Comorile Banatului & Timișoara – 5 zile – 8.07/ 12.07.2024

1.200,00 lei

Discount:
Departure:

Special offer

Circuit COMORILE BANATULUI

Cazanele Dunării & Croazieră pe Dunăre & Ținutul Morilor de Apă & Parcul Cheile Nerei & Cascadele Bigăr și Beușnița & Lacul Ochiul Beiului & Timișoara & Castelul Huniazilor & Tg. Jiu – 5 zile/ 4 nopti

Perioada: 8.07/ 12.07.2024
Tarif standard 1.200 lei/ persoana

‼️ Tarif Early Booking 1.100 lei/ persoana – avans 30% pana la data de 15.03.2024

SE POATE ACHITA SI CU CARD DE VACANTA!

 

Ziua 1: București – Pitești – Craiova – Drobeta Turnu Severin
Intalnire la ora 5:30 in Bucuresti – Statia de metrou Timpuri Noi – 𝐁𝐞𝐧𝐳𝐢𝐧𝐚𝐫𝐢𝐚 𝐌𝐨𝐥-𝐓𝐈𝐌𝐏𝐔𝐑𝐈 𝐍𝐎𝐈!

Plecare la ora 6:00. Oprire în Craiova la Catedrala Mitropolitană – Mănăstirea Sfântul Mare Mucenic Dimitrie cel mai vechi edificiu de cult din oraș, apoi la Biserica Madona Dudu, cunoscută mai ales sub denumirea de Catedrala Maicii Domnului, fiind una dintre cele mai mari biserici ortodoxe din Craiova, numeroși creștini călcându-i pragul pentru a se închina la Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului. Vizitam apoi Muzeul Olteniei – Secțiunea Istorie și Arheologie. În Drobeta Turnu Severin ne oprim Mănăstirea Strehaia singura din țară cu altarul spre sud. Cetatea Medievală a Severinului s- e numără printre cele mai importante monumente ale Drobetei și de ea se leagă celelalte 2 nume regăsite în denumirea orașului, Turnu-Severin. Deși nu se cunoaște exact anul în care a fost construită, istoricii spun că undeva pe la 1233 au fost ridicate zidurile unei noi cetăți ce avea să poarte numele Severinopolis. Numele i-a fost dat după cel al împăratului Septimiu Sever, în timpul căruia Drobeta a fost ridicată la rang de colonie. Cazare în Drobeta Turnu Severin – Hotel 3*.

Ziua 2: Drobeta Turnu Severin – Orșova – Cascada Bigăr – Oravița

Mic dejun. Plecare la Orșova pentru a ne bucura de o frumoasă Croazieră pe Dunăre în care vom admira Cazanele DunăriiChipul lui Decebal, cea mai mare sculptură în piatră din Europa. Ne îndreptăm apoi către cel mai mare Parc Mulinologic din Sud-Estul Europei (Ținutul Morilor de Apă), situat în Depresiunea Almăjului. Continuam traseul spre Parcul Național Cheile Nerei unde ne oprim la Cascada Bigăr, una dintre cele mai frumoase din lume (intersecția drumului Oravița – Bozovici cu Paralela 45). Cazare în Oravița – Hotel 3*.

Ziua 3: Oravița – Lacul Ochiul Beiului și Cascada Beușnița – Oravița
Mic dejun. Deplasare cu autocarul până la intrarea în Parcul Național Cheile Nerei de unde vom porni în drumeție (aproximativ 20 km dus-întors, 7 ore cu pauze; vezi mai jos echipamentul necesar) până la Lacul Ochiul Beiului și la Cascada Beușnița cea mai frumoasă cascadă din țară. Popas la PăstrăvărieCazare în Oravița la același hotel.

Ziua 4:Oravița – Timișoara – Deva
Mic dejun. Vizităm Timișoara – Catedrala Ortodoxă Mitropolitană (cu hramul Trei Ierarhi, cel mai mare edificiu religios din oraș), Statuia Fecioarei Maria și a Sfântului Ioan Nepomuk, situată în centrul Pieței Libertății (Piața Roșie ca urmare a pavajului roșu), Domul Romano-Catolic sau Catedrala Episcopiei Romano-Catolice „Sfântul Gheorghe”  de Timișoara, fiind construită în perioada 1736-1774. Cetatea Medievală a Devei – monument istoric și de arhitectură laică, a fost construită la mijlocul secolului al XIII-lea pe Dealul Cetății, un con vulcanic cu altitudinea de 378 m. Prin poziția sa strategică deosebită, cetatea a păzit din înălțimea ce domina orașul Deva, secole de-a rândul, ieșirea și intrarea în Transilvania pe valea Mureșului. Funicularul este in restaurare si nu se poate urca pana la cetate, iar traseului este partial dificil. Cazare în Deva – Hotel 3*. 

Ziua 5: Deva – Hunedoara – Tg. Jiu – București
Mic dejun. Vizită la Castelul Hunedoarei, numit și Castelul Corvinilor sau Huniazilor, este cetatea medievală a Hunedoarei, unul din cele mai importante monumente de arhitectură gotică din România. Este considerat unul dintre cele mai frumoase castele din lume, fiind situat în „top 10 destinații de basm din Europa”. Castelul a fost ridicat în secolul al XV-lea de Ioan de Hunedoara. Muzeul trenulețelor „Valentin Banciu”, o lume magică a miniaturilor, un muzeu unic, datorită dioramei cu peisaj montan, ce conține o mică parte din colecția impresionantă de miniaturi a fostului pilot hunedorean de raliuri, Valentin Banciu, câștigător al mai multor trofee automobilistice. Ne continuăm traseul către Târgu Jiu unde vom vizita faimoasele Sculpturi ale lui Brâncuși: Masa Tăcerii – Poarta Sărutului – Coloana Infinitului. Pădurea colorată – se află pe raza comunei Bumbești Pițic, langa Polovragi, pare coborâtă din basme, de aceea, mulți opresc pentru câteva minute pe marginea șoselei pentru a face poze în decorul feeric. Autorul acestui proiect este pictorul Mihai Țopescu, care, în anul 2017, ajutat de mai mulți voluntari, a inițiat acest manifest împotriva defrișărilor. Vopseaua este una specială, protejează copacii de dăunători și rezistă în jur de 6 ani. Inițial, proiectul s-a numit „Pădurea Paradisului”. Căsuţa răsturnată – la prima vedere această casă pare să fi fost întoarsă cu susul în jos de o tornadă puternică. În realitate, a fost construită intenționat astfel și gândită ca o atracție pentru turiști. Următoarea oprire va fii în localiltatea Hurezi la Centrul de Ceramică Horezu. Continuam traseul spre casa pe ruta Ramnicu Valcea – Pitesti – Bucuresti. Sosire in Bucuresti, seara in functie de trafic si conditiile meteo.

TARIFUL  INCLUDE:
• Transport autocar clasificat pentru cursele interne si internationale.
• 4 nopți cazare cu mic dejun în hotel 3
• Ghid de turism însoțitor pe perioada circuitului

TARIFUL NU INCLUDE:

  • Biletele de intrare pentru vizitarea obiectivelor turistice:
  • Muzeul Olteniei – Secțiunea Istorie și Arheologie: 5 lei/adult, 2,5 lei/copil, elev, pensionar.
  • Parcul Național Cheile Nerei: 5 lei/persoană.
  • Croazieră pe Dunăre – 65 lei/ persoana (tarif informativ).
  • Castelul Hunedoarei (Corvinilor): Adulți – 35 lei; Elev/ Student – 7 Lei; Pensionari – 17 Lei.
  • Muzeul trenulețelor „Valentin Banciu” – 20 lei/ adulți și 15 lei/ copii.
  • Căsuţa răsturnată – 15 lei/ persoana.

SUPLIMENTE si REDUCERI:

  • Locuri preferențiale în autocar (primele 3 banchete): 50 lei/ loc
  • Supliment camera single 550 lei/ camera.

TARIFE COPII:

  • Copiii cu varste intre 6 ani – 12 ani, cazati cu doi adulti beneficiaza de mese, loc in autocar, pat suplimentar, achita 90% din tariful pachetului.
  • Copiii cu varsta peste 12 ani sau copii insotiti de un singur adult (indiferent de varsta) achita tarif intreg.

ECHIPAMENT NECESAR:

  • Drumetie aproximativ 20 km dus-întors, 7 ore cu pauze; vezi mai jos echipamentul necesar.
  • Încălțăminte de drumeție cu talpă aderentă, Haine adecvate pentru munte (pantaloni, tricou de schimb, jachetă impermeabilă/ pelerina ploaie), Rucsac (exclus genți, poșete, sacoșe etc.)
  • Apă, mâncare (sandwich, dulciuri, fructe), sac mic de gunoi (nu aruncăm resturi pe munte!).

NOTA: 

  • Locurile in autocar se distribuie incepand cu a IV bancheta in ordinea achitarii avansului.
  • Cazarea pentru persoanele care se inscriu singure se va face in camere duble/ triple.
  • Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.
  • Decizia de a renunta la partaj si a opta pentru camera single, se face in baza achitarii suplimentului de camera single de catre ambele persoanae, in functie de camerele disponibile la hotel.
  • ECHIPAMENT OBLIGATORIU pentru drumeția în Parcul Național Cheile Nerei: încălțăminte de drumeție, pantaloni, tricou de schimb, apă, rucsac (exclus pungi, genți), jachetă/pelerină de ploaie.
  • Persoanele care se inscriu singure si pentru care agentia nu gaseste un partener vor plati diferenta de single cu 7 zile inainte de plecare.
  • Copiii beneficiaza de reducere doar pentru cazare in camera cu 2 adulti.
  • Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului.
  • Tarifele la obiectivele turistice pot suferi modificari in functie de sezonul turistic, biletele pentru intrari se platesc la fata locului.
  • Pentru REZERVARE se achită un avans de 30% iar diferenţa cu cel puţin 3 săptămâni înaintea plecării.
  • Nominalizarea hotelurilor se va face in ultima saptamana inainte de data plecarii, in functie de marimea grupului.
  • Mentiunea “sau similar” in dreptul denumirii hotelului, face referire doar la categoria de confort si regimul de masa al hotelului.
  • Repartizarea camerelor se face de către recepţia unitatii de cazare. Eventuale nemultumiri legate de amplasarea sau aspectul camerei, se rezolva de catre turist direct la receptie, cu ajutorul ghidului.
  • In cazul in care nu mai puteti participa la excursie , din diferite motive, sumele platite NU SE RETURNEAZA, NU SE ATRIBUIE ALTOR EXCURSII, dar se accepta un inlocuitor (cu 2/ 3 zile calendaristice inainte de plecare).
  • Excursia se achita integral inainte de plecare.
  • Grup minim 40 turisti.
  • Acte necesare: Carte de identitate (CI) sau paşaport.

*Recomandam incheierea asigurarii Travel (storno + medicala) in aceeasi zi cu emiterea contractului de comercializare a pachetelor turistice pentru a va proteja atat inainte de plecare si in cazul unei situatii neprevazute!

*Prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii turistice afisat pe site-ul agentiei www.happy-trip.ro