CIRCUIT EGIPT CU CROAZIERA PE NIL – ISTORIE SI MISTER IN TARA FARAONILOR

899,00 

Discount:
Departure:

Special offer

CIRCUIT EGIPT CU CROAZIERA PE NIL - ISTORIE SI MISTER IN TARA FARAONILOR

Zbor dus-întors cu o companie aeriană de renume, taxe de aeroport incluse, transfer aeroport-vas de croazieră-aeroport, cazare 7 nopți vas croazieră în cabină cu hublou + masă pensiune completă (fara bauturi), de la 899 euro/persoană!

Plecari si tarife: 30.03.2024 – 979 euro/ persoana
Plecari si tarife: 13.04.2024; 23.04.2024; 27.04.2024 – 899 euro/ persoana

 

Ziua 1: Zbor spre Egipt si imbarcare vas de croaziera.

Plecare din Bucuresti spre Egipt. La iesirea din aeroportul din Egipt, va asteapta ghidul pentru transferul la vasul de croaziera de 5* din Luxor – M/S Emilio sau similar. Cina si cazare peste noapte la bordul vasului in Edfu.

Ziua 2: Timp liber sau excursie optionala Luxor - Thebes West

Mic-dejun. Dimineata puteti participa la excursia optionala zbor cu balonul de aer cald (se achita la fata locului). Apoi veti vizita malul vestic al Luxor. Veti incepe excursia cu Collosii lui Memnon, doua statui masive din piatra ale faraonului Amenhotep al III-lea. Colosii ajung la o inaltime de 18 m si cantaresc aproximativ 720 de tone fiecare. Apoi veti ajunge la Valea Regilor. Aceasta este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Egipt si face parte din Patrimoniul Mondial Unesco. Tuthmosis I a fost primul faraon care a fost inmormantat in Valea Regilor, iar Ramses XI a fost ultimul inmormantat acolo. Povestea Vaii Regilor incepe in momentul in care faraonii au incetat sa construiasca noi piramide. Din acel moment faraonii au decis sa isi separe mormintele de templele mortuare. In cele din urma veti merge la Templul mortuar al reginei Hatshepsut. Templul Hatsheput este unul dintre sit-urile arheologice ce face parte din Patrimoniul Mondial Unesco. Seara va puteti bucura de un SHO W cu spectacol si lumini (optional). Cina si cazare la bordul vasului in Luxor.

Ziua 3: Edfu. Timp liber sau excursie optionala Kom Ombo - Aswan

Mic-dejun. Optional, se poate vizita Templul Edfu (se achita la fata locului). Veti naviga spre Kom Ombo si veti vizita Templul Sobek, unic in Aswan dar si in Egipt. Kom Ombo se traduce prin Dealul Aurului. Kom Ombo este considerat a fi cu adevarat deosebit, deoarece este un templu dublu si este impartit in doua sectoare dedicate venerarii a doua zeitati: in partea de sud se afla partea de cult a zeitatii crocodil Sobek - patronul fertilitatii, fiind insotita de Hathor si Khonsu, iar partea de nord a fost dedicata zeitatii soimului Horus cel Batran, protectorul faraonilor si al Egiptului. Apoi va veti intoarce la bordul vasului pentru a naviga catre Aswan. Cina si cazare peste noapte la bordul vasului in Aswan.

Ziua 4: Timp liber sau excursie optionala Aswan

Mic-dejun. De dimineata veti incepe vizitarea Aswan (cea mai sudica provincie din Egipt, o combinatie intre nisipul auriu din Sahara si culoarea albastra a Nilului) cu High Dam si Templul Philea. Templul a fost construit in perioada 380-362 i. Hr. de catre regele Ptolemy II si continuat de alti regi din perioada ptolemeilor. Ulterior a devenit o casa de cult pentru Isis, zeitatea maternitatii, a vindecarii si a nasterii. Templul a fost mutat pe insula Agilkia printr-o misiune de salvare condusa de UNESCO in anii 60 datorita constructiei Aswan High Dam in locul respectiv. Dupa-amiaza veti avea timp liber la dispozitie pentru a explora Aswan sau puteti participa la excursia optionala cu barca la Nubian Viilage (se achita la fata locului) unde veti servi un ceai de menta intr-o casa traditionala. Cina si cazare la bordul vasului de croaziera.

Ziua 5: Timp liber sau excursie optionala Abu Simbel (se achita la fata locului)

Mic-dejun. Veti avea timp liber la dispozitie sau puteti vizita optional Templul Abu Simbel, in partea de sud a Aswan. Cina si cazare la bordul vasului de croaziera.

Ziua 6: Croaziera pe Nil

Mic-dejun. Veti naviga catre Esna. Cine doreste poate vizita Templul Esna (se achita la fata locului) sau va fi timp pentru relaxare. Veti naviga catre Luxor. Cina si cazare la bordul vasului in Luxor.

Ziua 7: Esfu - Kom Ombo

Mic-dejun. Vizita la Templul Karnak, unul din cele mai mari temple din lume si una dintre cele mai mari cladiri religioase contruite vreodata. Este localizat in Thebes din orasul Luxor. Templul Karnak este cunoscut ca fiind templul lui Amun si a fost numit Cel mai select dintre toate locurile. Apoi veti merge catre Templul Luxor, unul dintre cele mai mari si mai deosebite muzee in aer liber. Templul Luxor a fost centrul politic si religios din Thebes. Optional, puteti face o plimbare cu traditionala calesh in Luxor (se achita la fata locului). Cazare si cina la bordul vasului.

Ziua 8: Zbor de intoarcere spre Bucuresti

Mic-dejun. In functie de ora de zbor veti fi transferati la aeroport pentru zborul de intoarcere catre Bucuresti.

*Intr-o cabina se pot caza maxim 2 adulti+1 copil. Nu sunt acceptate cabine triple.

Servicii incluse:

 • Zbor dus-intors Bucuresti-Egipt-Bucuresti
 • Taxe de aeroport si servicii: 240 euro/ persoana
 • Transfer aeroport-vas de croaziera-aeroport
 • Cazare 7 nopti vas croaziera in cabina cu hublou
 • Pensiune completa
 • Asistenta ghid turistic vorbitor de limba romana
 • Vizite conform program

Servicii neincluse

 • Pachet excursii optionale (Templul Karnak, Templul Luxor, Valea Regilor, Vizita Mormantul Hatsheput, Colosii din Memnon, Templul Kom Ombo, Templul Philae, Barajul Aswan): 199 euro/ persoana
 • Supliment all inclusive vas de croaziera: 275 euro/ persoana
 • Supliment cabina single: 280 euro/ persoana
 • Viza intrare Egipt (se achita la fata locului in aeroport 27 euro/ persoana)
 • Bacsis ghizi locali 56 euro/ persoana
 • Asistenta medicala si storno pandemie 1-69 ani: 31 euro/ persoana
 • Asistenta medicala si storno pandemie 70-99 ani: 66 euro/ persoana

Conditii de plata:

 • La înscriere se achită un avans minim de 30% din valoarea totală a pachetului, nerambursabil în caz de anulare.

*Diferența se achita cu cel putin 45 de zile inainte de data începerii excursiei.

Conditii de anulare:

*30% penalizare pentru anularea cu mai mult de 45 de zile înainte de plecare.

*100% penalizare pentru anularea cu 44 - 0 zile înainte de plecare sau no show.