Ardeal si Crisana – Cluj & Oradea & Timisoara – 4 zile/ 3 nopti – 1.08/ 4.08.2024

1.350,00 lei

Discount:
Departure:

Special offer

Ardeal si Crisana – Cluj & Oradea & Timisoara – 4 zile/ 3 nopti - 1.08/ 4.08.2024

Tarif 1.350 lei/ persoana

SE POATE ACHITA CU CARD DE VACANTA!

Ziua 1: Bucuresti – Alba Iulia – Salina Turda – Cluj Napoca (470 km)

Intalnire la ora 5:30 in Bucuresti - Statia de metrou Timpuri Noi - 𝐁𝐞𝐧𝐳𝐢𝐧𝐚𝐫𝐢𝐚 𝐌𝐨𝐥-𝐓𝐈𝐌𝐏𝐔𝐑𝐈 𝐍𝐎𝐈! Plecare la ora 06.00 pe traseul: Bucuresti – Alba Iulia – Salina Turda – Cluj Napoca. Vizitam Cetatea Alba Carolina - Fortificația bastionară de la Alba Iulia este cea mai mare Cetate din România, care stă în picioare de mai bine de 300 de ani. Cetatea este locul în care vă puteți întoarce în timp, de-a lungul a două milenii, printre vestigiile a trei fortificații, din tot atâtea epoci diferite. Vom vedea aici Sala Unirii, Catedrala Romano-Catolica si Catedrala Ortodoxa a Unirii. Urmeaza sa vizitam Salina Turda – este printre cele mai spectaculoase atracții turistice din lume, este tărâmul magic din adâncul Transilvaniei. Continuam traseul si ne vom indrepta catre orasul Cluj-Napoca, este cel de-al doilea oraș ca mărime al României, cu o personalitate vibrantă, este un oraș mereu tânăr, important centru cultural și universitar, plin de energie creativă și de locuri interesante de vizitat. În centrul orașului vom vizita Catedrala Romano-Catolică Sfântul Mihail, Monumentul Matia Corvin, Catedrala Mitropolitană Adormirea Maicii Domnului, Statuia lui Avram Iancu, Opera Naţională și Teatrul Naţional Lucian Blaga. Cazare in Cluj-Napoca la Hotel 3*.

Ziua 2: Cluj – Oradea (290 km)

Mic dejun. Plecam spre Mănăstirea Nicula, care face parte din topul celor mai frumoase mănăstiri din România. Mănăstirea este cunoscută și ca unul dintre cele mai vechi așezăminte monahale din spațiul românesc. Continuam vizita la Grădina Botanică din orașul Jibou ce reprezintă un punct de atracție pentru foarte mulți vizitatori din țară și de peste hotare. Aceasta a luat ființă în anul 1968 din inițiativa priceputului profesor Vasile Fati. În prezent, se întinde pe o suprafață de 25 ha, așezată în cadrul ansamblului Wesselényi. Colecțiile Grădinii Botanice cuprind peste 5.000 de specii de plante provenite din variate zone geografice ale lumii. Vizitam “Gradina Zmeilor” sau “Capadochia de Romania” o rezervaţie naturală protejată, de tip geologic și peisagistic, ce se întinde pe o suprafaţă de aproximativ trei hectare, este unică în lume şi impresionează prin aspectul şi complexitatea formelor acestor stânci. Ansamblu neregulat de stânci poartă numele de: "Fata Cătanii, Zmeul și Zmeoaica, Moșu, Călugării, Căpitanul, Soldații, Eva, Dorobanțul, Degețelul, Sfinxul", cu forme bizare (turnuri, ciuperci, ace, abrupturi stâncoase), dispuse la baza dealului „Dumbrava”, formate prin acțiunea aerului (îngheț-dezgheț, vânt, temperatură), a apei (spălare, șiroire) și a proceselor gravitaționale (prăbușiri, surpări). Cazare in Oradea - Hotel 3*

Ziua 3: Oradea - Pestera Ursilor - Timisoara (460 km)

Mic dejun. Incepem ziua cu un tur in orasul de pe Crisul Repede - Oradea. Crișul, oglindește orașul în apele sale uneori limpezi, alteori tulburi întocmai ca și frământata istorie a Oradiei. Dupa aceea ne vom indrepta catre Pestera Ursilor, cea mai frumoasa pestera de la noi din tara, care a fost descoperită accidental în anul 1975.  Peştera este formată din 4 galerii principale: Galeria Oaselor, Galeria Emil Racoviţă, Galeria Lumânărilor şi Galeria Ştiinţifică. Continuam traseul spre Timisoara, Cazare in Timisoara Hotel 3*.

Ziua 4 – Timisoara – Sibiu – Ramnicu Valcea – Pitesti – Bucuresti (560 km)

Mic dejun. Tur al orasului - Piaţa Unirii, cea mai veche piaţă a oraşului, în stil baroc, ce găzduieşte Domul sau Catedrala Episcopală Romano-Catolică, Palatul Baroc, Episcopia Ortodoxă Sârbă, Catedrala Episcopală Ortodoxă Sârbă, Liceul Teoretic N. Lenau, Monumentul Sfintei Treimi, fântâna cu apă minerala. In Sibiu vom vizita centrul istoric al orasului cu Piata Mare, Piata Mica, Piata Huet, Podul Mincinosilor si Biserica Evanghelica. Timp liber pentru masa de pranz in Sibiu. Plecare spre Bucuresti cu sosire seara în funcţie de conditiile meteo si trafic.

TARIFUL INCLUDE:

 • Transport autocar clasificat pentru cursele interne si internationale.
 • 3 nopti cazare cu mic dejun Hotel 3* in camere duble/ triple.
 • Ghid de turism atestat

TARIFUL NU INCLUDE:

 • Biletele de intrare la obiective turistice.
 • Alte servicii nemenționate ca fiind incluse în tarif.

SUPLIMENTE si REDUCERI:
• Locuri preferențiale în autocar (primele 3 banchete): 50 lei/ loc.

• Supliment single 575 lei/ camera.

TARIFE COPII:

 • Copiii cu varste intre 6 ani – 12 ani, cazati cu doi adulti beneficiaza de mese, loc in autocar, pat suplimentar, achita 90% din tariful pachetului.
 • Copiii cu varsta peste 12 ani sau copii insotiti de un singur adult (indiferent de varsta) achita tarif intreg.

NOTA:

 • Locurile in autocar se distribuie incepand cu a IV bancheta in ordinea achitarii avansului.
 • Cazarea pentru persoanele care se inscriu singure se va face in camere duble/ triple.
 • Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.
 • Decizia de a renunta la partaj si a opta pentru camera single, se face in baza achitarii suplimentului de camera single de catre ambele persoanae, in functie de camerele disponibile la hotel.
 • Copiii in varsta de 6-11,99 ani, beneficiaza de reducere, numai pentru cazare in camera cu doi adulti.
 • Nominalizarea hotelurilor se va face in ultima saptamana inainte de data plecarii, in functie de marimea grupului. Mentiunea “sau similar” in dreptul denumirii hotelului, face referire doar la categoria de confort si regimul de masa al hotelului.
 • Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului.
 • Obiectivele mentionate in program pot fi inlocuite cu altele, acest lucru nefiind dependent de agentie sau de turisti, ci doar de starea drumurilor, conditii meteo, sau alte motive obiective.
 • In unele orase, autoritatile locale solicita o taxa de genul taxei de statiune care se va achita cash de catre turisti la receptia hotelurilor.
 • Tarifele la obiectivele turistice pot suferi modificari in functie de sezonul turistic, biletele pentru intrari se platesc la fata locului.
 • Pentru REZERVARE se achită un avans de 30% iar diferenţa cu cel puţin 3 săptămâni înaintea plecării.
 • Efectuarea partial sau integrala a oricarei sume prin intermediul bancar/ cash, reprezinta acceptarea pe deplin a termenilor si conditiilor prevazute in contractul de prestarii servicii turistice, afisat pe site-ul agentiei.
 • In cazul nerealizarii numarului minim de participanti mentionatin, agentia isi rezerva dreptul de a anula excursia, oferind posibilitatea inscrierii la un program similar.
 • In cazul in care nu mai puteti participa la excursie , din diferite motive, suma achitata NU SE RETURNEAZA, NU SE ATRIBUIE ALTOR EXCURSII, dar se accepta un inlocuitor (cu 2/ 3 zile calendaristice inainte de plecare).
 • Prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii turistice incheiat.
 • Excursia se achitata integral inainte de plecare.
 • Grup minim 40 turiști.
 • Acte necesare: Carte de identitate (CI) sau paşaport.

*Recomandam incheierea asigurarii Travel (storno + medicala) in aceeasi zi cu emiterea contractului de comercializare a pachetelor turistice/ achitarea avansului, pentru a va proteja atat inainte de plecare si in cazul unei situatii neprevazute!

*Prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii turistice afisat pe site-ul agentiei www.happy-trip.ro