”De Rusalii la Istanbul„ – Orașul Istoriei, Shopping-ului și al Sultanilor – 5 zile/ 3 nopti – 20.06/ 24.06.2024

205,00 

Discount:
Departure:

Special offer

”De Rusalii la Istanbul„ - Orașul Istoriei, Shopping-ului și al Sultanilor – 5 zile/ 3 nopti
Perioada: 20.06/ 24.06.2024
Tarif 205 euro / persoana

Ziua 1 – Bucuresti – Istanbul
Intalnire la ora 20:30 in Bucuresti - Benzinaria Mol – Metrou Timpuri Noi.
Plecare la ora 21:00 din pe traseul Giurgiu – Ruse – Veliko Tarnovo – Capitan Andreevo – Edirne – Istanbul

Ziua 2 – Istanbul
Sosire in Istanbul in functie de formalitatile vamale aproximativ ora 10.00. Cazare la Hotel și scurt timp liber pentru acomodare. După amiază, vă propunem un tur, EurAsia panoramic în care descoperim cele două poduri (Podul Bosfor și Podul Fatih Sultan Mehmed), facem un tur prin cartierul oamenilor de afaceri cu zgărie-nori Levent și oprire in Asia, pe colina Camlica una dintre cele mai inalte coline din zona Bosforului (263m), și totodată trecem pe langa casa Președintelui Erdogan pentru a ajunge la cea mai impresionanta ctitorie a acestuia, o moschee grandioasa construita in stilul clasicismului otoman, Moscheea Camlica. Cazare Istanbul

Ziua 3 – Istanbul
Mic dejun
Timp liber sau opțional vă propunem:
• Plimbare cu telegondola spre punctul de belvedere Pierre Loti, cartierul Eyup Sultan si plimbare cu gondola ca in Venetia in mall-ul omonim;
• Urcăm cu telegondola spre dealul Pierre Loti – locul din care se poate vedea faimoasa panoramă a golfului Cornului de Aur, panoramă ce îi poartă numele celebrului scriitor francez Pierre Loti, cel care a locuit mult timp la Istanbul și a fost un adevărat iubitor al orașului, îndrăgostindu-se de frumoasa turcoaică Aziyade, dedicându-i acesteia romanul ce îi poartă numele. La Tarihi Kahve este locul ideal unde poți servi o cafea turcească sau un tradițional ceai având in fața ta mirificul oraș al sultanilor.
• Cartierul Eyup Sultan este situat in apropiere de Cornul de Aur. La originea sa, așezarea era un sat situat în afara zidurilor cetații lui Teodosie al II-lea. Descoperim aici faimoasa moschee: Eyup Sultan Cami, care este și astazi, un loc foarte vizitat de lumea musulmană. Pierre Loti a locuit acolo în timpul uneia dintre multele sale sederi la Istanbul.
• Continuam programul cu Vizita la Outlet Venezia, unde, pe langă cumpăraturi, ne putem plimba contra-cost cu gondola.
Seara Turcească pe vas de croazieră, avand inclusă cina cu preparate culinare locale, băuturi alcoolice si non-alcoolice, spectacol tradițional, cântece, dansuri turceşti, băuturi alcoolice si multă voie buna!

Ziua 4 – Istanbul
Mic dejun
Timp liber sau opțional vă propunem:
* Tur pietonal in centrul istoric al orasului Istanbul, piata Sultan Ahmet, Moscheea Albastra, Hipodromul, Basilica Cisterna, Hagia Sophia, Palatul Topkapi (vizita exterioara), dupa care ne indreptam catre renumita Piata Taksim pentru un tur pietonal pe binecunoscutul Bulevard Istiklal, avand timp liber pentru o cafea sau shopping. Apoi ne continuam drumul catre unul dintre simbolurile orasului Istanbul, este vorba de Turnul Galata. Dupa aceasta frumoasa incursiune in istorie si prezent, ne indreptam catre hotel.
Seara propunem: Seara Turceasca la restaurant avand inclusă cina cu preparate culinare locale, o bautura alcoolica sau non-alcoolica, spectacol tradițional, cântece, dansuri turceşti, si multă voie buna! Cazare Istanbul

Ziua 5 – Istanbul – Bucuresti
Mic dejun
Plecare către România cu o scurtă vizită la Moscheea Selimiye din Edirne ce este înconjurată de patru minarete, fiecare cu o înălțime de 83 de metri și fiecare aflat exact la aceeași distanță față de centrul cupolei. Fiecare minaret are câte trei balcoane, un omagiu adus sultanului Selim al II-lea, cel de-al unsprezecelea sultan al Imperiului Otoman. Sosire în cursul serii în funcţie de vreme, condiţiile de trafic si formalitățile vamale.

TARIFUL INCLUDE:
• Transport cu autocar clasificat
• 3 nopti cazare + mic dejun - Hotel 3*
• Ghid de turism atestat
• Transport 2 bagaje / persoana

TARIFUL NU INCLUDE:
• Cheltuieli personale;
• Asigurarea medicala si storno;
• Biletele de intrare la obiectivele turistice;
• Taxa de oras unde aceasta este solicitata (se va achita de catre turisti cash la ghidul insotitor, acesta din urma platind direct la receptie la check-in pentru intreg grupul);
• Orice alt serviciu care nu este mentionat la rubrica pretul include.

EXCURSIILE OPTIONALE:
• Tur pietonal in zona centrala, Piata Sultan Ahmet, vizita exterioara Palatul Topkapi, Agia Sophia, Moscheea Albastra, Hipodromul si vizita Piata Taksim, Bulevardul Istiklal, Turnul Galata – 40 euro/pers;
• Tur EurAsia – 25 euro/ persoana
• Panorama Pierre Loti + Cartierul Eyup Sultan + Veneția Mall + Plimbare Gondola – 40 euro/ persoana
• Seara Turceasca – 45 euro/ persoana (pretul include transport hotel-restaurant-hotel, cina si o bautura din partea casei);
• Seara Turceasca – 55 euro/ persoana (tariful include transport hotel-port-hotel, cina si bauturi alcoolice si non alcoolice)

INFORMATII SUPLIMENTARE
• Taxa de oras pentru fiecare cazare unde aceasta este solicitata, se va achita cash de catre turisti la receptie; orice alt serviciu care nu este mentionat.
• Termeni de plata: Avans 30% in termen de 7 zile din momentul efectuarii rezervarii. Diferenta se achita cel tarziu cu 15 zile inainte de plecare.
• Modalitati de plata: cash in agentiile bancare sau prin transfer bancar (internet banking). Excursia trebuie achitata integral inainte de plecare.
• Supliment single 80 euro / persoana.
• Grup minim 35 persoane.

TARIFE COPII:
• Copiii pana la 5 ani cazati cu doi adulti beneficiaza de gratuitate la cazare si loc in autocar, fara pat suplimentar, nu beneficiaza de mese, achita 30% din pret pachet.
• Copiii cu varste 5 ani – 12 ani cazati cu doi adulti achita 70% din pret pachet. beneficiaza de mese si loc in autocar, se asigura pat suplimentar.
• Copiii cu varsta peste 12 ani sau copii insotiti de un singur adult achita pret intreg.

ACTE NECESARE:
• OBLIGATORIU pasaport valabil inca 6 luni de la intoarcerea in tara.
• Copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti vor trebui sa prezinte la vama acordul parental al ambilor parinti sau al celui care nu insoteste minorul (dupa caz), obtinut la notariat sau hotarare de divort definitiva in care i-a fost incredintat minorul sau certificat de deces; in cazul in care copiii nu sunt insotiti de parinti, adultul care-i insoteste va prezenta cazier juridic.
• Copiii sub 14 ani au nevoie de PASAPORT si NU pot parasi Romania in baza Certificatului de Nastere.

Conditii pentru ANULARI, PENALIZARI:
I) 30% din pretul pachetului de servicii daca renuntarea se face cu mai mult de 30 de zile calendaristice inainte de data plecarii.
II) 70% din pretul pachetului de servicii daca renuntarea se face in intervalul 30 zile – 16 zile inainte de plecare.
III) 100% din pretul pachetului de servicii daca renuntarea se face intr-un interval mai mic de 15 zile inainte de plecare.
IV) 100% din pretul pachetului de servicii pentru neprezentarea la program indiferent de motivul invocat.
V) 100% din pretul pachetului de servicii in cazul achizitionarii pachetelor cu orice tip de reducere acordata de către Agenția Happy Trip.
VI) 100% din pretul pachetului de servicii cand calatorul nu poate pleca in calatorie pentru ca documentele personale necesare efectuarii calatoriei nu sunt complete sau nu sunt conforme cu cerintele normelor legale in vigoare, cand calatorul este intors de la granitele Romaniei de catre politia de frontiera din motive ce nu tin de agentie sau calatorul nu este acceptat de catre organele de frontiera din tara de destinatie (valabil pentru calatoriile in afara Romaniei).
VII) 100% din pretul pachetului de servicii pentru cazul in care plata pentru serviciile turistice interne a fost facuta partial sau integral cu vouchere de vacanta.
VIII) 100% pentru biletele de avion.

NOTA:
• In situatia in care masurile luate de catre autoritati impun restrictii de calatorie care ingreuneaza sau fac imposibila executarea pachetului de servicii de calatorie, turistul va beneficia de un VOUCHER emis de Happy Trip (considerat anexa la contractul de comercializare a pachetelor de servicii de calatorie, pentru intreaga suma achitata).
• Voucherul poate fi utilizat timp de 12 luni de la emitere, integral la efectuarea uneia sau mai multor rezervari pentru orice pachete Happy Trip in calitate de organizator. In cazul utilizarii VOUCHER-ului pentru mai multe pachete turistice, acestea trebuie comunicate simultan.

*Recomandam incheierea asigurarii Travel (storno + medicala) in aceeasi zi cu emiterea contractului de comercializare a pachetelor turistice/ achitarea avansului, pentru a va proteja atat inainte de plecare si in cazul unei situatii neprevazute!

*Prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii turistice afisat pe site-ul www.happy-trip.ro