,

Circuit POLONIA – 6 zile – Autocar – 14.09/ 19.09.2024

Circuit POLONIA – 6 zile – Autocar – 14.09/ 19.09.2024

Oferta Early Booking – 450 euro/ persoana – plata 50% pana la data de 15.01.2024

Tarif 490 euro/ persoana

Budapesta – Banska Bystrica – Donovaly – Cracovia – Wieliczka Auschwitz – Varsovia – Czestochowa – Budapesta

 

Ziua 1 – 14.09.2024: BUCURESTI – SIBIU – ARAD – BUDAPESTA (815 km)

Intalnire la ora 5:30 in Bucureşti – Statia de metrou Timpuri Noi – 𝐁𝐞𝐧𝐳𝐢𝐧𝐚𝐫𝐢𝐚 𝐌𝐨𝐥-𝐓𝐈𝐌𝐏𝐔𝐑𝐈 𝐍𝐎𝐈. Plecare la ora 6:00 pe traseul: Bucuresti – Sibiu – Arad – Budapesta. Seara, croaziera pe Dunare la Budapesta de aproximativ 1h, cu un pahar de sampanie inclus (15 €/ persoana – se achita la ghid), pentru a admira principalele obiective ale capitalei Ungariei: Parlamentul, Podul cu Lanturi, Bastionul Pescarilor, Basilica Sf. Matyas, Palatul Regal, Stanca Gellert. Optional, se poate achita la ghid, supliment pentru cina bufet suedez (35 €/ persoana).  Cazare in zona Budapesta Hotel 3*.

Ziua 2 – 15.09.2024: BUDAPESTA – BANSKA BYSTRICA – DONOVALY – CRACOVIA (375 km)

Mic dejun. Plecam spre Polonia, traversand Slovacia spre Banska Bystrica, oras considerat inima Slovaciei. In piata centrala din zona veche un obelisc din marmura neagra aduce “Multumiri armatei romane, eliberatoarea orasului”. Continuam spre Donovaly (960 m altit.), populara statiune montana, situata in Parcul National Tatra Joasa, unde vom opri pentru cateva fotografii, apoi vom continua spre Cracovia, fosta capitala regala. Vizitam Castelul Wawel, unde vom admira Catedrala – care imbina toate stilurile arhitectonice majore si care era odinioara locul ceremoniilor de incoronare a tuturor regilor Poloniei, iar azi “sanctuar national” si Castelul Regal renascentist, care se distinge prin aspectul sau monumental. Continuam cu Strada Kanonicza – cea mai veche din oras, care pastreaza integral aspectul medieval, Muzeul Arhidiecezei – casa in care a studiat Papa Ioan Paul II si Hotelul Copernicus – unul dintre cele mai scumpe hoteluri din lume, care poarta numele marelui astronom si care a fost “resedinta sa temporara” in anii studentiei. Urmeaza Piata Centrala – cea mai mare piata medievala din Europa, cu Biserica Fecioarei Maria, avand interesante vitralii semnate de Wyspianski si Hala de Tesaturi (Sukiennice) numita si “piata de chihlimbar” unde vom avea timp liber pentru achizitionarea suvenirurilor locale. Cazare la Cracovia Hotel 3*.

Ziua 3 – 16.09.2024: CRACOVIA – AUSCHWITZ WIELICZKA – CRACOVIA (170 km)

Mic dejun. Zi libera in Cracovia sau excursie optionala (35 €/ persoana) la Oświęcim si vizitam cel mai mare lagar de concentrare si exterminare construit de nazisti: Auschwitz II – Birkenau, cu “Rampa Mortii”- locul unde se cobora din trenuri si ruinele celui mai mare crematoriu distrus de nemti inainte de retragere. Vom lasa in urma istoria cu povestile ei tragice, pentru a ne intoarce la Cracovia pentru timp liber sau optional (25 €) la salina Wieliczka (se achita extra bilet intrare), construita in sec. XIII si functionala pana in anul 2007, fiind una dintre cele mai vechi mine aflate in exploatare. Seara cazare la acelasi hotel.

Ziua 4 – 17.09.2024: CRACOVIA – VARSOVIA – CZESTOCHOWA (510 km)

Mic dejun. Parasim Cracovia si pornim spre Varsovia, renascuta aproape miraculos, dupa cel de al doilea Razboi Mondial (care a distrus aprox.85% din oras), si care se mandreste azi cu zona sa istorica, monument UNESCO. Aici vom admira: Palatul Regal cu aspectul sau de sec. XVII, Coloana Sigmund a regelui care a facut din Varsovia capitala celui mai mare regat al Europei medievale, Catedrala Sf. Ioan, reconstruita in stilul gotic al sec. XIV, Piata Centrala cu monumentul Sirenei- simbolul orasului, Barbacanul – o structura fortificata care odinioara avea rol de aparare a portii principale de intrare. Dupa timpul liber alocat pentru un moment de relaxare pe stradutele pitoresti ale Varsoviei, deplasare la Częstochowa pentru cazare Hotel 3*.

Ziua 5 – 18.09.2024: CZESTOCHOWA – BUDAPESTA (510 km)

Mic dejun. Descoperim cel mai sfant loc al Poloniei, Częstochowa unde vom vizita Manastirea fortificata Jasna Gora, capitala spirituala a Poloniei, aici se gaseste cel mai faimos altar din tara, dedicat Maicii Domnului. Cel mai mare loc de pelerinaj din Polonia adaposteste printre ale comori sfinte si icoana “Madona Neagra”. Cazare in zona Budapesta Hotel 3*.

Ziua 6 – 19.09.2024: BUDAPESTA – ARAD – SIBIU – BUCURESTI (815 km)

Mic dejun. Intoarcere in Bucuresti la Statia de metrou Timpuri Noi – 𝐁𝐞𝐧𝐳𝐢𝐧𝐚𝐫𝐢𝐚 𝐌𝐨𝐥-𝐓𝐈𝐌𝐏𝐔𝐑𝐈 𝐍𝐎𝐈. Sosire seara, in functie de trafic si formalitatile vamale.

TARIFUL INCLUDE:

 • Transport cu autocar clasificat pentru curse internationale
 • 5 cazari cu mic dejun in hotel 3*
 • Ghid insotitor din partea agentiei pe traseu
 • Deplasare pentru vizite la: Donovaly, Cracovia, Czestochowa, Varsovia, Budapesta

TARIFUL NU INCUDE:

 • Asigurare medicala si storno (cu extensie COVID)
 • Vizitele optionale, ghizii locali si intrarile la obiectivele turistice
 • Locuri preferentiale in autocar – primele 3 banchete – 20 euro/ loc.
 • Taxa de oras, in valoare totala de 10 euro/ persoana (calculat la momentul lansarii programului, suma exacta va fi comunicata turistilor de catre ghid, in prima zi a circuitului)
 • Bacsis/ tips – echipaj (obligatoriu 1 €/ zi/ turist), inclusiv copiii peste 6 ani

*Croaziera pe Dunare la Budapesta de aproximativ 1h, cu un pahar de sampanie inclus (15 €/ persoana – se achita la ghid)

SUPLIMENTE si REDUCERI:
• Supliment cameră single 120 euro/ persoană/ sejur
• Locuri preferenţiale în autocar (primele 3 banchete): 20 euro/ loc.
• Copiii de 12 ani (neîmpliniți) cazati cu doi adulti achita 400 euro si beneficiaza de pat suplimentar, mese si loc in autocar.
• Copiii cu varsta peste 12 ani sau copii insotiti de un singur adult achita pret intreg.
• Copiii de 12 ani (neîmpliniți), beneficiaza de reducere, doar pentru cazare in camera cu doi adulti.

NOTA:

 • Locurile in autocar se distribuie incepand cu a IV bancheta in ordinea achitarii avansului.
 • Cazarea pentru persoanele care se inscriu singure se va face in camere duble/ triple.
 • Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.
 • Decizia de a renunta la partaj si a opta pentru camera single, se face in baza achitarii suplimentului de camera single de catre ambele persoanae, in functie de camerele disponibile la hotel.
 • Nominalizarea hotelurilor se va face in ultima saptamana inainte de data plecarii, in functie de marimea grupului.
 • Mentiunea “sau similar” in dreptul denumirii hotelului, face referire doar la categoria de confort si regimul de masa al hotelului.
 • Excursiile optionale se organizeaza pentru un numar minim de 25 de persoane. In cazul neintrunirii grupului minim, excursia optionala va fi anulata sau recalculata in functie de numarul de participanti.
 • Tarifele mentionate in programul detaliat pentru vizitele optionale sunt informative si pot suporta modificari, in functie de partenerii locali/ economia tarii, numarul de participanti sau alte detalii neprevazute.
 • Tarifele excursiilor optionale mentionate in programul detaliat include transportul cu autocarul si ghidul insotitor din partea agentiei.
 • Pentru obiectivele turistice unde este nevoie de rezervare in prealabil, agentia va percepe o taxa de rezervare.
 • Agentia organizatoare nu isi asuma disponibilitatea biletelor de intrare la obiectivele turistice mentionate in programul detaliat.
 • Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, respectiv de a inversa zilele de vizitare, respectand vizitarea obiectivelor din program.
 • In functie de anumite aspecte neprevazute de la fata locului, cum ar fi: conditiile meteo, trafic, accidente pe traseu, drumuri inchise, obiective inchise/ in renovare, anumite obiective turistice din programul detaliat nu vor putea fi vizitate conform programului.
 • Pentru explicatiile in obiectivele turistice, grupul va putea apela la serviciile ghizilor locali, unde exista posibilitatea. Serviciul de ghid local se achita local.
 • Bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala.
 • Va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie nu prezinta urme de deteriorare a elementelor de siguranta si ca sunt valabile.
 • Autoritatile de frontiera isi rezerva dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul unei anumite tari a oricarei persoane care nu prezinta suficienta credibilitate. Agentia de turism nu poate fi facuta raspunzatoare pentru astfel de situatii care nu pot fi depistate anterior datei plecarii. Pentru conditii oficiale de calatorie, este responsabilitatea turistului sa consulte platforma www.mae.ro.
 • Obiectivele turistice redactate cu litere ingrosate si inclinate (Bold- Italic), se viziteaza doar la exterior. In situatia in care nu se mentioneaza altfel, turul de oras este panoramic cu autocarul, implicit turul se va face pietonal.
 • Agentia nu este raspunzatoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sa a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la organele competente.
 • Agentia organizatoare nu garanteaza existenta anumitor facilitati de cazare (minibar, frigider, aer conditionat, ferestre rabatabile, seif), atat timp cat se asigura clasificarea pe stele mentionata in programul detaliat. Hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar /frigider, seif, aer conditionat etc); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
 • Nominalizarea hotelurilor se va face in informarea de plecare transmisa cu 2-3 zile inainte de inceputul calatoriei (sau prin exceptie cu maximum 24 h inainte de plecare), in functie de marimea grupului.
 • Atunci cand intalnim in programul detaliat mentiunea ca hotelul se alfa in zona unui anumit oras, hotelul poate fi localizat in interiorul orasului, sau la o distanta de pana la 100 km de orasul mentionat.
 • Hotelul isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o suma cash sau o copie a cartii de credit personale, ca garantie pentru cheltuielile suplimentare ce urmeaza a fi facute pe parcursul sederii.
 • In situatia in care turistul are cerinte speciale cum ar fi: camere alaturate sau cu o anumita localizare, meniu special s.a., acestea vor fi cu titlul de solicitare catre prestatori dar nu vor fi considerate confirmate decat in masura posibilitatilor de la fata locului.
 • In ultimii ani tot mai multe hoteluri si vase de croaziera au initiat politica fara bani cash (cash free). Astfel, este posibil ca unii prestatori sa nu mai incaseze bani cash pentru serviciile suplimentare prestate, de aceea este important sa detineti un card de credit cand calatoriti in afara tarii.
 • Acest program nu este recomandat persoanelor cu mobilitate redusa.
 • Nu sunt necesare vaccinari speciale pentru aceasta destinatie.
 • Pentru majoritatea excursiilor, copiii in varsta de 6 – 12 ani, beneficiaza de reducere, doar pentru cazare in camera cu doi adulti.
 • Pentru REZERVARE se achită un avans de 30% iar diferenţa cu cel puţin 3 săptămâni înaintea plecării.
 • Efectuarea partial sau integrala a oricarei sume prin intermediul bancar/ cash, reprezinta acceptarea pe deplin a termenilor si conditiilor prevazute in contractul de prestarii servicii turistice, afisat pe site-ul agentiei.
 • Excursia se achitata integral inainte de plecare.
 • Acte necesare: Carte de Identitate (CI) sau Paşaport valabil.
 • Grup minim 40 turiști.
 • In cazul nerealizarii grupului minim circuitul sa va anula, cu posibilitatea inscrierii pe un program similar.
 • In cazul unui grup mai mic de 40 persoane, se va achita un supliment de neintrunire grup minim, dupa cum urmeaza: pentru un grup intre 25-29 persoane = 50 €/ persoana iar pentru un grup intre 30-39 persoane = 30 €/ persoana.
 • In situatia in care programul se poate organiza, respectand restrictiile de calatorie impuse de tara de destinatie, in caz de retragere/ renuntare, se aplica pragurile de penalizare conform contractului, respectiv:
  a) 25 €/persoana – taxa de serviciu, dupa primirea confirmarii serviciilor comandate (cu pana la 60 de zile inainte de plecare/intrare)
  b) 50 % din contravaloarea pachetului de servicii turistice pentru anulare in intervalul 59-30 zile inainte de plecare/intrare.
  c) 100 % din contravaloarea pachetului de servicii turistice pentru anulare in intervalul 29-0 zile inainte de plecare/intrare.
 • Turistii vor fi informati despre suplimentul de neintrunire grup maxim cu 1 zi inaintea plecarii. In caz de renuntare a achitarii suplimentului, prin urmare, a renuntarii la rezervare, se va percepe penalizare 100% din costul pachetului.
 • Excursia se achitata integral inainte de plecare.
 • Acte necesare: Carte de identitate (CI) sau paşaport.

Observatii / Conditii de calatorie:

• Pentru ca unui minor sa i se permita calatoria in afara tarii este necesar sa fie insotit de cel putin un adult care sa aiba asupra sa acordul scris al ambilor parinti ai minorului, legalizat la notariat, si cazier judiciar, pe care sa-l prezinte in punctul de frontiera. Daca adultul care insoteste minorul este unul din parinti, acesta va avea nevoie doar de acordul scris al celuilalt parinte al minorului, legalizat la notariat. Informatii suplimentare pe www.politiadefrontiera.ro.

• Persoanele care calatoresc cu copii sub 18 ani trebuie sa detina, pe langa pasaportul acestora si o copie a certificatului de nastere al copiilor (este posibil ca autoritatile de la frontiera sa o solicite). Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.

*ATENTIE! Denumirea si locatia hotelurilor se pot modifica pana in momentul plecarii. Detaliile finale vor fi afisate in informarea de plecare!

*Recomandam incheierea asigurarii Travel (storno + medicala) in aceeasi zi cu emiterea contractului de comercializare a pachetelor turistice pentru a va proteja atat inainte de plecare, in cazul anularii calatoriei sau in cazul unei situatii neprevazute!