, , ,

Circuit MARAMURES & BUCOVINA – 5 zile/ 4 nopti – 21.08/ 25.08.2024

1.250,00 lei

Circuit MARAMURES & BUCOVINA – 5 zile/ 4 nopti – 21.08/ 25.08.2024

Tarif 1.250 lei/ persoana

SE POATE ACHITA SI CU CARD DE VACANTA!

Ziua 1. BUCURESTI – COZIA – CLUJ-NAPOCA – BAIA MARE (600 km)

Intalnire la ora 5:30 in Bucureşti – Statia de metrou Timpuri Noi – 𝐁𝐞𝐧𝐳𝐢𝐧𝐚𝐫𝐢𝐚 𝐌𝐨𝐥-𝐓𝐈𝐌𝐏𝐔𝐑𝐈 𝐍𝐎𝐈. Plecare la ora 6:00 spre Valea Oltului, cel mai lung defileu din tara noastra, unde vizitam Manastirea Cozia, ctitorie a lui Mircea cel Batran, ce pastreaza in pronaos fragmente din pictura originala. Ne deplasam apoi spre Cluj- Napoca (tur pietonal). Cazare in Baia Mare – Hotel Magus 4*/ Similar.

Ziua 2. BAIA MARE – SAPANTA – PERI – SIGHETU MARMATIEI – MANASTIREA BARSANA – MUZEUL TARANCII ROMANCE (Dragomiresti) – BORSA 195 km)

Mic dejun. Cimitirul Vesel de la Sapana, faimos pentru crucile viu colorate, inedite prin picturile naive si versurile in nuante umoristice, care prezinta scene din viata si ocupatia persoanelor inhumate. Vizitam Biserica de lemn a Manastirii Sapanta – Peri, considerata cea mai inalta biserica din lemn din lume (78 m). Sighetu Marmatiei, Memorialul Victimelor Comunismului si al Rezistentei (Inchisoarea Sighet) si renumitul ,,CUI,, Urmeaza Manastirea Barsana si Muzeul Tarancii romance din Dragomiresti, singurul muzeu din tara destinat in exclusivitate femeii. Cazare in Borsa – Hotel 3*.

Ziua 3. BORSA – MOCĂNIȚA – GURA HUMORULUI (155 km)

Mic dejun. Plimbare cu Mocănița pe Valea Vaserului, ultima cale ferată forestieră cu abur din lume. Construită ca şi soluție tehnică mai favorabilă pentru transportul materialului lemnos decât cel pe apă, calea ferată forestieră funcționează şi astăzi, atât pentru rolul inițial, cât şi pentru transportul turiştilor. Continuam traseul spre Gura Humorului. Cazare in Gura Humorului – Hotel Aldi 3*/ Similar.

Ziua 4. GURA HUMORULUI – MOLDOVITA – SUCEVITA – CERAMICA MARGINEA – PUTNA – VORONET – GURA HUMORULUI (235 km)

Mic dejun. Plecam spre Manastirea Moldovita, cu fresce excelent conservate atat ca pictura interioara, cat mai ales exterioara, prezentand scene din viata Maicii Domnului, Martiriul Apostolilor si faimoasa pictura cu tema Asedierii Constantinopolului, realizata la 1537. Manastirea Sucevita, construita tot in stilul arhitecturii moldovenesti, prin imbinarea elementelor de arta bizantina si gotica cu cele ale vechior biserici de lemn din Moldova, care se distinge prin pictura murala interioara si exterioara cu o ampla “naratiune” biblica din Vechiul si Noul Testament. Continuam cu  o vizita la Atelerul de ceramia neagra de la Marginea, singurul loc din tara unde se mai fabrica aceasta ceramica. Manastirea Putna, ctitorie a domnitorului Stefan cel Mare (al carui mormant se afla aici). Muzeul manastirii expune: Tetraevangheliarul de la Humor, o cadelnita daruita de Stefan cel Mare manastirii, o cruce cu 3 brate cea mai veche din Romania. Manastiea Voronet supranumita “Capela sixtina a Estului”, construita in mai putin de 4 luni (un record pentru vremurile acelea), a carei pictura interioara dateaza in mare parte din vremea lui Stefan cel Mare, iar cea exterioara din vremea lui Petru Rares. Pictura exterioara este unica prin nuanta culorii albastre realizata dupa o formula secreta, ce a avut la baza mineralul azurit. Cazare in Gura Humorului – Hotel Aldi 3*/ Similar.

Ziua 5. GURA HUMORULUI – CETATEA NEAMTULUI – HUMULESTI – AGAPIA – VARATEC – BUCURESTI (525 km)

Mic dejun. Pornim spre sud pentru a vizita Cetatea Neamtului, una din cele mai impresionante cetati din Romania, care a facut parte din sistemul de fortificatii al Moldovei medievale. Ne indreptam apoi spre  Humulesti, unde vizitam Casa Memoriala Ion Creanga. Incheiem cu doua monumente istorice – Manastirea Agapia, care pastreaza valoroase fresce realizate de Nicolae Grigorescu. Manastirea Varatec, a carei biserica principala, cu hramul Adormirea Maicii Domnului a fost construita din piara de rau si caramida. Sosire în București seara, în funcție de trafic și condițiile meteo.

TARIFUL INCULDE:

 • Transport cu autocar clasificat pentru transport intern si international.
 • 4 nopti de cazare cu mic dejun – Hotel 3*.
 • Ghid de turism atestat.

TARIFUL NU INCLUDE:

 • Asigurare storno.
 • Biletele de intrare pentru vizitarea obiectivelor turistice:
  • Bilet Standard Mocănița: 84 lei Adult; 74 lei Student/ Pensionar; 56 lei Elev (6-16 ani).
  • Memorialul de la Sighetul Marmatiei: Adulti – 20 lei/ persoana (adulti) si 10 lei/ persoana: pensionari; elevi; studenţi.
  • Cimitirul de la Sapanta: 10 lei/ persoana; 5 lei copil pana in 14 ani.
 • Taxa de oras la fiecare cazare (se achita cash de turisti).

SUPLIMENTE si REDUCERI:
• Locuri preferenţiale în autocar (primele 3 banchete): 50 lei/ loc.
• Supliment single 625 lei.

TARIFE COPII:
• Copiii cu varste intre 6 ani – 12 ani, cazati cu doi adulti beneficiaza de mese, loc in autocar, pat suplimentar, achita 70%.
• Copiii cu varsta peste 12 ani sau copii insotiti de un singur adult (indiferent de varsta) achita tarif intreg.

NOTA:
• Locurile in autocar se distribuie incepand cu a IV bancheta in ordinea achitarii avansului.
• Cazarea pentru persoanele care se inscriu singure se va face in camere duble/ triple.
• Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.
• Decizia de a renunta la partaj si a opta pentru camera single, se face in baza achitarii suplimentului de camera single de catre ambele persoanae, in functie de camerele disponibile la hotel.
• Nominalizarea hotelurilor se va face in ultima saptamana inainte de data plecarii, in functie de marimea grupului. Mentiunea “sau similar” in dreptul denumirii hotelului, face referire doar la categoria de confort si regimul de masa al hotelului.
• Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului.
• Obiectivele mentionate in program pot fi inlocuite cu altele, acest lucru nefiind dependent de agentie sau de turisti, ci doar de starea drumurilor, conditii meteo, sau alte motive obiective.
• In unele orase, autoritatile locale solicita o taxa de genul taxei de statiune care se va achita cash de catre turisti la receptia hotelurilor.
• Tarifele la obiectivele turistice pot suferi modificari in functie de sezonul turistic, biletele pentru intrari se platesc la fata locului.
• Pentru REZERVARE se achită un avans de 30% iar diferenţa cu cel puţin 3 săptămâni înaintea plecării.
• Efectuarea partial sau integrala a oricarei sume prin intermediul bancar/ cash, reprezinta acceptarea pe deplin a termenilor si conditiilor prevazute in contractul de prestarii servicii turistice, afisat pe site-ul agentiei.
• In cazul nerealizarii numarului minim de participanti mentionatin, agentia isi rezerva dreptul de a anula excursia, oferind posibilitatea inscrierii la un program similar.
• In cazul in care nu mai puteti participa la excursie, din diferite motive, suma achitata NU SE RETURNEAZA, NU SE ATRIBUIE ALTOR EXCURSII, dar se accepta un inlocuitor (cu 2/ 3 zile calendaristice inainte de plecare).
• Excursia se achitata integral inainte de plecare.
• Tariful este valabil pentru un numar de minim 40 turisti.

In cazul unui grup mai mic de 40 persoane, se va achita un supliment de neintrunire grup minim, dupa cum urmeaza: pentru un grup intre 25-29 persoane = 50 lei/ persoana; iar pentru un grup intre 30-39 persoane = 30 lei/ persoana.

 • Agentia organizatoare isi rezerva dreptul de a anula programul daca nu se vor inscrie minim 25 persoane, iar turistii vor fi instiintati nu mai tarziu de 7 de zile calendaristice inainte de inceperea executarii pachetului.
  • Acte necesare: Carte de Identitate (CI) sau Paşaport.
 • Prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii turistice incheiat.

*Recomandam incheierea asigurarii Travel (storno) in aceeasi zi cu emiterea contractului de comercializare a pachetelor turistice/ achitarea avansului, pentru a va proteja atat inainte de plecare si in cazul unei situatii neprevazute!

*Prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii turistice afisat pe site-ul agentiei www.happy-trip.ro