MANASTIREA DINTR-UN LEMN – MANASTIREA TISMANA – CASCADA BIGAR – 2 zile

Tarif 299 lei/ persoana

Plecari:  31.08 – 1.09.2019

SE POATE ACHITA SI CU VOUCHERE DE VACANTA!

 

ZIUA 1: Ora 5:30 in Bucuresti – Piata Constitutiei (Bd. Unirii colt cu Bd. Libertatii), in parcarea unde se fac concertele. Plecare la ora 6:00  pe urmatorul traseu: Bucuresti – Pitesti – Curtea De Arges, se viziteaza Mănăstirea Curtea de Argeș si Fântâna Meșterului Manole – Ramnicu Valcea – Babeni  – Biserica „Sfântul Dumitru”, monument istoric – Manastirea Dintr-Un Lemn, declarată monument istoric  – Costesti – Manastirea Bistrita – Manastirea Arnota, este un lăcaș de cult ortodox din România care aparține de Arhiepiscopia Râmnicului. Este situată în satul Bistrița (comuna Costești) din județul Vâlcea. Mănăstirea a fost ctitorită de Matei Basarab și soția sa Elina, iar biserica poartă hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”  – Bogdanesti – Mănăstirea Hurezi sau Mănăstirea Horezu, cea mai de seamă ctitorie a domnului martir Constantin Brâncoveanu (1688-1714), sinteză a artei românești din acel timp, a fost construită între anii 1690 și 1693, biserica mare a așezământului fiind târnosită la 8 septembrie 1693 – Tg. Jiu, se viziteaza: Coloana fără sfârșit, Poarta Sărutului si Masa Tăcerii – Tg. Jiu – Hobita – Manastirea Tismana, este cel mai vechi așezământ monahal din Țara Românească, având un rol primordial în menținerea credinței ortodoxe de-a lungul a peste 600 de ani. Mănăstirea se află pe teritoriul orașului Tismana din județul Gorj. Cazare in Tismana.

 

ZIUA 2: Mic dejun. Tismana  – Baile Herculane – Cascada Bigar, cu siguranță una dintre cele mai frumoase din România, se află în județul Caraș-Severin, între localitățile Anina și Bozovici, pe Cheile Minișului, în Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița. Accesul este extrem de facil, cascada aflându-se la câțiva metri de șoseaua DN57B, la punctul numit „Paralela 45“. Cascada Bigăr este unică în felul ei tocmai datorită „faldurilor” create de izbucul Bigăr, prin permanenta depunere de calcar, și care atârnă ca niște poale peste apele Minișului. Este ceea ce a și atras atenția celor de la National Geographic, care au considerat-o a fi una dintre cele mai frumoase cascade din lume. Oravita  – Cascada Beusnita, succesiunea de cascade (din care cea mai mare are peste 5 m înălțime) de pe Râul Beu în amonte de lacul Ochiul Beului formează Cascadele Beușniței. Potoc  – Carbunari – Moldova Veche – Svinita – Orsova  – Drobeta Turnu-Severin, masa de pranz in Drobeta la Restaurantul Vraja Dunarii. Craiova – Rosiorii de Vede  – Bucuresti.

 

TARIFUL INCLUDE:

 • Transport autocar climatizat, clasificat pentru cursele interne si internationale;
 • 1 noapte cazare cu mic dejun in Tismana;
 • Ghid de turism însoţitor.

 

TARIFUL NU INCLUDE:

 • biletele de intrare pentru vizitarea obiectivelor turistice;

 

SUPLIMENTE si REDUCERI:

 • Supliment single 149 lei/ persoana;
 • Copiii sub 12 ani (neimpliniti) au o reducere de 30 lei, cazati in camera cu 2 adulti.

 

NOTA:
• Locuri preferenţiale în autocar (primele 3 banchete): 30 Lei/ loc.
• Locurile in autocar se distribuie incepand cu a IV bancheta in ordinea achitarii avansului.
• Copiii pana in 12 ani, beneficiaza de reducere doar pentru cazare in camera cu 2 adulti.
• Acestea sunt obiectivele propuse spre vizitare.

 • In functie de durata fiecarei vizite si de intarzierile turistilor peste timpul alocat de catre insotitorul de grup pentru fiecare obiectiv in parte, aceste obiective pot fi atinse sau nu.
 • Obiectivele mentionate in program pot fi inlocuite cu altele, acest lucru nefiind dependent de agentie sau de turisti, ci doar de starea drumurilor, conditii meteo, sau alte motive obiective.
  • Nominalizarea hotelurilor se va face in ultima saptamana inainte de data plecarii, in functie de marimea grupului. Mentiunea “sau similar” in dreptul denumirii hotelului, face referire doar la categoria de confort si regimul de masa al hotelului.
 • Repartizarea camerelor se face de către recepţia unitatii de cazare. Eventuale nemultumiri legate de amplasarea sau aspectul camerei, se rezolva de catre turist direct la receptie, cu ajutorul ghidului.
 • Excursia trebuie achitata integral inainte de plecare.
 • Grup minim 40 persoane.
  ACTE NECESARE:Carte de identitate (CI).

Tour Reviews

There are no reviews yet.

Leave a Review

Rating