Sale!
, , ,

Revelion la Istanbul – Orasul de pe doua continente – 4 nopți cu mic dejun, autocar – Hotel 4* – 28.12 – 2.01.2024

265,00 

Revelion la Istanbul – Orasul de pe doua continente – 4 nopți cu mic dejun, autocar – Hotel Glorious 4* – 28.12 – 2.01.2024

Tarif standard 295 euro/ persoana

📍𝐎𝐟𝐞𝐫𝐭𝐚 𝐋𝐚𝐬𝐭 𝐌𝐢𝐧𝐮𝐭𝐞 – 𝟐𝟔𝟓 𝐞𝐮𝐫𝐨/ 𝐩𝐞𝐫𝐬𝐨𝐚𝐧𝐚

 

ZIUA 1 – 28.12.2023: BUCUREȘTI – GIURGIU – RUSE – VELIKO TÂRNOVO – EDIRNE – ISTANBUL

Ora 18:30 intalnire in Bucuresti – Statia de metrou Timpuri Noi – 𝐁𝐞𝐧𝐳𝐢𝐧𝐚𝐫𝐢𝐚 𝐌𝐨𝐥-𝐓𝐈𝐌𝐏𝐔𝐑𝐈 𝐍𝐎𝐈. Ora 19:00 plecare pe traseul Giurgiu – Ruse – Veliko Târnovo – Istanbul. Pe timpul nopți se traversează Bulgaria.

ZIUA 2 – 29.12.2023: ISTANBUL

Sosire dimineata în Istanbul. Timp liber la dispozitia turistilor sau Optional (10 euro/ persoana) Tur pietonal in Istanbul cu ghid local. Vizitam: Moscheea Albastra – construita de sultanul Ahmet intre 1609-1616, fiind singura moschee din Turcia cu sase minarete (turnulete). Hipodromul care servea la intrecerile sportive, de circ, de gladiatori, festivitatilor in onorarea si celebrarea imparatilor. Muzeul Sfanta Sophia – una dintre cele mai mari minuni din toate timpurile din punct de vedere arhitectural si religios. Palatului Topkapi – resedinta imperiala a sultanilor otomani-vom vizita Muzeul cu cele mai faimoase bijuterii imperiale si sectiunea de portelan chinezesc. Marele Bazar – cea mai mare si mai atractiva zona de cumparaturi din lume. Grand Bazar dateaza din Sec al XV-lea si este in prezent cel mai mare si cel mai vechi bazar acoperit din lume. Seara – Tur by night (Optional – 25 euro/ persoana), Turul celor doua continente Europa si Asia. Vizitam cele doua poduri (Podul Bosfor si Podul Fatih Sultan Mehmed), facem un tur prin cartierul oamenilor de afaceri cu zgarie-nori Levent si oprire in Asia, pe colina Camlica una dintre cele mai inalte coline din zona Bosforului (263m), include transport si ghid local si ghid insotitor. Cazare Hotel Glorious 4* – in zona Laleli/ Aksaray.

ZIUA 3 – 30.12.2023: ISTANBUL

Mic dejun. Timp liber sau (Optional 40 euro/ persoana, fara biletele de intrare) vizitam: Palatului Dolmabahce – unul dintre cele mai fascinante palate din lume, a fost construit in secolul al XIX-lea si se intinde pe o suprafata construita de 15.000 mp, iar suprafata totala a complexului este de 110.000 mp, fiind al treilea mare palat din Istanbul. Parcul Miniaturk cu o suprafata de 60.000 de metri patrati, este cel mai mare parc de miniaturi din lume. Detine in prezent 105 cladiri construite la o scala de 1/25. Turnul Sapphire cea mai inalta cladire din Istanbul, se ridică la 54 de etaje deasupra solului și are o înălțime de 238 de metri. Admiram Istanbulul de la inaltime și totodată facem plimbare cu simulatorul 4D (elicopter) în principalele puncte de atracție turistică ale Istanbulului. Cazare la acelasi hotel.

ZIUA 4 – 31.12.2023: ISTANBUL

Mic dejun. Plimbare (optional 15 euro/ persoana) in Piata Taksim, cu străzile sale pline de viață, magazine, ateliere de artă, pub-uri si cafenele, locuri de divertisment și atracții turistice. Bulevardul Istiklal (Independentei), Turnul Galata, Podul Galata, Bazarul Egiptean (de mirodenii), include transport local si ghid, nu sunt incluse biletele de intrare la obiectivele turistice. Ați fi interesat să faceți selfie-uri cu artiști sau cântăreți de renume mondial? Dacă răspunsul este afirmativ, Muzeul de ceară Madame Tussauds din Istanbul ar fi locul potrivit. Acest muzeu are modele de ceară ale unor oameni de renume mondial pe care le puteți vedea de aproape. Intoarcere pentru cazare la acelasi hotel. Seara ne pregatim pentru trecerea in Noul An. Optional, va propunem Cina Festiva de Revelion pe Bosfor pe Vas de Croaziera, cină cu spectacol tradiţional, cântece, dansuri turceşti, preparate culinare, bauturi alcoolice si multa voie buna … (tariful va fi comunicat ulterior). Cazare la acelasi hotel.

LA MULȚI ANI, 2024!

ZIUA 5 – 1.01.2024: ISTANBUL

Mic dejun. Timp liber la dispoziția turiștilor pentru shopping sau Plimbare prin cartierul Balat, Dealul si Cafeneaua Pierre Loti, Patriarhia din Constantinopol (35 euro/ persoana), include transport local și ghid, nu sunt incluse biletele de intrare la obiectivele turistice).

– Dealul Pierre Loti, este una dintre cele mai cautate atractii turistice din Istanbulsi dateaza din secolul al XVIII-lea. Cel mai vizitat loc de pe deal, este puntea de observare situată deasupra statiei de telecabina,ce oferă cele mai bune vederi panoramice ale Cornului de Aur și ale părții europene a orașului Istanbul. Dealul poartă numele unui scriitor francez, Julien Viaud, ulterior și-a schimbat numele, iar acest deal a început să fie numit după el. Vom ajunge sus cu telecabina.

– Cartierul Balat, cu străzile sale înguste vechi și casele extravagante, a fost odată căminul populației evreiești si grecesti cu o natură cosmopolită, care leagă diverse religii și culturi cu sinagogi, moschei și biserici. Pe strazile Balatului, pas cu pas, te intorci in timp, la vechiul Istanbul. Patriarhia Ortodoxă Fener Rum, Moscheea Ferruh Kethuda, Casele de pe Merdivenli Yokus care au fost reconstruite în conformitate cu originalele și fac parte din Situl Patrimoniului Mondial UNESCO, sunt o mica parte a cartierului. Cazare la acelasi hotel.

ZIUA 6 – 2.01.2024: Istanbul – Edirne – Bucuresti (690 km)

Dupa micul dejun plecam catre Bucuresti. In drumul spre tara vom trece prin Edirne, fosta capitala a Imperiului Otoman, pentru a vizita Moscheea Selimiye – cunoscuta drept moscheea celor 999 de ferestre datorita arhitecturii unice a cupolei, dar si a tunelelor subterane ce leaga moscheea de fosta Academie Militara, tunele ce acum adapostesc numeroase magazine in care veti gasi produse traditionale turcesti, prilej si pentru achizitionarea ultimelor suveniruri. Întoarcere in București in jurul orei 22.00, in functie de trafic si formalitatile vamale.

TARIFUL INCLUDE:

 • Transport cu autocar clasificat pentru cursele interne si internationale.
 • 4 nopti cazare cu mic dejun – Hotel Glorious 4* – in zona Laleli/ Aksaray. 
 • Ghid de turism atestat.

TARIFUL NU INCLUDE:       

 • Asigurarea storno si medicala (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice.
 • Biletele de intrare la obiectivele turistice (inclusiv pentru excursii optionale).
 • Tarifele la obiectivele turistice pot varia in functie de sezonul turistic.
 • Toate excursiile optionale se organizeaza cu un grup de minim 20 de turisti si se achita in euro la ghid.
 • Cheltuieli personale.

EXCURSII OPTIONALE:

 • Tur pietonal – 10 euro/ persoana (serviciile de ghizi locali).
 • Tur by night – 25 euro/ persoana.
 • Palatului Dolmabahce + Parcul Miniaturk + Turnul Sapphire (biletele de intrare nu sunt incluse) 40 euro/ persoana.
 • Piata Taksim, Bulevardul Istiklal (Independentei), Turnul Galata, Podul Galata, Bazarul Egiptean si  Muzeul de ceară Madame Tussauds – 15 euro/ persoana.
 • Plimbare prin cartierul Balat, Dealul si Cafeneaua Pierre Loti, Patriarhia din Constantinopol (35 euro/ persoana).
 • Cina Festiva de Revelion pe Vas de Croaziera pe Bosfor (tariful va fi comunicat ulterior).
 • NOU! 10 % Discount la achitarea din tara a excursiior optionale (fara Cina de Revelion)

SUPLIMENTE si REDUCERI:

 • Locuri preferențiale în autocar (primele 3 banchete): 15 euro/ loc
 • Supliment single: 120 €
 • Copiii sub 12 ani (neîmpliniți), cazati in camera cu doi adulti, reducere 30 euro si beneficiaza de mese, loc in autocar si pat suplimentar.
 • Copiii cu varsta peste 12 ani sau copii insotiti de un singur adult achita tarif intreg.

NOTA: 

 • Locurile in autocar se distribuie incepand cu a IV bancheta in ordinea achitarii avansului.
 • Cazarea pentru persoanele care se inscriu singure se va face in camere duble/ triple.
 • Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.
 • Decizia de a renunta la partaj si a opta pentru camera single, se face in baza achitarii suplimentului de camera single de catre ambele persoanae, in functie de camerele disponibile la hotel.
 • Pentru zilele 2, 3 si 4, NU se pune la dispozitie transport autocar. Deplasarile se vor face pietonal sau cu transportul local.
 • Copiii in varsta de 6-11,99 ani, beneficiaza de reducere, numai pentru cazare in camera cu doi adulti.
 • Nominalizarea hotelurilor se va face in ultima saptamana inainte de data plecarii, in functie de marimea grupului.
 • Mentiunea “sau similar” in dreptul denumirii hotelului, face referire doar la categoria de confort si regimul de masa al hotelului.
 • Conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor, sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat, adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera.
 • Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului.
 • Obiectivele mentionate in program pot fi inlocuite cu altele, acest lucru nefiind dependent de agentie sau de turisti, ci doar de starea drumurilor, conditii meteo, sau alte motive obiective.
 • Pentru explicatiile la obiectivele turistice, se va apela la serviciile ghizilor locali.
 • In unele orase, autoritatile locale solicita o taxa de genul taxei de statiune care se va achita cash de catre turisti la receptia hotelurilor.
 • Tarifele la obiectivele turistice pot suferi modificari in functie de sezonul turistic, biletele pentru intrari se platesc la fata locului.
 • Pentru REZERVARE (tarif standard) se achită un avans de 30% iar diferenţa cu cel puţin 3 săptămâni înaintea plecării. Se achita in EURO sau LEI (curs BNR + 2% din ziua platii).
 • Tarif Early Booking 270 euro/ persoană – plata 50% pana la data de 30.09.2023.
 • Efectuarea partial sau integrala a oricarei sume prin intermediul bancar/ cash, reprezinta acceptarea pe deplin a termenilor si conditiilor prevazute in contractul de prestarii servicii turistice, afisat pe site-ul agentiei.
 • In cazul nerealizarii numarului minim de participanti mentionatin, agentia isi rezerva dreptul de a anula excursia, oferind posibilitatea inscrierii la un program similar.
 • In cazul in care nu mai puteti participa la excursie, din diferite motive, suma achitata NU SE RETURNEAZA, NU SE ATRIBUIE ALTOR EXCURSII, dar se accepta un inlocuitor (cu 2/ 3 zile calendaristice inainte de plecare).
 • Autoritatile vamale isi rezerva dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul unei anumite tari a oricarei persoane care nu prezinta suficienta credibilitate. Agentia de turism nu poate fi facuta raspunzatoare pentru astfel de situatii care nu pot fi depistate anterior datei plecarii.
 • Prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii turistice incheiat.
 • Excursia se achitata integral inainte de plecare.
 • Excursia se organizează cu minim 40 turiști.
 • In cazul unui grup mai mic de 39 persoane (30-39 persoane) se va achita un supliment de 10 euro/ persoana.
 • Acte necesare: obligatoriu PASAPORT valabil 6 luni de la intoarcere in tara.

*Reducerile se aplica numai la pachetul de baza; acestea nu se aplica la alte taxe sau suplimente de orice fel.

*Recomandam incheierea asigurarii Travel (storno + medicala) in aceeasi zi cu emiterea contractului de comercializare a pachetelor turistice pentru a va proteja atat inainte de plecare si in cazul unei situatii neprevazute!

*Prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii turistice afisat pe site-ul agentiei www.happy-trip.ro