BUCOVINA – 3 nopti/ 4 zile, autocar

Bucuresti – Marasesti – Targu Neamt – Gura Humorului – Biserici Pictate – Vatra Dornei

779 lei/ persoana

Plecari: 14.06; 3.07; 4.09.2019

SE POATE ACHITA SI CU VOUCHERE DE VACANTA!

 

Ziua 1. Bucuresti – Targu Neamt  (400 km)

Ora 05:30 intalnire in Bucuresti – Piata Constitutiei (Bd. Unirii colt cu Bd. Libertatii), in parcarea unde se fac concertele. Ora 06:00 plecare pe ruta Bucuresti – Buzau – Focsani – Bacau – Roman – Targu Neamt. Pe traseul nostru vom face o oprire in localitatea Dragosloveni pentru a vizita  Muzeul Memorial Alexandru Vlahuta („Casa de la Dragosloveni” asa cum era cunoscuta), care, in trecut, a fost gazda pentru intalniri cu personalitati precum: Caragiale, Delavrancea, St. O.Iosif, Nicolae Grigorescu, Nicolae Iorga, Octavian Goga si multe alte nume intrate in istoria culturii romanesti. O alta vizita pe parcursul acestei zile o vom face la  Mausoleul de la Marasesti  (monument istoric dedicat eroilor din Primul Razboi Mondial). Monumentul, unul din cele mai importante din Europa, a fost inaugurat in mod oficial la 18.09.1938. Mausoleul adaposteste actualmente un numar de 154 cripte individuale si 9 cripte comune pentru 5073 soldati si ofiteri cazuti la datorie. Cazare in Targu Neamt.

 

Ziua 2. Targu Neamt (70 km)

Mic dejun. Vom  vizita: Cetatea Neamt, cetate medievala amplasata la marginea de nord-vest a orasului Targu Neamt, una dintre cele mai bine intarite cetati de care a dispus statul medieval moldovenesc. Plecam spre Manastirea Agapia (manastire de maici, una dintre cele mai mari din tara, cu peste 300 maici) cu  o oprire pe drum la casa-muzeu Ion Creanga din Humulesti. Ne indreptam, apoi, pasii catre Manastirea Neamt (manastire ortodoxa de calugari, vechi asezamant monahal din Moldova). Cazare la Targu Neamt.

 

Ziua 3. Targu Neamt – Vatra Dornei (230 km)

Mic dejun. Ne deplasam pe ruta Targu Neamt – Gura Humorului – Marginea – Vatra Dornei. In periplul nostru, vom vizita: Manastirea Voronet (constituie una dintre cele mai valoroase ctitorii ale lui Ștefan cel Mare, ridicată în anul 1488), colectia de Ceramica Neagra si muzeul Etnografic de la Marginea, Manastirea Sucevita si Manastirea Moldovita (vechi aşezamant monahal, cu un important trecut istoric fiind amintita inca din perioada voievozilor Musatini). Tot in aceasta zi, vom vizita muzeul Oualor Incondeiate (colectia acestui muzeu cuprinde atat oua incondeiate din aceasta zona, cat si oua incondeiate din diferite colturi ale lumii). In acest muzeu sunt expuse si alte oua rare, precum cele de emu, nandu, tinamu, ou de broasca testoasa, de crocodil, strut, fazan, prepelita. Cazare la Vatra Dornei.

 

Ziua 4. Vatra Dornei – Bucuresti (540 km)

Mic dejun. Intoarcere pe traseul Vatra Dornei – Bicaz – Miercurea Ciuc – Brasov – Bucuresti. Admiram: Lacul Izvorul Muntelui (cel mai mare lac artificial amenajat pe raurile interioare din Romania. Totodata, lacul reprezinta locul unde se oglindeste Muntele Ceahlau in zilele insorite), Cheile Bicazului (au fost formate de râul Bicaz și fac legătura între Transilvania si Moldova), Lacul Rosu (cel mai mare lac natural montan din Romania, lac de baraj natural format în 1837, la poalele Hasmasului Mare). Sosire in cursul serii in Bucuresti, in functie de conditiile meteo si trafic.

 

SERVICII INCLUSE:

 • Transport autocar clasificat;
 • 3 nopti de cazare cu mic dejun la hoteluri 2*/ 3*;
 • Excursiile prezentate in program;
 • Ghid insotitor.

 

NU SUNT INCLUSE:

 • Intrarile la obiectivele turistice.

 

SUPLIMENTE SI REDUCERI:

 • Supliment single: 389 lei/ persoana;
 • Copil pana in 12 ani, reducere 50 lei, cazat in camera cu 2 adulti.

 

NOTA: 
• Locuri preferenţiale în autocar (primele 3 banchete): 40 lei/ loc;
• Locurile in autocar se distribuie incepand cu a IV bancheta in ordinea achitarii avansului.
• Persoanele care se inscriu singure si pentru care agentia nu gaseste un partener vor plati diferenta de single cu 7 zile inainte de plecare.
• Copiii beneficiaza de reducere doar pentru cazare in camera cu 2 adulti.
• Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului.
• Tarifele la obiectivele turistice pot suferi modificari in functie de sezonul turistic, biletele pentru intrari se platesc la fata locului.
• Pentru REZERVARE se achită un avans de 30% iar diferenţa cu cel puţin 3 săptămâni înaintea plecării.
• Nominalizarea hotelurilor se va face in ultima saptamana inainte de data plecarii, in functie de marimea grupului. Mentiunea “sau similar” in dreptul denumirii hotelului, face referire doar la categoria de confort si regimul de masa al hotelului.

 • Repartizarea camerelor se face de către recepţia unitatii de cazare. Eventuale nemultumiri legate de amplasarea sau aspectul camerei, se rezolva de catre turist direct la receptie, cu ajutorul ghidului.
 • Excursia se achita inainte de plecare.
  • Grup minim 40 turisti.
  • Acte necesare: Carte de identitate (CI) sau paşaport. 

Tour Reviews

There are no reviews yet.

Leave a Review

Rating