Redescopera Romania

Sinca Veche – Moara cu Noroc – Biserica Fortificata Ghimbav – Brasov – 1 zi

Tarif 115 lei/ persoana

Plecari: 6.04; 11.05; 12.10 si 9.11.2019

 

Sambata: ora 5:30/ 5:45 intalnire in Bucuresti – Piata Constitutiei (Bd. Unirii colt cu Bd. Libertatii), in parcarea unde se fac concertele. Plecare la ora 6:00.

Sinca Veche, cunoscuta si ca „Templul Dorintelor”, ” Templul Ursitelor” sau „Manastirea Sapata in Piatra” dainuieste de mii de ani, un loc plin de mister. Acest loc este plin de legende si de mistere care mai de care mai interesante. Aici se spune ca este un loc aparte, binecuvantat de Dumnezeu, plin de o energie diferita si pozitiva. Satenii din Sinca Veche sunt convinsi ca templul are puteri miraculoase si tot aici se spune ca dorintele se indeplinesc daca ai sufletul curat. Cu toate controversele si speculatiile, Templul Dorintelor de la Sinca Veche, este un loc interesant ce se afla pe teritoriul tarii noastre si completeaza bogatia spirituala a poporului roman.

Moara cu Noroc, denumirea acesteia provine de la faptul ca a fost singura care a rezistat timpului fara reparatii, fiind in perfecta stare de functionare si acum, aratand exact ca acum mai bine de un secol, pietrele morii fiind aduse din Franta, in 1873 si nu au fost inlocuite niciodata. Aerul curat si susurul apei care pune moara in miscare este ca o adevarata terapie. La intrarea in moara, este amenajat si un mic magazin unde se pot cumpara diverse articole realizate de mana cat si produse de panificatie.

Biserica fortificata Sf. Petru din Ghimbav (Cetatea taraneasca Ghimbav). Aceasta biserica inconjurata de ziduri masive este specifica Tarii Barsei. Zidurile si bastioanele bisericii, au infruntat timpul cu stoicism, dovada ca le putem admira si astazi. Interiorul edificiului religios este deosebit, biserica fortificata din Ghimbav fiind singura de rit evanghelic din zona Transilvaniei, pictata in intregime. Peretii fiind pictati in culori vii, cu motive florale, mai putin religioase.

Brasov, aici vom vizita Biserica Neagra, Piata Sfatului si alte obiective turistice de interes. Vom beneficia si de timp liber pentru a explora stradutele boeme din centrul Brasovului si pentru a servi masa. Intoarcere in Bucuresti in cursul serii, sosire estimata ora 22:00.

 

TARIFUL INCLUDE:

 • Transport autocar climatizat, clasificat pentru cursele interne si internationale;
 • Ghid de turism însoţitor.

 

TARIFUL INCLUDE:

 • biletele de intrare pentru vizitarea obiectivelor turistice.

 

NOTA:

 • Locuri preferenţiale în autocar (primele 3 banchete): 20 lei/ loc;
 • Locurile in autocar se distribuie incepand cu a IV bancheta in ordinea achitarii avansului.
 • Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului.
 • Ne rezervam dreptul de a modifica traseul initial daca starea drumurilor nu ne permite accesul sau alte motive bine intemeiate, asigurand un alt obiectiv turistic in vederea vizitarii.
 • In cazul in care grupul minim nu se efectueaza, la alegerea dumneavoastra, va putem restitui banii sau puteti opta pentru urmatorul nostru program, urmand sa achitati diferenta valorii sumei (daca este necesar).
 • Excursia se achita integral inainte de plecare.
 • Grup minim 40 turisti.
 • Acte necesare: Carte de Identitate (CI).

Tour Reviews

There are no reviews yet.

Leave a Review

Rating