Circuit CAPPADOCIA 10 zile/ 9 nopti – 31.05/ 09.06.2024

585,00 

Discount:
Departure:

Special offer

Circuit CAPPADOCIA 10 zile/ 9 nopti – 31.05/ 09.06.2024

Tarif 585 euro/ persoana

 

Ziua 1: Vineri: Ploiesti – Bucuresti – CANAKKALE (710 km)

Plecare din Ploiesti ora 05:30.

Intalnire in Bucuresti ora 6:15 - Statia de metrou Timpuri Noi - 𝐁𝐞𝐧𝐳𝐢𝐧𝐚𝐫𝐢𝐚 𝐌𝐨𝐥-𝐓𝐈𝐌𝐏𝐔𝐑𝐈 𝐍𝐎𝐈.

Plecare la ora 6:30 pe traseul: Giurgiu – Stara Zagora – Svilengrad – Edirne – Canakkale. Seara cazare in Canakkale la Hotel Zileli 3*/ Similar.

Ziua 2: Sambata: CANAKKALE – TROIA – BERGAMA (Cetatea Pergamon) – KUSADASI (435 km)

Mic dejun. Pornim spre Kusadasi si vom face o prima oprire la Troia, orasul fabulos din Iliada lui Homer, de care se leaga legenda soldatilor ascunsi in calul primit cadou de la greci. Ne vom continua drumul spre Cetatea Pergamon, locul unde a fost inventat pergamentul si unde vom ajunge urcand cu telecabina. Sosim spre seara la Kusadasi, renumita statiune de pe coasta Egeana a Turciei, pentru cazare si cina la Suhan Sea Port Hotel 4*/ Similar.

Ziua 3: Duminica: KUSADASI – EFES & CASA FECIOAREI MARIA (55 km)

Mic dejun. Timp liber la dispozitie in Kusadasi sau, optional, excursie la Efes, unul din cele mai importante orase din imperiul roman, locul unde s-a inaltat templul zeitei Artemis, considerat una din cele 7 minuni ale lumii antice. Ruinele uimitoare ale Bibliotecii lui Celsus, si teatrul care putea primi 24.000 de spectatori, au facut ca UNESCO sa include situl arheologic in Patrimoniul cultural Mondial. Dupa-amiaza ne intoarcem in Kusadasi, pentru cazare si cina la acelasi hotel Suhan Sea Port Hotel 4*/ Similar.

Ziua 4: Luni: KUSADASI – PAMUKKALE (200 km)

Mic dejun. Pornim spre Pamukkale, ceea ce se traduce drept Castelul de bumbac, datorita teraselor din calcar alb, pline cu apa termala. Tot aici romanii au construit in secolul al II-lea i.Hr. orasul balnear Hierapolis, aflat intr-o stare excelenta de conservare, din care cea mai spectaculoasa este fara indoiala Piscina Cleopatrei. Seara cazare si cina in PAMUKKALE, Adempira Hotel 5*/ Similar.

Ziua 5: Marti: PAMUKKALE – KONYA – orasul subteran KAYMAKLY – NEVSEHIR (650 km)

Dupa micul dejun plecam pentru a vizita Konya, fosta capitala a sultanatului Selgiucid, cu mausoleul lui Jalal al Din, numit si Mevlana, unul din cei mai importanti poeti persani. Urmam apoi drumul matasii spre Cappadocia, pentru a admira orasul subteran Kaymakly, excavat de primii locuitori crestini din regiune, care se refugiau din calea persecutiilor. Ne deplasam in Nevsehir pentru cazare si cina la Hotel Altinoz de 4*/ Similar.

Ziua 6: Miercuri: NEVSEHIR – GOREME – UCHISAR (50 km)

Mic dejun. Dupa un somn odihnitor si micul dejun, vizitam Muzeul din Valea Goreme, unde este excelent conservat un complex de mici bisericute rupestre, cu fresce splendide din perioada bizantina. Dupa amiaza facem un ultim popas la “Castelul” Uchisar, care ofera si o ampla panorama asupra Vaii Porumbeilor. Cazare si cina la Hotel Altinoz de 4*/ Similar.

Ziua 7: Joi: NEVSEHIR – ANKARA (300 km)

Mic dejun. Pornim spre capitala Turciei, Ankara, unde vom parcurge un tur de oras: Mausoleul lui Mustafa Kemal Ataturk, primul presedinte al Turciei moderne, Baile Romane, Coloana lui Iulian, Moscheea Haci Bayram Camii si fortificatiile medievale cu Turnul Otoman. Cazare si cina la Hotel Grand Hamit de 4*/ Similar.

Ziua 8: Vineri: ANKARA – ISTANBUL (445 km)

Mic dejun. Plecam spre Istanbul, pe traseul Bolu – Izmit si vom ajunge in marele oras de pe malurile Bosforului in cursul serii. Timp liber la dispozitie. Cazare la hotel Marmaray Yenikapi 4**** (sau similar).

Ziua 9: Sambata: ISTANBUL

Mic dejun. Incepem plimbarea pietonala prin centrul istoric: piata Sultanahmet, Hipodromul si Obeliscul Egiptean (cel mai vechi monument din Istanbul) adus din Karnak de imparatul roman Theodosius I (379-395 d.Hr.). Urmeaza Basilica Sf. Sofia construita in anul 537 d.Hr., simbolul arhitecturii Bizantine, care pentru aproape 1000 de ani a fost cea mai mare catedrala din lume. Dupa caderea Constantinopolelui a fost transformata in moschee, iar din 1935 a devenit muzeu, care atrage astazi milioane de vizitatori. Continuam cu Topkapi – resedinta sultanilor pana in1856, unde admiram celebrul palat, gradinile, si tezaurul unde sunt expuse sabia lui Stefan cel Mare si toiagul lui Moise. Incheiem cu Moscheea Albastra, denumita astfel datorita celor 21000 de bucati de faianta bleu din interior. Timp liber, optional (15 €/persoana) croaziera in stramtoarea Bosfor, care desparte Marea Neagra de Marea Marmara (aproximativ 90 minute), ocazie cu care vom admira ambele maluri ale Istanbulului – european si asiatic, dar si faimoasele obiective turistice ale orasului, Galata si Turnul Galatei, Yenikapi Camii, zidurile palatului Topkapi, palatul Dolmabahce. Cazare la Istanbul, hotel Marmaray Yenikapi 4*/ Similar.

Ziua 10: Duminica: ISTANBUL – EDIRNE – BUCURESTI – Ploiesti (750 km)

Mic dejun. Pornind spre Bucuresti vom trece prin Edirne, fosta capitala a Imperiului Otoman, pentru a vizita Moscheea Selimiye – cunoscuta drept moscheea celor 999 de ferestre datorita arhitecturii unice a cupolei, dar si a tunelelor subterane ce leaga moscheea de fosta Academie Militara, tunele ce acum adapostesc numeroase magazine in care veti gasi produse traditionale turcesti, prilej si pentru achizitionarea ultimelor suveniruri. Sosire in Ploiesti, in functie de trafic si formalitati vamale.

TARIFUL INCLUDE:

 • Transport autocar clasificat pentru curse internationale
 • Ghid de turism
 • Cazare in Canakkale o noapte cu mic dejun
 • Cazare in Kusadasi doua nopti cu demipensiune
 • Cazare in Pamukkale o noapte cu demipensiune
 • Cazare Cappadocia doua nopti cu demipensiune
 • Cazare Ankara o noapte cu demipensiune
 • Cazare Istanbul doua nopti cu mic dejun

TARIFUL NU INCLUDE:

 • Intrari la obiectivele turistice
 • Servicii de ghid local
 • Taxa de oras (2 euro/ persoana/ zi)
 • Supliment single – 185 euro/ persoana

EXCURSIILE OPTIONALE:

 • Seara turceasca la restaurant
 • Include cina, bauturi la discretie si spectacolul. Grup minim 20 persoane.
 • Seara turceasca pe vapor, include cina, bauturi la discretie si spectacolul. Grup minim 20 persoane.
 • Croaziera pe Bosfor, dureaza aproximativ 90 de minute. Grup minim 20 persoane.
 • Zbor cu balonul cu aer cal, dureaza aproximativ 60 de minute. Grup minim 20 persoane.

INFORMATII SUPLIMENTARE:

 • Taxa de oras pentru fiecare cazare unde aceasta este solicitata, se va achita cash de catre turisti la receptie; orice alt serviciu care nu este mentionat.
 • Supliment single 185 euro / persoana
 • Grup minim 35 persoane.

TARIFE COPII:

 • Copiii pana la 5 ani cazati cu doi adulti beneficiaza de gratuitate la cazare si loc in autocar, fara pat suplimentar, nu beneficiaza de mese, achita 30% din pret pachet.
 • Copiii cu varste 5 ani – 12 ani cazati cu doi adulti achita 70% din pret pachet. beneficiaza de mese si loc in autocar, se asigura pat suplimentar.
 • Copiii cu varsta peste 12 ani sau copii insotiti de un singur adult achita tarif intreg.

ACTE NECESARE:

 • OBLIGATORIU pasaport valabil inca 6 luni de la intoarcerea in tara.
 • Copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti vor trebui sa prezinte la vama acordul parental al ambilor parinti sau al celui care nu insoteste minorul (dupa caz), obtinut la notariat sau hotarare de divort definitiva in care i-a fost incredintat minorul sau certificat de deces; in cazul in care copiii nu sunt insotiti de parinti, adultul care-i insoteste va prezenta cazier juridic.
 • Copiii sub 14 ani au nevoie de PASAPORT si NU pot parasi Romania in baza Certificatului de Nastere.

Conditii pentru ANULARI, PENALIZARI:

 • I) 30% din pretul pachetului de servicii daca renuntarea se face cu mai mult de 30 de zile calendaristice inainte de data plecarii.
 • II) 70% din pretul pachetului de servicii daca renuntarea se face in intervalul 30 zile – 16 zile inainte de plecare.
 • III) 100% din pretul pachetului de servicii daca renuntarea se face intr-un interval mai mic de 15 zile inainte de plecare.
 • IV) 100% din pretul pachetului de servicii pentru neprezentarea la program indiferent de motivul invocat.
 • V) 100% din pretul pachetului de servicii in cazul achizitionarii pachetelor cu orice tip de reducere acordata de către Agenția Happy Trip.
 • VI) 100% din pretul pachetului de servicii cand calatorul nu poate pleca in calatorie pentru ca documentele personale necesare efectuarii calatoriei nu sunt complete sau nu sunt conforme cu cerintele normelor legale in vigoare, cand calatorul este intors de la granitele Romaniei de catre politia de frontiera din motive ce nu tin de agentie sau calatorul nu este acceptat de catre organele de frontiera din tara de destinatie (valabil pentru calatoriile in afara Romaniei).
 • VII) 100% din pretul pachetului de servicii pentru cazul in care plata pentru serviciile turistice interne a fost facuta partial sau integral cu vouchere de vacanta.
 • VIII) 100% pentru biletele de avion.

Nota:  

• In situatia in care masurile luate de catre autoritati impun restrictii de calatorie care ingreuneaza sau fac imposibila executarea pachetului de servicii de calatorie, turistul va beneficia de un VOUCHER emis de Happy Trip (considerat anexa la contractul de comercializare a pachetelor de servicii de calatorie, pentru intreaga suma achitata).

• Voucherul poate fi utilizat timp de 12 luni de la emitere, integral la efectuarea uneia sau mai multor rezervari pentru orice pachete Happy Trip in calitate de organizator. In cazul utilizarii VOUCHER-ului pentru mai multe pachete turistice, acestea trebuie comunicate simultan.

*Recomandam incheierea asigurarii Travel (storno + medicala) in aceeasi zi cu emiterea contractului de comercializare a pachetelor turistice/ achitarea avansului, pentru a va proteja atat inainte de plecare si in cazul unei situatii neprevazute!

*Prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii turistice afisat pe site-ul www.happy-trip.ro