CITY BREAK ISTANBUL – Avion – 4 nopti/ 5 zile – de la 449 Euro

449,00 

Discount:
Departure:

Special offer

CITY BREAK ISTANBUL - Avion - 4 nopti/ 5 zile - de la 449 Euro

PALATUL DOLMABAHCE & PALATUL TOPKAPI & BISERICA AYA IRINI & MARELE BAZAR & CROAZIERA PE BOSFOR

Plecari/ Tarife: 19.09 si 24.10.2024 - 449 euro/ persoana

 

Ziua 1: Sosirea la Istanbul

Zbor spre Istanbul. Ghidul turistic va intampina la iesirea din aeroportul din Istanbul si va conduca la hotel. Cazare 4 nopti la hotelul La Quinta Wyndham 5*.

Ziua 2: Orasul vechi Istanbul. Excursie optionala Palatul Topkapi si Biserica Aya Irini.

Mic-dejun. Istanbul este un oras fascinant situat pe Bosfor. Silueta cupolelor sale, podurile lungi suspendate, Cornul de Aur ce desparte zona istorica de zona contemporana fac din acest oras sa fie unic, misterios si magic, fiind situat la granita dintre doua continente. Moscheea Albastra este cel mai important sanctuar al Islamului. Este singura moschee din lume care are sase minarete, ce ii confera un aspect regal si impunator. La fosta piata a hipodromului, fiind initial un loc important de intalnire pentru oameni in periaoda antica, se pot vizita cele trei monumente de onoare din Antichitate: Obeliscul Egiptean, Coloana Sarpelui si Obeliscul de Caramida. Optional, puteti vizita Palatul Topkapi si Biserica Aya Irini.  Palatul Topkapi a fost palatal regal si resedinta dinastiei Istanbul, capitala Imperiului Otoman. Acest palat a fost construit imediat dupa cucerirea Istanbului de Sultanul Fatih Mehmed in 1473 si este situat pe Serail Peak, unul din cele 7 dealuri din Istanbul, intre Cornul de Aur, Bosfor si Marea Marmara. Palatul a fost resedinta oficiala a sultanilor pentru multe secole si contine cele mai importane bogatii ale Dinastiei Otomane. Biserica Aya Irini este prima structura construita in primul cartier crestin din Istanbul. Dupa cucerirea Istanbulului, biserica Ireni a fost integrata in Palatul Topkapi. Veti avea ocazia sa faceti cumparaturi la o fabrica de piele. Intoarcere la hotel pentru cazare.

Ziua 3: Marele Bazar. Bazarul Egiptean, Bazarul de Condimente. Excursie optionala Croaziera pe Bosfor.

Mic-dejun. Veti merge la Marele Bazar,  o cladire imensa in orasul vechi cu un labirint de alei si pasaje. Urmeaza vizita la Bazarul Egiptean, Bazarul de condiment, fiind pozitionat in districtul de nord cu ale sale minunate arome si culori orientale. Optional, dupa amiaza, puteti participa la excursia optionala Croaziera pe Bosfor. Calatoria dintre cele doua maluri, ce separa Europa de Asia, este dominata de o comuniune armonioasa intre prezent si trecut, fiind de o frumusete extraordinara. Veti admira case cu fatade pitoresti, castele si palate grandioase. Veti avea ocazia sa faceti cumparaturi la o fabrica de covoare si la un magazin de bijuterii. Intoarcere la hotel pentru cazare.

Ziua 4: Timp liber sau excursii optionale: excursie de o zi la Bursa sau Palatul Dolmabahce si partea asiatica.

Mic-dejun. Prima excursie optionala propusa de ghid este Bursa, vechea Prusia si prima capitala a sultanilor otomani din 1326. Bogata capitala se afla intr-o vale fertila si este inconjurata de munti inalti. Alei intortocheate, case vechi pitoresti, moschei impunatoare, strazi populate si parfumate cu toate mirosurile Orientului, izvoare termale celebre, toate acestea descriu Bursa. Veti lua pranzul (inclus) si apoi veti vizita Moscheea Verde, deosebita datorita maiestriei estetice si a tehnicii arhitecturale. Urmatoarea oprire va fi la Moscheea Ulu si Koza Han, fostul bazar de matase. A doua excursie optionala  propusa de ghid este Palatul Dolmabahce, dealul Camilica si Kadikoy.  Vizitam partea Selamlik din Palatul Dolmabahce, ce a fost construit in secolul al 19-lea si a devenit unul dintre cele mai frumoase palate din lume. A fost centrul administrativ al Imperiului Otoman si locul in care au stat ultimii sultani otomani.  Dupa intemeierea Republicii Turce la Ankara, Mustafa Kemal Ataturk a transferat toate functiile guvernamentale in noua capitala, dar in vizitele sale la Istanbul a pastrat pentru el o singura camera mica la Palatul Dolmabache. Aici isi primea invitatii straini si a facut un centru istoric si national pentru conferintele international. In continuare se va traversa Bosforul pe podul Bogazici (unul din cele mai mari poduri din lume) catre partea asiatica pentru a urca la Dealul Camilica pentru o minunata vedere panoramica compusa din: Bosfor, partea Europeana a orasului si Marea Marmara cu insulele sale. La finalul zilei veti face o plimbare in cartierul Kadikoy plin cu stradute cochete, cafenele si restaurante. Intoarcere la hotel pentru cazare.

Ziua 5: Zbor de intoarcere catre Bucuresti

Mic-dejun. In functie de ora de plecare, veti fi transferati la aeroport pentru zborul de intoarcere catre Bucuresti

Acte necesare: Pasaport/ CI valabil minim 6 luni de la data intoarcerii

Servicii incluse:

 • Zbor dus-intors Bucuresti-Istanbul cu bagaj de cala si de mana
 • Taxe de aeroport si combustibil la pret curent 140 euro/pers
 • Transfer aeroport-hotel-aeroport
 • Ghid vorbitor de limba romana
 • Cazare 4 nopti la hotel de 5*: Hotel Quinta Wyndham
 • Mic dejun
 • Transportul la obiectivele turistice mentionate in program

Servicii neincluse:

- Pachet 4 cine: 120 euro/persoana

- Suprataxă pentru camera single: 179 €/persoana

- Excursii optionale:

 • Palatul Topkapi si Biserica Aya Irini: 45 euro/persoana
 • Croaziera Bosfor: 45 euro/persoana
 • Bursa: 65 euro/persoana
 • Palatul Dolmabahce, Camilika si Kadikoy: 60 euro/persoana

- Bacsisuri pentru ghizi si soferi

- Asigurare medicala si storno pandemie 1-69 ani: 33 euro/persoana

- Asigurare medicala si storno pandemie 70-99 ani: 54 euro/persoana

Conditii de plata:

La inscriere se achita un avans minim de 25% din valoarea totalaa pachetului, nerambursabil in caz de anulare

Diferenta se achita cu cel putin 45 de zile inainte de data inceperii excursiei.