TRANSALPINA – TRANSFAGARASAN – 2 zile

Cele mai uimitoare drumuri din Romania

Tarif 350 lei/ persoana

Plecari: 13.07-14.07 si 17.08-18.08.2019

SE POATE ACHITA SI CU VOUCHERE DE VACANTA!

ZIUA 1: Bucuresti – Pitesti – Ramnicu Valcea – Horezu – Ranca – Sebes – Sibiu

 

Ora 5:30 in Bucuresti – Piata Constitutiei (Bd. Unirii colt cu Bd. Libertatii), in parcarea unde se fac concertele. Plecare la ora 6:00.

 

Se viziteaza: Muzeul trovantilor, Centru ceramica Horezu, Statiunea Ranca.

Muzeul Trovantilor din comuna Costesti, judetul Valcea, a fost infiintata in anul 2005

Sunt stranii, bizare, au forme sferice, elipsoidale ori au aspectul cifrei opt. Au marimi diferite, de la cativa centimetri pana la cativa metri.

Centrul de ceramica Horezu este cel mai important centru de ceramică din Romănia cu o expoziţie permanenta. Astăzi, centrul ceramic Horezu continuă să fie un adevărat creuzet al creaţiei ceramice româneşti, păstrând elementele definitorii pentru vasele lucrate aici dar, prin infinita gamă a compoziţiilor cromatice şi decorative, conferind personalitate si expresivitate nebănuite fiecarei piese în parte. Culorile traditionale sunt ocrul, verdele si albastrul, iar motivele predilecte ale artistilor din Horezu sunt valul, spirala, sarpele si mai ales cocosul.

Peştera Muierilor se află în comuna Baia de Fier, Județul Gorj, pe teritoriul Depresiunii Getice a Olteniei. Peștera a fost sculptată în calcarele mezozoice de pe marginea sudică a Masivului Parâng, de către râul Galbenul. Cu o istorie foarte bogata, peștera în timpuri străvechi a adăpostit în timpul războaielor, când bărbații plecau la lupte, foarte mulți copii și femei, de unde i se trage și numele. Este prima peșteră electrificată din România.

Statiunea Ranca se afla pe raza orasului Novaci si a comunei Baia de Fier, judetul Gorj, pe Dn 67c denumit si Transalpina. Situata pe versantul sudic al Muntilor Parang, la 1700 inaltime, Ranca este statiunea turistica aflata la cea mai mare altitudine din Romania.

Cazare in zona Sebes/ Sibiel.

 

Transalpina este cel mai inalt drum rutier din Romania cat si din intregul lant al Muntilor Carpati, atat din tara cat si din afara ei, atingand altitudinea maxima (2145 m) in Pasul Urdele. Transalpina traverseaza Muntii Parang de la N la S fiind paralela cu Valea Oltului si Valea Jiului, intre care se afla, si leaga localitatea Saliste din jud. Sibiu de localitatea Novaci din jud. Gorj.

 

Ziua II: Sibiel – Talmaciu – Balea Lac – Barajul Vidraru – Curtea de Arges – Pitesti – Bucuresti

 

Casa Memoriala Badea Cartan a fost fondata in anul 1968, în memoria vestitului Badea Cârţan, cioban din Cârţişoara. Casa memoriala se afla in centrul comunei. Astăzi, colecţia acestuia cuprinde icoane pe sticlă, cărţi din colecţia lui Badea Cârţan, fotografii vechi, ceramică şi lăzi de zestre. În curtea muzeului a fost reprodusă o casă ţărănească tipică de la mijlocul secolului XIX cu interior specific zonei.

Lacul Balea este un lac glaciar situat la o altitudine de 2040 m, în Munții Făgăraș, Județul Sibiu.

Barajul Vidraru a fost, la momentul inaugurarii 1966, al cincilea in Europa si al noualea in lume intre constructiile similare. Este un baraj de beton cu dubla curbura, avand inaltimea de 166,60 m. Pe linia Barajului Vidraru, in varful unui turn prismatic se afla monumentul electricitatii, un Prometeu gigantic, opera sculptorului Constantin Popovici.

Sosire in Bucuresti, aproximativ ora 22:00 în funcţie de conditiile meteo si trafic.

 

Transfagarasanul este drumul printre muntii Fagarasului, ce incepe din localitatea Bascov, judetul Arges si se termina in apropierea localitatii Cartisoara, judetul Sibiu si leaga regiunile Munteniei cu Transilvania. Altitudinea maxima la care ajunge Transfagarasanul langa Lacul Balea este de 2042 m. Transfagarasanul se situeaza pe locul al doilea ca altitudine in clasamentul soselelor alpine din Romania dupa Transalpina care urca pana la 2145 m. In memoria victimelor din timpul construirii acestui drum s-au construit doua monumente Poarta Genistilor (coata 1200) si Poarta Întâlniri (cota 1600).

 

TARIFUL INCLUDE:

 • Transport cu microbuz cu climatizare, clasificat pentru transport turistic;
 • 1 noapte cazare cu mic dejun in zona Sebes/ Sibiel;
 • Ghid de turism însoţitor.

 

TARIFUL NU INCLUDE:

 • Intrarile la obiectivele turistice;
 • Cheltuielile personale
 • Taxa de oras pentru fiecare cazare unde aceasta este solicitata (se va achita cash de catre turisti)

 

SUPLIMENTE si REDUCERI:  

 • Supliment single 149 lei;
 • Copiii pana in 12 ani, cazati impreuna cu 2 adulti au o reducere de 30 lei;

 

NOTA: 
• Locuri preferenţiale în autocar (primele 3 banchete): 30 lei/ loc;
• Locurile in autocar se distribuie incepand cu a IV bancheta in ordinea achitarii avansului.
• Persoanele care se inscriu singure si pentru care agentia nu gaseste un partener vor plati diferenta de single cu 7 zile inainte de plecare.
• Copiii beneficiaza de reducere doar pentru cazare in camera cu 2 adulti.
• Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului.
• Tarifele la obiectivele turistice pot suferi modificari in functie de sezonul turistic, biletele pentru intrari se platesc la fata locului.
• Nominalizarea hotelurilor se va face in ultima saptamana inainte de data plecarii, in functie de marimea grupului. Mentiunea “sau similar” in dreptul denumirii hotelului, face referire doar la categoria de confort si regimul de masa al hotelului.

 • Repartizarea camerelor se face de către recepţia unitatii de cazare. Eventuale nemultumiri legate de amplasarea sau aspectul camerei, se rezolva de catre turist direct la receptie, cu ajutorul ghidului.
 • Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelul poate solicita taxe suplimentare (minibar/ frigider, seif etc.). In momentul sosirii la hotel, solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
 • Pentru REZERVARE se achită un avans de 30% iar diferenţa cu cel puţin 3 săptămâni înaintea plecării.
  • Excursia se achita inainte de plecare.
  • Grup minim 30 turisti.
  • Acte necesare: Carte de identitate (CI) sau paşaport. 

Tour Reviews

There are no reviews yet.

Leave a Review

Rating