, ,

ISTANBUL & Istorie si cultura & Vizite si Shopping – 5 zile / 3 nopti – 210 euro/ persoana

ISTANBUL & Istorie si cultura & Vizite si Shopping – 5 zile / 3 nopti cazare cu mic dejun – Hotel 4*

Plecari: 14.02; 20.03; 17.04; 22.05; 24.07; 28.08;18.09; 16.10 si 27.11.2024

Tarif 210 euro/ persoana

Va invitam intr-o excursie de neuitat in Istanbul, singurul oras din lume aflat pe doua continente, pe malurile Bosforului, o destinatie ce atrage la nesfarsit prin istorie, arhitectura si cultura. Un taram deosebit, plin de viata, culoare, arome orientale, localuri care se intrec in delicii culinare, concerte si distractii. In peninsula istorica unde avem cazarea, sunt cele mai multe muzee, palate, parcuri, bazaruri, moschei si nu doar atat. Daca ti-am atras atentia cu aceasta excursie mai jos regasesti programul detaliat

Ziua 1: Bucuresti – Giurgiu – Ruse – Stara Zagora – Edirne – Istanbul

Ora 18:30 intalnire in Bucuresti – Statia de metrou Timpuri Noi – 𝐁𝐞𝐧𝐳𝐢𝐧𝐚𝐫𝐢𝐚 𝐌𝐨𝐥-𝐓𝐈𝐌𝐏𝐔𝐑𝐈 𝐍𝐎𝐈. Ora 19:00 plecare pe traseul Giurgiu – Ruse – Veliko Târnovo – Istanbul. Pe timpul nopți se traversează Bulgaria.

Ziua 2: Istanbul

Sosire dimineata în Istanbul. Timp liber la dispozitia turistilor sau Optional: Tur pietonal cu vizitare – 10 euro/ persoana:  Aghia Sofia, (Biserica Sfintei Intelepciuni, fosta catedrala a Patriarhiei din Constantinopol, cunoscuta oficial ca Marea Moschee Ayasofya), Moscheea Albastra (Moscheea Imperiala, construita de sultanul Ahmet pentru a rivaliza cu Agia Sofia), vom avea in fata una dintre cele mai faimoase atractii ale Turciei. Pasii ne vor purta prin Gradina Palatului Topkapi, palat ce a gazduit toti sultanii otomani vreme de 4 secole. Timp liber pentru SHOPPING.

Optional : Seara Tur by night – 25 euro / persoana – Istanbul – turul celor doua continente, Europa si Asia. Traversam stramtoarea Bosfor, pe cele doua poduri (Podul Bosfor si Podul Fatih Sultan Mehmet), vom opri in Asia unde admiram de pe dealul Camlica (cea mai inalta zona a Istanbulului) culorile Istanbulului noaptea, apoi facem un tur prin cartierul oamenilor de afaceri cu zgarie-nori, Levent. Excursia include transport si ghid insotitor. Cazare Istanbul – Hotel 4* – in zona Laleli/ Aksaray. 

Ziua 3: Istanbul

Mic dejun. Timp liber pentru SHOPPING sau excursie Optionala – Plimbare prin cartierul Balat, Dealul si Cafeneaua Pierre Loti, Turnul Sapphire, Patriarhia din Constantinopol – 35 euro/persoana (include transport local și ghid, nu sunt incluse biletele de intrare la obiectivele turistice).

– Dealul Pierre Loti, este una dintre cele mai cautate atractii turistice din Istanbulsi dateaza din secolul al XVIII-lea. Cel mai vizitat loc de pe deal, este puntea de observare situată deasupra statiei de telecabina,ce oferă cele mai bune vederi panoramice ale Cornului de Aur și ale părții europene a orașului Istanbul. Dealul poartă numele unui scriitor francez, Julien Viaud, ulterior și-a schimbat numele, iar acest deal a început să fie numit după el. Vom ajunge sus cu telecabina.

– Cartierul Balat, cu străzile sale înguste vechi și casele extravagante, a fost odată căminul populației evreiești si grecesti cu o natură cosmopolită, care leagă diverse religii și culturi cu sinagogi, moschei și biserici. Pe strazile Balatului, pas cu pas, te intorci in timp, la vechiul Istanbul. Patriarhia Ortodoxă Fener Rum, Moscheea Ferruh Kethuda, Casele de pe Merdivenli Yokus care au fost reconstruite în conformitate cu originalele și fac parte din Situl Patrimoniului Mondial UNESCO, sunt o mica parte a cartierului.

Turnul Sapphire este cel de-al patrulea zgarie-nori din Istanbul ca inaltime, masurand 261 metri. Cladirea a fost construita intre anii 2006 – 2010 si este situata in districtul central de afaceri din Levent. Vom urca rapid pana la etajul 54 prin intermediul liftului expres unde putem surprinde imagini la 360 de grade asupra vechiului si noului Istanbul extins peste Europa si Asia. Vom efectua o calatorie simulata 4D cu elicopterul SkyRide peste oras.

Optional : Cina si Seara Turceasca cu petrecere pe vapor – 50 euro/ pers (va fi organizata pe vapor, navigand pe stramtoarea Bosfor). In timpul cinei, vom viziona un spectacol traditional turcesc: dansuri turcesti, dansuri folclorice si muzica traditionala. Servicii incluse: transport, cina cu bauturi alcoolice si non-alcoolice incluse, spectacol). Cazare la acelasi hotel. 

Ziua 4: Istanbul

Mic dejun.

Timp liber pentru SHOPPING sau excursie Optionala – Vizitarea Palatului Dolmabahce, Turnul Sapphire, Aqvarium Floria – tarif 35 euro/pers (include transport local si ghid, nu sunt incluse biletele de intrare la obiectivele turistice).

– Palatul Dolmabahce este cel mai mare palat din Turcia, acopera o suprafata de 45.000 m2 si cuprinde 285 camere, 46 sali de receptie, 6 hamam-uri. Luxos, somptuos si splendid, adesea comparat cu celebrul Palat Versailles de la Paris. Este considerat a fi cel mai fermecator palat din intreaga Turcie si a fost folosit ca resedinta a sase sultani, din 1856 pana în 1924.

– Turnul Sapphire este cel de-al patrulea zgarie-nori din Istanbul ca inaltime, masurand 261 metri. Cladirea a fost construita intre anii 2006 – 2010 si este situata in districtul central de afaceri din Levent. Vom urca rapid pana la etajul 54 prin intermediul liftului expres unde putem surprinde imagini la 360 de grade asupra vechiului si noului Istanbul extins peste Europa si Asia. Vom efectua o calatorie simulata 4D cu elicopterul SkyRide peste oras.

– Aqvarium Floria, unul dintre marile acvarii tematice ale lumii, se pot observa specii de pesti care traiesc in marile lumii, ne vom plimba prin padurea tropicala, Marea Neagra, Bosforul, Dardanelele, Marea Mediterana, Marea rosie, Gibraltarul, Canalul Suez, Atlanticul, Pacificul. Vom aplauda pinguinii din Antarctica, vom intra in  zone cu caracteristici culturale, geografice, istorice, arhitecturale. Atat pentru copii cat si pentru adulti, acest loc reprezinta un mic paradis.

– Optional : Cina si Seara Turceasca cu petrecere pe vapor – 50 euro/ pers (va fi organizata pe vapor, navigand pe stramtoarea Bosfor). In timpul cinei, vom viziona un spectacol traditional turcesc: dansuri turcesti, dansuri folclorice si muzica traditionala. Servicii incluse: transport, cina cu bauturi alcoolice si non-alcoolice incluse, spectacol). Cazare la acelasi hotel. 

Ziua 5: Istanbul – Bucuresti

Mic dejun. Plecare spre Romania. Vom vizita Moscheea Selimiye din Edirne.

• Moscheea Selimiye, o moschee otomană construita intre anii 1569 și 1575 de catre arhitectul Mimar Sinan, la cerinta sultanului Selim al II-lea. A fost inscrisa pe lista Patrimoniului Cultural Mondial UNESCO în anul 2011. Piatra de temelie a moscheii  a fost pusa chiar de catre sultanul Selim al II-lea. La constructia moscheei au contribuit circa 15.000 de persoane si este vizibila de la mari distante. Cupola centrala  reprezinta una dintre realizarile principale ale arhitectului Mimar Sinan, este sprijinita de opt coloane si are patru minarete. Moscheea poate gazdui pana la 6.000 de credinciosi musulmani. Sosire in tara in functie de vreme, trafic si formalitatile vamale.

Tariful include: 

 • Transport cu autocar clasificat pentru transport intern si international;
 • 3 nopti cazare cu mic dejun Hotel 4* – in zona Laleli/ Aksaray.
 • Transport 2 bagaje (troler)/persoana
 • Ghid de turism atestat.

Tariful nu include: 

 • Asigurarea medicala si Storno (este recomandabil);
 • Bilete de intrare la obiectivele turistice.
 • Excursiile Optionale:
 • Tur pietonal – 10 euro / persoana
 • Tur by night Istanbul – 25 euro/ persoana
 • Excursie – 35 euro/ persoana (transport local, ghidul de turism):  Palatului Dolmabahce (bilet de intrare +/ – 650 lire) – Turnul Sapphire (bilet de intrare +/ – 600 lire), Aqvarium Floria (bilet de intrare+/- 600 lire);
 • Plimbare prin cartierul Balat, Dealul si Cafeneaua Pierre Loti, Turnul Sapphire, Patriarhia din Constantinopol – 35 euro/ persoana (include transport local și ghid, nu sunt incluse biletele de intrare la obiectivele turistice).
 • Cina si Seara Turceasca cu petrecere pe vapor – 50 euro/ persoana
 • Taxa de oras pentru fiecare cazare unde aceasta este solicitata, se va achita cash de catre turisti la receptie.
 • Cheltuieli personale

Suplimente si Reduceri:

 • Supliment camera single: 80 euro / persoana

Tarife  copii:

 • Copiii cu varsta sub 12 ani (neimpliniti), cazati in camera cu doi adulti, au o reducere de 30 euro, beneficiaza de mese si loc in autocar. (valabil in cazul in care impart camera cu 2 adulti).
 • Copiii cu varsta sub 12 ani ( neimpliniti ) sau copiii insotiti de un singur adult achita pret intreg.

NOTA: 

 • Locurile in autocar se distribuie incepand cu a IV bancheta in ordinea achitarii avansului.
 • Cazarea pentru persoanele care se inscriu singure se va face in camere duble/ triple.
 • Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.
 • Decizia de a renunta la partaj si a opta pentru camera single, se face in baza achitarii suplimentului de camera single de catre ambele persoanae, in functie de camerele disponibile la hotel.
 • Pentru zilele 2, 3, 4 si 5, NU se pune la dispozitie transport autocar. Deplasarile se vor face pietonal sau cu transportul local.
 • Copiii in varsta de 6-11,99 ani, beneficiaza de reducere, numai pentru cazare in camera cu doi adulti.
 • Nominalizarea hotelurilor se va face in ultima saptamana inainte de data plecarii, in functie de marimea grupului.
 • Mentiunea “sau similar” in dreptul denumirii hotelului, face referire doar la categoria de confort si regimul de masa al hotelului.
 • Conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor, sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat, adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera.
 • Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului.
 • Obiectivele mentionate in program pot fi inlocuite cu altele, acest lucru nefiind dependent de agentie sau de turisti, ci doar de starea drumurilor, conditii meteo, sau alte motive obiective.
 • Pentru explicatiile la obiectivele turistice, se va apela la serviciile ghizilor locali.
 • In unele orase, autoritatile locale solicita o taxa de genul taxei de statiune care se va achita cash de catre turisti la receptia hotelurilor.
 • Tarifele la obiectivele turistice pot suferi modificari in functie de sezonul turistic, biletele pentru intrari se platesc la fata locului.
 • Pentru REZERVARE (tarif standard) se achită un avans de 30% iar diferenţa cu cel puţin 3 săptămâni înaintea plecării. Se achita in EURO sau LEI (curs BNR + 2% din ziua platii).
 • Efectuarea partial sau integrala a oricarei sume prin intermediul bancar/ cash, reprezinta acceptarea pe deplin a termenilor si conditiilor prevazute in contractul de prestarii servicii turistice, afisat pe site-ul agentiei.
 • In cazul nerealizarii numarului minim de participanti mentionatin, agentia isi rezerva dreptul de a anula excursia, oferind posibilitatea inscrierii la un program similar.
 • In cazul in care nu mai puteti participa la excursie, din diferite motive, suma achitata NU SE RETURNEAZA, NU SE ATRIBUIE ALTOR EXCURSII, dar se accepta un inlocuitor (cu 2/ 3 zile calendaristice inainte de plecare).
 • Autoritatile vamale isi rezerva dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul unei anumite tari a oricarei persoane care nu prezinta suficienta credibilitate. Agentia de turism nu poate fi facuta raspunzatoare pentru astfel de situatii care nu pot fi depistate anterior datei plecarii.
 • Prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii turistice incheiat.
 • Excursia se achitata integral inainte de plecare.
 • Excursia se organizează cu minim 40 turiști.
 • In cazul unui grup mai mic de 39 persoane (30-39 persoane) se va achita un supliment de 10 euro/ persoana.
 • Acte necesare: obligatoriu PASAPORT valabil 6 luni de la intoarcere in tara.

*Reducerile se aplica numai la pachetul de baza; acestea nu se aplica la alte taxe sau suplimente de orice fel.

*Recomandam incheierea asigurarii Travel (storno + medicala) in aceeasi zi cu emiterea contractului de comercializare a pachetelor turistice pentru a va proteja atat inainte de plecare si in cazul unei situatii neprevazute!

*Prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii turistice afisat pe site-ul agentiei www.happy-trip.ro