Circuit – Bulgaria – Grecia – Albania – Macedonia de Nord – 12 zile / 11 nopti

930,00 

Discount:
Departure:

Special offer

Circuit - Bulgaria - Grecia - Albania - Macedonia de Nord - 12 zile / 11 nopti
Perioada 27.08/ 7.09.2025
Tarif standard 995 euro/ persoana
Early Booking 930 euro/ persoana – avans 30% pana la data de 30.01.2025

 

Ziua 1: Constanta –Bucuresti  - Ruse – Plevna - Sofia (600 km)

Intalnire cu grupul  la orele 05:15, gara CFR  Cta, la Vaporas. Ora 05.30. Plecare din Bucuresti la ora 7:00 spre Bulgaria. Intemeiata in anul 681, Bulgaria are o importanta pozitie strategica in cadrul balcanilor la intersectia drumurilor ce duc spre Europa, Orientul Mijlociu si Asia. De-a lungul timpului civilizatiile tracice, slave, grecesti, romane sau bizantine si-au lasat amprenta pe teritoriul Bulgariei si  au contribuit la scrierea multor pagini de istorie.Dupa trecerea punctului de frontiera Giurgiu – Ruse ne continuam drumul spre capitala Bulgariei. Oprim in Plevna, oraș în nordul Bulgariei, reședință a regiunii cu același nume. Localitatea este cunoscută mai ales pentru rolul important pe care l-a avut în războiul ruso-turc din 1877-78. In centrul istoric al Plevnei  observam  Mausoleul Sf. Gheorghe, iar pe strada pietonala Svoboda vom gasi restaurante, baruri, magazine, un mall, un parculet si o superba fantana arteziana. Ne continuam drumul spre Sofia unde, dupa check-in, vom avea timp liber la dispozitie pentru a explora centrul istoric al orasului situat la poalele muntelui Vitoșa. Sofia este unul dintre cele mai vechi orașe ale Europei. Aici  in aprilie 311 a fost emis Edictul de la Serdica (numele sub care a fost cunoscuta Sofia in perioada romana), numit și Edictul de toleranță al Imparatului Roman  Galerius.  Acesta a încheiat oficial persecuția Dioclețiană a creștinismului în Imperiul Roman. A fost primul edict care legaliza creștinismul și a precedat Edictul de la Milano cu doi ani, emis de Imparatul Roman Constantin cel Mare 313. Descoperim intr-o plimbare pietonala lejera cladirea impresionanta a Pietii Centrale,  Moscheea  Banya Basi, Sinagoga - cea mai mare din Balcani, izvoarele de apa calda, ruinele din Serdica si statia de metrou cu acelaasi nume. Vom admira   Statuia Sofia, ridicată în anul 2000 in apropierea stației de metrou Serdica, pe locul unde în perioada comunista  era statuia lui Lenin! Continuam cu Biserica Sv. Nedelya,  Rotunda creștină timpurie Sf. Gheorghe. Admiram  Resedinta  Presedintelui  Bulgariei, Muzeul de Arheologie,  Palatul Parlamentului, Palatul de Justitie, Muzeul de Arta - vechiul palat regal, cladirea Teatrului National Ivan Vazov, Biserica Sf. Nicolae, Catedrala Alexandru Nevsky, ridicată în stil neobizantin în perioada 1904 - 1912 pentru a sărbători eliberarea de sub dominația otomană, una dintre cele mai mari construcții ortodoxe din lume, cu cea mai bogată colecție de icoane din peninsula Balcanică, al cărei interior este decorat cu marmură italiană policromă. Ultima oprire va fi la biserica care în sec. al XIV-lea a dat denumirea orașului, Biserica Sf. Sofia, una dintre cele mai vechi biserici care a fost ridicată în timpul domniei lui Iustinian (527 - 565), subsolul ei găzduind o veche necropolă și vestigii ale altor patru biserici! Cazare in Sofia – Hotel 3*.

Ziua 2: Sofia  – Kulata  – Paralia Katerini (365 km)

Dupa mic dejun plecam spre Grecia. Statiunea Paralia, cunoscuta si sub denumirea de Paralia Katerini, se afla in apropierea micului oras grecesc Katerini. “Paralia” inseamna plaja, asadar aici vei gasi plaja orasului Katerini, insa statiunea de la malul Marii Egee este cea mai dezvoltata si totodata considerata poarta de intrare pe Riviera Olimpului.  Dupa check-in, vom avea timp liber la dispozitie pentru a explora statiunea considerata si un mic paradis al shoppingului. In Paralia Katerini sunt foarte multe magazine cu blanuri, bijuterii, suveniruri si alte articole dar si o multitudine de restaurante, magazine si alte facilitati. Cazare in Paralia KateriniHotel 3*. 

Ziua 3: Paralia Katerini - Mănăstirea Meteora Kalampaka – Sarande (385 km)

Dupa mic dejun plecam spre centrul Greciei continentale, catre cel de al doilea cel mai mare centru monastic ortodox al Greciei, dupa Muntele Athos. Meteora gazduieste in prezent 6 manastiri care pot fi vizitate, fiecare dintre acestea remarcandu-se printr-o combinatie unica de spiritualitate, arta si istorie. Ridicate pe varfurile stancilor masive, manastirile de la Meteora reflecta viata monahala din inima Greciei si ofera vizitatorilor posibilitatea de a descoperi frumusetea unei traditii religioase atat de bine pastrata, totul intr-un cadru natural cu adevarat spectaculos. Cea mai importanta manastire din cadrul complexului,  “Marea Meteora” are hramul Schimbarii la Fata a Domnului. Este localizata la 613 metri altitudine, in varful celei mai inalte dintre stanci, fiind ridicata in jurul anului 1340 fondata fiind de catre Sfantul Atanasie Atonitul si finalizata de catre Sfintii Ioasaf si Simeon. Fresca de la interior apartine scolii cretane, fiind considerata de-o valoare inestimabila. Turnul manastirii a fost ridicat in 1520, iar aici poate fi remarcata si plasa-lift care era folosita in trecut pentru aprovizionare. In interiorul bisericii pot fi vazute diferite ornamente cu sidef, o catapeteasma si un jilt scuptate in lemn, dar si icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului, intitulata si “Trandafirul nevestejit”. Tot aici sunt gazduite si fragmente din moastele Sfintilor Atanasie si Ioasaf, alaturi de multe alte obiecte bisericesti de mare valoare, Marea Meteora servind totodata drept muzeu principal pentru vizitatorii complexului. Continuam drumul spre Saranda,  un oras de coasta si una dintre cele mai populare destinatii de vacanta din Albania, localizata in partea de sud-vest a tarii, pe malul Marii Ionice, la aproximativ 15 kilometri distanta de insula Corfu. Check-in si o plimbare relaxanta pe faleza pietonala. Cazare in Sarande – Hotel 3*

Ziua 4: Sarande (40 km)

Mic dejun. Timp liber la dispozitie pentru a explora plajele cu ape cristaline, in nuante de verde-turcoaz, restaurantele pescaresti, diversele atractii si obiective turistice. Dezvoltarea galopanta in plan turistic dupa cadere comunismului fac din Saranda sa fie unul dintre cele mai intens vizitate orase de pe Riviera Albaneza. Saranda ofera turistilor ce o viziteaza o serie de obiective turistice si  istorice de neratat: Castelul Lekuresi, Vechea Sinagoga de langa primarie, Manastirea celor 40 de Sfinti, carora li se adauga si altele din vecinatate.

OPTIONAL: Excursie 1/2 zi  in Parcul National Butrint (25 euro cu bilet inclus)                                                      

Parcul gazduieste ruinele a ceea ce in antichitate se numea Buthrotum (Orasul antic Butrint), respectiv una dintre cele mai frumoase si prospere asezari de pe vremea Imperiului Roman. Numele se pare ca ar proveni de la grecescul “buthrotos”, care se traduce drept “taur ranit”. Are la baza o legenda din mitologia greaca, conform careia jertfa unui taur pe insula Corfu ar fi esuat, animalul inotand spre aceste meleaguri. Intamplarea ar fi fost considerata un semn al zeilor, grecii construind astfel o asezare chiar in acest loc. Fondatorul Butrintului este considerat a fi Helenus, fiul regelui Priam si al reginei Hecuba a Troiei. Incepand cu anul 44 i.Hr, Iulius Ceasar a facut din Butrint o colonie romana, asezarea supravietuind pana in perioada antichitatii tarzii, suferind distrugeri masive in urma unui cutremur puternic si ulterior asezarea fiind abandonata. A fost reconstruita pe vremea Imperiului Bizantin, preluata mai apoi de venetieni, de otomani, urmand ca incepand cu 1913, sa devina parte a Albaniei independente. Ce putem vizita in Butrint National Park Albania:

Sanctuarul lui Asclepius – Asclepius era considerat zeul medicinei, iar acest sanctuar ar fi fost ridicat in jurul secolului al IV-lea i.Hr. Oamenii veneau aici pentru a fi vindecati de diferite afectiuni sau pentru a lasa ofrande. Locul a cunoscut o popularitate iesita din comun, motiv pentru care ulterior a fost imprejmuit de un zid realizat din blocuri de piatra.

Casa Civica Romana sau Palatul Triconch – cercetatorii si-au indreptat atentia si asupra acestei case, transformata in palat in jurul anului 400 d.Hr. Casa Civica era construita in stilul clasic al unei vile romane, cu podele de mosaic si picturi murale dispuse in jurul curtii centrale. Ulterior, curtea a fost extinsa, iar cladirii i-a fost adaugata o aripa de est.

Baptisteriul – Un monument din perioada bizantina, cu pavaj de mozaic bine conservat.

Teatrul Roman – Sanctuarul lui Asclepius a suferit modificari in secolul al III-lea, fiind adaugat aici un teatru in stil grecesc, unde ar fi avut loc diferite ceremonii religioase si dezbateri publice. In secolul al II-lea d.Hr, teatrul a fost renovat si extins, fiindu-i adaugata o scena in stil roman. Teatrul putea gazdui pana la 2500 persoane.

Poarta Turnului – construita la sfarsitul secolului al III-lea, a avut rol de intrare principala in Butrint pana in secolul al XIV-lea d.Hr, fiind flancata de un turn rotund pe o parte si de un turn dreptunghiular pe cealalta.

Fantana Nimfelor – este localizata intre Poarta Turnului si pod. Se presupune ca in aceasta zona ar fi existat pe vremuri doua astfel de fantani, insa cea a Nimfelor este singura care a rezistat in fata trecerii timpului.

Basilica Mare – ridicata la inceputul secolului al VI-lea, basilica a suferit mai multe modificari de-a lungul secolelor, fiind functionala pana in secolul al XVIII-lea.

Alte obiective de vizitat in zona mai sunt si Baile romane, Poarta lacului, Poarta leului, Castelul triunghiular Venetian, Turnul Venetian, Castelul Venetian , Muzeul de ArheologieForumul roman.

Biletul de acces pentru Butrint National Park este de 1000 lek/ persoana, iar copiii cu varstele intre 12-18 ani platesc 500 lek. Copiii mai mici de 12 ani au intrarea gratuita. Cazare in Sarande – la acelasi hotel.

Ziua 5: Sarande  Excursie optionala in Corfu (ferry boat).

Mic dejun. Timp liber la dispozitie pentru a explora plajele cu ape cristaline, in nuante de verde-turcoaz, restaurantele pescaresti, diversele atractii si obiective turistice.

OPTIONAL: Excursie  in Corfu - 65 euro/ persoana – include traversarea cu ferry boat-ul. Corfu este una din cele mai diverse insule ale Greciei o destinatie de vacanta in care putem sa ne bucuram de plaje spectaculoase si statiuni cu multe facilitati sau sa exploraram obiectivele sale istorice si culturale precum castele medievale , fortarete venetiene , strazi pavate si manastiri celebre. Atmosfera si felul in care arata insula Corfu este una usor diferita de restul țarii, datorita venețienilor, francezilor si britanicilor care i-au pus bazele si au dezvoltat-o, spre deosebire de restul Greciei, care a fost sub dominație otomana. Fiind cea mai mare dintre insulele ioniene ale Greciei, Corfu mai este numita si „insula cantecului” sau „insula verde”,poetii si scriitorii omagiind in lucrarile  lor frumusetea ei. Cazare in Sarande – la acelasi hotel.

Ziua 6: Sarande – Gjirokastra  - Vlore (185 km)

Dupa mic dejun, plecam spre orasul - muzeu Gjirokastra, unul dintre cele trei situri UNESCO din Albania. Orasul are o asezare superba, dominata de Fortificatia Gjirokaster. In oras s-a nascut liderul comunist Enver Hoxha si scriitorul Ismail Kadare. Casele orasului au ceva in comun, mai exact acoperisurile de piatra, motiv pentru care si-a dobandit numele de “orasul de piatra”. Vizitam Bazarul Otoman Vechi, construit in secolul 17, reconstruit in sec 19 dupa un incendiu. Sunt peste 500 case-monument in oras. Continuam excursia si mergem spre Vlore,  unul dintre cele mai mari orase de coasta ale Albaniei, cu al doilea port ca marime din tara, dupa Durres. Este al treilea cel mai populat oras al tarii, cu peste 180.000 locuitori, iar istoria sa incepe inca din secolul al VI-lea i.Hr, ruinele fostului mare oras-port fortificat din aceasta zona fiind in prezent partial scufundate la nord-vest de orasul Vlora de astazi. A fost cucerit in trecut de catre romani, bizantini, normanzi, venetieni si otomani, iar la data de 28 noiembrie 1912, aici s-a semnat Declaratia de independenta a Albaniei. Timp liber la dispozitie pentru a explora orasul. Cazare in Vlore – Hotel 3*.

Ziua 7: Vlore – Berat - Durres (195 km)

Dupa mic dejun, plecam spre Berat, "orașul celor 1000 de ferestre". Berat a fost declarat inca din timpul regimului comunist un oras muzeu, astfel conservandu-se partile istorice ale sale adica cele 3 cartiere Mangalem, Gorica și Kalaja si a fost inclus în anul 2005 pe lista patrimoniului cultural mondial  UNESCO! De un alb dureros, cu ferestre  caselor ce seamana cu  niște ochi larg deschiși și cu acoperișuri de olane roșcate, orasul vechi, otoman, formează o imagine suspendată în timp, care o să ne rămână veșnic în memoria noastra sau a aparatelor de fotografiat! Din punct de vedere istoric, primele așezăminte datează din anul 2600 î.Hr.. Numele actual Berat  provine din denumirea slavică Beligrad (orașul alb). În secolul 9 și 10 regiunea a fost ocupată de bulgari. În anul 1018 bizantinii au cucerit din nou orașul. În 1417 au ocupat otomanii pentru prima oară orașul. Din anii 1420 orașul a ajuns sub ocupația familiei nobile Muzaka. Teodor de Muzaka pierde definitiv orașul în 1450 după un atac neașteptat al turcilor. În 1851 un cutremur puternic lovește orașul. Construcțiile ridicate imediat după acest incident se pot vedea și astăzi în oraș. În octombrie 1944 se formează în oraș un guvern democrat cu Enver Hoxha ca prim-ministru după ce partizanii au alungat trupele germane din regiune.  Continuam excursia si ne deplasam spre Durres. Durres este una dintre cele mai populare destinatii de vacanta la malul marii in Albania si totodata al doilea cel mai mare oras din aceasta tara, dupa capitala Tirana aflata la doar 36 km distanta. Istoria acestui oras incepe inca din Antichitate, cand a fost fondat sub denumirea de Epidamnos, de catre colonistii greci din Corint si Corcyra, in jurul unui port natural stancos, care oferea siguranta asezarii in fata potentialilor atacatori. Treptat, a devenit un important centru comercial si totodata un port strategic. A purtat de-a lungul vremurilor mai multe nume, precum Dyrrhachion sau Durazzol, si a fost ocupat de catre romani, ulterior aflandu-se sub conducerea Imperiului Bizantin, a venetienilor si a otomanilor, pana la inceputul secolului  XX , cand Albania si-a declarat independenta. Dupa caderea regimului comunist din Albania, in 1992, Durres incepe sa se dezvolte masiv, mai ales ca portul din Durres (localizat in partea de sud-vest) este unul dintre cele mai mari porturi de la Marea Adriatica si joaca un rol cat se poate de important in economia orasului. Putem spune ca din punct de vedere turistic, orasul este impartit in doua portiuni: cea din zona plajei, care se intinde de-a lungul a circa 10 kilometri si care continua spre sud, pornind din port, gazduind numeroase hoteluri, resorturi si alte unitati de cazare, si cea din centru, unde te asteapta obiectivele istorice, unele dintre cele mai bune restaurante, magazine si alte atractii. Printre principalele obiective turistice de bifat in acest oras se numara Amfiteatrul din Durres, Turnul venetian, Moscheea Xhamia Durrës, promenada Vollga, Piata Centrala (Sheshi Liria), ruinele Pietei Bizantine, Sfinxul din Durres, podul Aragosta, Muzeul de Arheologie din Durres si altele. Cazare in Durres – Hotel 3*.

Ziua 8: Durres

Mic dejun. Timp liber la dispozitie pentru a explora principalele obiective turistice din Durres sau relaxare la plaja.

OPTIONAL: Excursie  Kruja 1/2 zi – 35 euro/ persoana – include biletele de intrare. Krujë este un oraș din centrul Albaniei aflat la cca 30 km nord de capitala tarii, Tirana. Situat între Muntele Krujë și râul Ishëm, orașul Krujë are o istorie indelungata,  fiind locuit de vechiul trib ilirian al Albanilor si a intrat in perioada medievala ca locul eroului legendar Gjergj Kastrioti (1405 – 1468 ), cunoscut mai ales sub numele de Skanderbeg,  cea mai proeminentă figură a istoriei Albaniei și, totodată, eroul național al acestei țări și al poporului albanez ce a luptat impotriva otomanilor in secolul XV . Vizitam Cetatea si Muzeul Skanderbeg si vechiul bazar unde ne vom plimba si admira măiestria meșteșugarilor locali. Aici găsim suveniruri unice, de la bijuterii lucrate manual la covoare tradiționale și costume populare , degustăm specialități locale delicioase și ne bucurăm de atmosfera vibrantă. Cazare in Durres la acelasi hotel.

Ziua 9: Durres – Tirana - Ohrid (170 km)

Dupa mic dejun, plecam spre Tirana capitala Albaniei. Este cel mai mare centru administrativ, cultural si industrial al tarii cu o populație estimată oficial in 2024 la cca. 530.000 locuitori. Fondată în 1614 de un pasa local Sulejman Bargjini, a devenit capitala Albaniei în 1920. Situată pe malurile râului Ishm, vom descoperi  istoria și cultura sa bogată într-un tur pietonal in timp ce vom explora reperele emblematice ale sale: Zidurile vechii cetati Toptani, Piața Skanderbeg, Muzeul Național de Istorie , Moscheea Et'hem Bey, Cladirea Bancii Nationale, Cladirile Ministerului de interne, Bunk`Art, Catedrala ortodoxa. Spre seara vom ajunge in Macedonia de Nord, in “Ierusalimul Balcanilor” – Ohrid. Dupa check-in,  timp liber la dispozitie pentru a descoperi frumosul oras. Cazare in Ohrid – Hotel 3*.

Ziua 10: Ohrid – Bitola – Edessa - Salonic (270 km)

Dupa mic dejun, plecam spre Salonic, Grecia. Vom traversa orasul Bitola situat în partea de sud-vest a Macedoniei de Nord. Orașul este dispersat de-a lungul malurilor râului Dragor la o altitudine de 615 m deasupra nivelului mării si in care a existat o mare comunitate de aromâni  remarcandu-se frații Mânache (Manachia), aromâni pionieri ai fotografiei și cinematografiei universale. În Bitola funcționează asociația aromână „Frats Manachia” iar în biserica Sf. Constantin și Elena slujba se ține în limba aromână. Oprim in Edessa pentru a vedea cascadele, cele mai celebre și cele mai mari din Grecia! Parcul în care se află cascadele este unul dintre cele mai frumoase din Grecia: plin de umbre, poteci frumoase, verdeață și apă. În parc, în umbra densă, se află cafenele și restaurante excelente pentru o scurtă pauză la un sandwich si o băutură. Ne continuam drumul spre Salonic. Dupa check-in, timp liber la dispozitie pentru a descoperi frumosul oras. Salonic sau Thessaloniki este unul dintre cele mai frumoase orase din intreaga Grecie, un oras cu o deosebita importanta, inca de la fondarea sa in 315 i Hr. de catre Alexandru Macedon. Dupa cucerirea romana a devenit capitala provinciei Macedonia, iar in timpul Imparatului Galerius importanta orasului a crescut si mai mult. Via Egnatia, cea mai importanta artera din Salonic, este un drum construit de romani, pentru a facilita accesul Romei cu Athena si catre partea de Rasarit a Imperiul Roman. In Salonic a predicat crestinismul Sf. Pavel, in anul 50, iar in timpul lui Galerius a fost martirizat Sf. Dumitru, devenit ulterior patron si ocrotitor al orasului. Constantin cel Mare continua dezvoltarea si fortificarea orasului, apoi, dupa fondarea Constantinopolului si separarea Imperiului Roman, devine al doilea oras ca importanta din Imperiul Bizantin. Dupa caderea bizantului si cucerirea otomana, orasul a devenit parte a Imperiului Otoman, iar in secolul al XX-lea era al treilea oras, ca marime, din intreg imperiul. In Primul Razboi Balcanic, Grecia cucereste Salonicul, in noiembrie 1912, iar in 1923 are loc un schimb de populatii cu Turcia. Bisericile bizantine transformate in moschei, redevin lacase de cult crestine. In 1917 intreg centrul orasului este devastat de cel mai mare incendiu din istoria orasului, distrugand 10000 de cladiri. Aspectul pe care Salonicul il afiseaza astazi este datorat lucrarile de reconstructie a orasului. Cazare in Salonic – Hotel 3*.

Ziua 11: Salonic – Bansko - Plovdiv (370 km )

Dupa mic dejun, plecam spre Plovdiv, Bulgaria cu o oprire in statiunea montana Bansko. Continuam spre Plovdiv - primul orasul bulgar care a primit titul de capitala culturala europeana si al doilea ca marime din Bulgaria dupa capitala Sofia, situat pe malurile raului Marița, un oraș antic cu clădiri romane, otomane și în stilul Renașterii Naționale Bulgare, unul dintre cele mai vechi orașe ale Europei, inițial fiind o așezare tracică înainte de a deveni un important oraș grecesc și roman în antichitate. În Evul Mediu, și-a păstrat importanța strategică regională, aparținând periodic Imperiului Bizantin și celui Bulgar, ulterior cel otoman de la sfarsitul sec al XIV-lea. În 1878, Plovdiv a devenit capitala regiunii autonome Rumelia Orientală din Imperiul Otoman iar în 1885, a devenit parte a Bulgariei odată cu unificarea acelei regiuni cu Principatul Bulgariei. Turul pietonal ne poarta pasii prin:  parcul Tar Simion - Chifte Banya - Kapana (parte a Centrului Vechi, locul boem al orasului Plovdiv) - Stadionul Roman - Moscheea Dzhumaya - Muzeul de Istorie Plovdiv - Catedrala de piatra Uspenie Bogorodichno - Biserica Sf. Constantin si Elena - Poarta de Piatra Hisar – Muzeul Etnografic Regional - Muzeul Atanas Krastev - Nebet Tepe (este unul dintre dealurile din Plovdiv unde a fost fondat orasul antic.) - Teatrul Antic si putem observa sus pe deal Memorialul Armatei Sovietice cu Monumentul soldatului sovietic, Alioșa.  Vom  afla povestile din spatele acestor statui (inspirate de personaje reale): Milyo, nebunul barfitor aflat la datorie pe strada pietonala Kneaz Alexander; Sasho Sladura (un apreciat canterat de jazz, care din cauza glumelor inteligente la adresa sistemului comunist a sfarsit in lagarul de mica fortata) aflat in imediata apropiere a Amfiteatrului Roman; Pictorul (Tsanko Lavrenov, cel care a contribuit major la ridicarea și promovarea orașului istoric Plovdiv după ce a descoperit la muntele Athos ceva documente despre adevărata istorie a Bulgariei in perioada comunista). Toate aceste statui sunt opera sculptorului Danko Dankov. Cazare in Plovdiv – Hotel 3*.

Ziua 12: Plovdiv – Veliko Tarnovo - Constanta (575 km)

Dupa mic dejun, plecam spre Romania, oprind in Veliko Tarnovo - vizita si pauza de pranz. Ne continuam drumul spre Constanta unde ajungem in cursul serii, in functie de conditiile de trafic.

TARIFUL INCLUDE:
• Transport cu autocar clasificat pentru cursele interne si internationale.
• 11 nopți cazare cu mic dejun - Hotel 3*
• Ghid de turism atestat.

TARIFUL NU INCLUDE:
• Asigurare medicala si storno (optional dar recomandat).
• Excursiile optionale.
• Ghizii locali si intrarile la obiectivele turistice.

SUPLIMENTE si REDUCERI:
• Supliment camera single - 300 euro/ persoana

EXCURSIILE OPTIONALE:
• Excursie 1/2 zi in Parcul National Butrint (25 euro cu bilet inclus)
• Excursie  in Corfu - 65 euro/ persoana – include traversarea cu ferry boat-ul.
• Excursie  Kruja 1/2 zi – 35 euro/ persoana – include biletele de intrare

NOTA:
• Locurile in autocar se distribuie incepand cu a II bancheta in ordinea achitarii avansului.
• Cazarea pentru persoanele care se inscriu singure se va face in camere duble/ triple.
• Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.
• Decizia de a renunta la partaj si a opta pentru camera single, se face in baza achitarii suplimentului de camera single de catre ambele persoanae, in functie de camerele disponibile la hotel.
• Copiii beneficiaza de reducere doar pentru cazare in camera cu 2 adulti.
• Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului.
• Tarifele la obiectivele turistice pot suferi modificari in functie de sezonul turistic, biletele pentru intrari se platesc la fata locului.
• Repartizarea camerelor se face de către recepţia unitatii de cazare. Eventuale nemultumiri legate de amplasarea sau aspectul camerei, se rezolva de catre turist direct la receptie, cu ajutorul ghidului.
• Taxa de oras pentru fiecare cazare unde aceasta este solicitata, se va achita cash de catre turisti la receptie; orice alt serviciu care nu este mentionat.
• In situatia in care masurile luate de catre autoritati impun restrictii de calatorie care ingreuneaza sau fac imposibila executarea pachetului de servicii de calatorie, turistul va beneficia de un VOUCHER emis de Happy Trip (considerat anexa la contractul de comercializare a pachetelor de servicii de calatorie, pentru intreaga suma achitata).
• Voucherul poate fi utilizat timp de 12 luni de la emitere, integral la efectuarea uneia sau mai multor rezervari pentru orice pachete Happy Trip in calitate de organizator. In cazul utilizarii VOUCHER-ului pentru mai multe pachete turistice, acestea trebuie comunicate simultan.
• Excursia se achita inainte de plecare.
• Grup minim 40 persoane.
• In cazul nerealizarii grupului minim se va anula circuitul, cu posibilitatea inscrierii pe un program similar.
• In cazul unui grup mai mic de 40 persoane, se va achita un supliment de neintrunire grup minim, dupa cum urmeaza: pentru un grup intre 25-29 persoane = 30 euro/ persoana; iar pentru un grup intre 30-39 persoane = 20 euro/ persoana.
• Turistii vor fi informati despre suplimentul de neintrunire grup maxim cu 1/ 2 zile inaintea plecarii.
• In caz de renuntare a achitarii suplimentului, prin urmare, a renuntarii la rezervare, se va percepe penalizare 100% din costul pachetului.
• Acte necesare: Carte de identitate (CI) sau paşaport.

*Recomandam incheierea asigurarii Travel (storno + medicala) in aceeasi zi cu emiterea contractului de comercializare a pachetelor turistice/ achitarea avansului, pentru a va proteja atat inainte de plecare si in cazul unei situatii neprevazute!

*Prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii turistice afisat pe site-ul www.happy-trip.ro