CIRCUIT CIPRU – Nicosia – Famagusta – Salamina – Kyrenia – Larnaca – Karpas – 8 zile/ 7 nopti – Avion

499,00 

Discount:
Departure:

Special offer

CIRCUIT CIPRU - Nicosia - Famagusta - Salamina - Kyrenia - Larnaca - Karpas - 8 zile/ 7 nopti - Avion

Tarife si plecari 2025: 17.02 - 499 euro/ 24.02 - 529 euro/ 3.03 - 549 euro/ 10.03 - 569 euro/ 17.03 si 24.03 - 599 euro

 

Ziua 1: Sosire in Nicosia. Famagusta
Sosire la Nicosia pe aeroportul Ercan. La sosire, veti fi intampinati de ghidul dvs. care o sa va conduca la hotelul din Famagusta, cel mai atractiv si frumos oras de pe coasta de nord a insulei. Veti servi o bautura de bun venit si veti petrece noaptea in zona Famagusta/Iskele.

Ziua 2: Excursie la Famagusta
Mic-dejun. Excursia la Famagusta va fi fascinanta pentru cei interesati de istorie, in timp ce toata lumea se va bucura de privelistile frumoase pe tot parcursul zilei. Pentru inceput, veti descoperi orasul istoric vechi Famagusta. Locurile de interes includ Turnul Othello, fortificatiile venetiene, Moscheea Lala Mustafa Pasha si numeroase vestigii de biserica. In cele din urma, va veti bucura de putin timp liber in Famagusta. Cazare in Famagusta / zona Iskele.

Ziua 3: Excursie la Nicosia
Mic-dejun. Nicosia este capitala Ciprului si cel mai mare oras al insulei. Nicosia este ultima capitala divizata din Europa, de la caderea zidului Berlinului. In timpul unei plimbari in centrul istoric al orasului  va veti indragosti de farmecul sau oriental. Printre alte obiective veti descoperi Poarta Kyrenia, Zidurile Venetiene, Catedrala Hagia Sofia si Moscheea Arap Ahmet (Vizita pe exterior). Apoi veti avea timp liber in pietele acoperite Buyuk Han si Kurmarcilar Han. Dupa ce veti vedea cele mai importante obiective turistice, veti avea timp liber pentru a explora pe cont propriu cele doua parti ale orasului (partea cipriota greceasca si partea cipriota turceasca). Dupa-amiaza veti avea o multime de oportunitati de a face cumparaturi. Intoarcere la hotel si cazare in zona Famagusta/Iskele.

Ziua 4: Salamina. Manastirea Sf. Barnaba. Kyrenia
Mic-dejun. Astazi veti descoperi Bijuteriile Insulei. Prima vizita va fi la Manastirea Sfantul Barnaba. Acolo veti vedea superbul Muzeu al Icoanelor, bogatul Muzeu de Arheologie si capela, construita deasupra mormantului apostolului Barnaba. Continuati catre situl arheologic Salamina. Orasul, celebrat de Homer, a fost candva cel mai mare si cel mai bogat oras al lumii antice. Teatrul, gimnaziul si alte constructii din perioada romana au fost foarte bine conservate si va ofera o perspectiva asupra arhitecturii acestei epoci magnifice. Pe drum vizitam o casa de export de covoare in magazinele duty free. Continuam drumul spre Kyrenia. Check in la hotel si cazare in zona Kyrenia.

Ziua 5: Excursie la Kyrenia
Mic-dejun. Aceasta excursie de o zi o sa va duca in cel mai modern oras al Ciprului de Nord. Veti avea parte de o vizita minunata pentru a descoperi istoria si caracterul actual al Kyreniei. Prima oprire a excursiei va fi la unicul Castel Sf. Hilarion. Este cea mai mare fortareata a insulei, iar locatia sa in muntii Kyrenia ofera o vedere panoramica uluitoare asupra coastei Kyrenia. Castelul Sf. Hilarion este cunoscut pentru ca l-a inspirat pe Walt Disney in proiectarea filmului sau Albă ca Zăpada si cei sapte pitici. Urmatoarea oprire va fi la celebra Abatie Norbertine din Bellapais, cunoscuta sub denumirea de Manastirea Pacii. Construit de franci la poalele muntilor, intreaga cladire este o capodopera a artei gotice. In cele din urma veti descoperi orasul vechi incantator. Dupa vizitarea celor mai interesante situri, cum ar fi Fortareasa Port si Muzeul Epavei, va veti bucura de putin timp liber pentru a explora Kyrenia pe cont propriu. Veti avea posibilitatea de a face cumparaturi, in special articole din piele. Cazare in zona Kyrenia.

Ziua 6: Excursie Larnaca. Cipru de Sud, fara pranz (optional, se achita doar la fata locului)
Mic-dejun. Veti avea timp liber sau posibilitatea de a participa la excursia optionala Larnaca. Se pleaca spre Larnaca pentru vizitarea bisericii bizantine Sfantul Lazar (sec. IX). Apoi veti avea timp liber la malul marii. Excursia cu orasul Lefkara, unul dintre cele mai traditionale orase. Anul trecut a fost ales drept cel mai frumos oras din Marea Mediterana. Aici, locuitorii se ocupa cu mestesuguri. Veti avea parte de o plimbare alaturi de ghid, iar apoi veti avea timp liber la dispozitie. Intoarcerea la hotel dupa-amiaza. Cazare in zona Kyrenia.

Ziua 7: Excursie la Peninsula Karpaz  (Optional + pranz inclus)
Mic-dejun. Veti avea timp liber sau posibilitatea de a participa la excursia optionala Karpaz. Se viziteaza partea de nord-est a insulei, Peninsula Karpaz. Datorita florei si a faunei sale unice, regiunea a fost declarata rezervatie naturala protejata. Nu numai ca veti putea sa intalniti magari salbatici pe drum, dar va veti bucura si de peisajele spectaculoase ale plajelor aurii. In timpul excursiei veti vizita Manastirea spirituala Sfantul Andrei, o destinatie extrem de importanta pentru pelerinii ortodocsi greci. Ne continuam deplasarea prin peisajul rural idilic si prin satele din Karpaz. De acolo va veti bucura de o priveliste splendida asupra peninsulei. Intoarcere la hotel si cazare in zona Kyrenia.

Ziua 8: Zborul de intoarcere catre Bucuresti

Mic-dejun. In functie de orarul de zbor, veti fi condusi la aeroport pentru zborul de intoarcere.

Servicii incluse:

•Zbor dus Bucuresti-Nicosia si retur Nicosia-Bucuresti cu bagaj de cala si de mana
•Taxe de aeroport si combustibil la pret curent 150 euro/persoana
•Transfer aeroport-hotel-aeroport
•Ghid vorbitor de limba romana
•Cazare 7 nopti la hoteluri de *:
- 3 sau 4 nopți in regiunea Famagusta/Iskele
- 4 sau 3 nopți in regiunea Kyrenia*
(*alocarea la hoteluri se va stabili cu aproximativ 7 zile inainte de data de plecare pentru fiecare grup)
•Mic dejun la hotel
•Transportul la obiectivele turistice mentionate in program

Servicii neincluse:

•Pachet cina pentru 7 seri+bilete intrare obiective turistice mentionate in program: 140 euro/persoana (optional)
•Excursie Peninsula Karpaz: 65 euro/persoana
•Supliment camera single: 130 euro/persoana
•Asigurare medicala si storno pandemie 1-69 ani: 33 euro/persoana
•Asigurare  medicala si storno pandemie 70-99 ani: 54 euro/persoana
•Bacsisurile pentru ghizi locali si soferi

Conditii de plata:

La înscriere se achită un avans minim de 30% din valoarea totală a pachetului, nerambursabil in caz de anulare. Diferența se achită cu cel puțin 45 de zile înainte de data începerii excursiei.

Conditii de anulare:

a) 25 % din pretul pachetului de servicii, dacă renuntarea se face cu mai mult de 40 zile calendaristice inainte de data plecării;

b) 35 % din pretul pachetului de servicii, dacă renuntarea se face in intervalul 39 - 27 de zile calendaristice inainte de data plecării;

c) 75 % din pretul pachetului de servicii, dacă renuntarea se face in intervalul 26 - 15 zile calendaristice inainte de data plecării;

d) 100 % din pretul pachetului de servicii, dacă renuntarea se face intr-un interval mai mic de 14 zile calendaristice înainte de plecare sau prin neprezentarea la program.

PS: Programul poate suferi modificari/rocade la vizitele obiectivelor.