Culorile Toamnei in Carpatii Orientali – 3 zile/ 2 nopti – 8.11/ 10.11.2024

850,00 lei

Discount:
Departure:

Special offer

Culorile Toamnei in Carpatii Orientali – 3 zile/ 2 nopti – 8.11/ 10.11.2024
Tarif standard 915 lei/ persoana
‼️ Early Booking 850 lei/ persoana – pentru inscrierile pana la data de 15.09.2024 - cu avans 30%
SE POATE ACHITA SI CU CARD DE VACANTA!

 

Ziua 1 – 8.11.2024 – Constanta – Braila – Focsani - Piatra Neamt  

Plecare din Constanta – zona Gara CFR din fata magazinului Furnicuta - ora 06:00.

• Piata Unirii Focsani - situata pe vechiul hotar dintre Tara Romaneasca si Moldova, Obeliscul Unirii.

• Piatra Neamt: Biserica Domneasca - Nașterea Sf. Ioan Botezătorul - o capodoperă a arhitecturii ecleziastice moldovenești de la sfârșitul secolului al XV-lea.

Ansamblul Curții Domnești, Turnul lui Stefan cel Mare.

Muzeul de Artă Eneolitică Cucuteni.

Sinagoga de lemn Baal Șem Tov - datează din 1766 și este considerată cea mai veche din România (exterior). Cazare in Piatra Neamt – Hotel Ceahlau 3*/ Similar.

Ziua 2 – 9.11.2024 - Piatra Neamt - Cheile Bicazului - Lacu Rosu - Miercurea Ciuc – Tusnad

Mic dejun.

• Cheile Bicazului: fac parte din Parcul Național Cheile Bicazului – Hășmaș si reprezintă o zonă geografică deosebit de pitorească din România situată în partea centrală a Munților Hășmaș, în nord-estul țării în județele Neamț și Harghita. Cheile au fost formate de râul Bicaz și fac legătura între Transilvania și Moldova. Zona Cheile Bicazului, cu o lungime de peste 6 km de la Lacul Roșu în amonte până la localitatea Bicazul Ardelean în aval, este străbătută de drumul transcarpatic DN12C care leagă orașele Gheorgheni și Bicaz.

• Lacu Rosu - este un lac de baraj natural situat la o altitudine de 983 metri, care s-a format in anul 1837, cand , datorita precipitatiilor atmosferice abundente, mari suprafete de teren de pe coasta nord-vestica a muntelui Ghilcos s-au prabusit, alunecand pe stratul de argila si a inchis Valea Verescheului, unde aveau confluenta mai multe parauri cu debit foarte mare. Oglinda apei este strapunsa de trunchiurile de brazi, care sunt ramasitele padurii inundate de lac. Forma lacului seamana cu litera L si are doua braturi: bratul din Valea Oii avand lungimea de 900 m si bratul din Valea Suhardului 438 m.

• Cetatea Mikó - este cel mai vechi şi cel mai important monument istoric al oraşului Miercurea-Ciuc si poartă numele constructorului, Hídvégi Mikó Ferenc (1585-1635) . Construirea cetăţii a început în primăvara anului 1623, la zece ani după ce proprietarul, Mikó Ferenc, a devenit căpitan suprem al scaunelor secuieşti Ciuc, Gheorgheni şi Casin. Personalitate marcantă a vieţii politice ardelene de la începutul secolului al 17-lea, Mikó Ferenc, pe lângă această funcţie, a fost şi consilier al principelui Bethlen Gábor, diplomat şi cronicar.

Centrul de vizitare al manufacturii de bere Tiltott Csiki Sor - Bere artizanală tradițională asociată cu mâncăruri tradiționale. Vă invitam cu mare drag la o degustare de bere artizanală și la un tur al fabricii cu prezentarea technologiei fabricării berii. Aveți posibilitatea să serviți și un meniu tradițional secuiesc + degustarea berii produsa de fabrica. Cazare in Baile Tusnad Hotel 3*

Ziua 3 – 10.11.2024 - Tusnad – Tinovul Mohos - Lacul Sf. Ana - Tg. Secuiesc – Cascada Putnei - Constanta

Mic dejun.

• Lacul Sfânta Ana - situat în craterul Ciomatului Mare, este singurul lac de origine vulcanică din Europa Centrală și de Est, fiind cel mai vizitat obiectiv turistic al Ţinutului Secuiesc. Este înconjurat de pereții abrupți ai conului vulcanic al muntelui Ciomat, cu câteva vârfuri mai înalte: Ciomatul Mare (1301 m), Ciomatul Mic (1238 m), dealul Tata (1174 m) sau Piscul Pietros (1125 m). Unic în Europa, lacul se află la 946 m altitudine, având un diametru de 1737 m, iar adâncimea lui cea mai mare fiind de 7 m. • Tinovul Mohoş - se situează în colţul estic al Masivului Ciomatu Mare, la poalele sudice ale Vârfului Mohoş (1177 m), la o altitudine de 1050 m. Are un diametru de 800 m, o suprafaţă de 80 ha şi o adâncime de 10 m. Tinovul Mohoş este de fapt o turbărie alpină, în prezent, din întinderea continuă de apă rămânând doar 13 ochiuri de lac. Imaginea pinilor prinzându-se în stratul de turbă, precum şi a tufelor dese de afin oferă o privelişte deosebită. Printre speciile rare ale rezervaţiei se numără plantele carnivore ale erei cuaternare ca roua cerului cu frunze rotunde (Drosera rotundifolia), roua cerului cu frunze alungite (Drosera obovata), muşchiul de turbă pestriţ (Drosera anglica) şi răchiţeaua (Vacccinium oxicoccos). Se regăsesc aici şi specii ale erei glaciare cum sunt: ruginarea (Andromeda polifolia), vuietoarea (Empetrum nigrum) şi bumbăcarița (Eriophorum vaginatum)

Tg. Secuiesc - Muzeul de Papusi – Galeria Olga - Colecţionarea de păpuşi este o pasiune inedită , amuzantă, relaxantă şi educativă,care vă poate ajuta să aflaţi multe lucruri despre diferite popoare, culturi sau perioada istorice. Aceleaşi timp vă veţi simţi mai aproape de copilăria,şi vă veţi putea face noi prieteni care împărţăşesc aceleaşi hobby.

• Atelierul de Turta Dulce - în Ținutul Secuiesc, unde regele aluatului este celebrul cozonac secuiesc (kürtőskalács), descoperim Atelierul de Turtă Dulce, unde tronul este ocupat de acest deliciu: turta dulce tradițională, făcută cu mâinile dibace ale familiei lui Szántó József. Povestea turtei dulci a debutat în 1880, de atunci și până astăzi, tradiția acestui dulce a trecut prin mâinile a patru generații și pare să continue, căci mezina familiei se implică și ea în procesul decorării.

• Lepsa - Cascada Putna - de o frumusete rapitoare, spectaculozitatea cascadei se datorează detaliilor albiei modelată prin eroziunea selectivă a rocilor și  marmitelor, care obligă șuvoiul de apă să sară dintr-o scobitură în alta. Căderea de apă măsoară 76 m lungime și diferența de nivel de 14 m, iar apa se strânge într-un lac cu adâncimea de aproximativ 12 metri.

Sosire in Constantai, seara in functie de trafic si conditiile meteo.

TARIFUL INCLUDE:

  • Transport autocar/ microbuz clasificat pentru cursele interne si internationale.
  • Cazare 2 nopti cu mic dejun Hotel 3* (1 noapte in Piatra Neamt + 1 noapte in Tusnad)
  • Ghid de turism pe întreaga durată a excursiei

TARIFUL NU INCLUDE:

  • Biletele de intrare la obiectivele turistice
  • Cheltuieli persoanale.

SUPLIMENTE SI REDUCERI:

  • Locuri preferenţiale în autocar (primele 3 banchete): 40 lei/ loc.
  • Supliment camera single 450 lei.

TARIFE COPII:

  • Copiii pana in 5 ani cazati cu doi adulti beneficiaza de gratuitate la cazare, fara pat suplimentar, nu beneficiaza de mese, are loc in autocar, achita 70% tariful pachetului.
  • Copiii cu varste intre 5 ani – 12 ani, cazati cu doi adulti beneficiaza de mese, loc in autocar, pat suplimentar, achita 90% din tariful pachetului.
  • Copiii cu varsta peste 12 ani sau copii insotiti de un singur adult (indiferent de varsta) achita tarif intreg.

NOTA:

  • Locurile in autocar se distribuie incepand cu a IV bancheta in ordinea achitarii avansului.
  • Cazarea pentru persoanele care se inscriu singure se va face in camere duble/ triple.
  • Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.
  • Decizia de a renunta la partaj si a opta pentru camera single, se face in baza achitarii suplimentului de camera single de catre ambele persoanae, in functie de camerele disponibile la hotel.
  • Nominalizarea hotelurilor se va face in ultima saptamana inainte de data plecarii, in functie de marimea grupului. Mentiunea “sau similar” in dreptul denumirii hotelului, face referire doar la categoria de confort si regimul de masa al hotelului.
  • Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului.
  • Obiectivele mentionate in program pot fi inlocuite cu altele, acest lucru nefiind dependent de agentie sau de turisti, ci doar de starea drumurilor, conditii meteo, sau alte motive obiective.
  • In unele orase, autoritatile locale solicita o taxa de genul taxei de statiune care se va achita cash de catre turisti la receptia hotelurilor.
  • Tarifele la obiectivele turistice pot suferi modificari in functie de sezonul turistic, biletele pentru intrari se platesc la fata locului.
  • Pentru REZERVARE se achită un avans de 30% iar diferenţa cu cel puţin 3 săptămâni înaintea plecării.
  • Efectuarea partial sau integrala a oricarei sume prin intermediul bancar/ cash, reprezinta acceptarea pe deplin a termenilor si conditiilor prevazute in contractul de prestarii servicii turistice, afisat pe site-ul agentiei.
  • In cazul nerealizarii numarului minim de participanti mentionatin, agentia isi rezerva dreptul de a anula excursia, oferind posibilitatea inscrierii la un program similar.
  • In cazul in care nu mai puteti participa la excursie, din diferite motive, suma achitata NU SE RETURNEAZA, NU SE ATRIBUIE ALTOR EXCURSII, dar se accepta un inlocuitor (cu 2/ 3 zile calendaristice inainte de plecare).
  • Prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii turistice incheiat.
  • Excursia se achitata integral inainte de plecare.
  • Excursia se organizează cu minim 40 turiști.
  • Acte necesare: Carte de identitate (CI) sau paşaport.

• Recomandam incheierea asigurarii Travel (storno) in aceeasi zi cu emiterea contractului de comercializare a pachetelor turistice pentru a va proteja atat inainte de plecare cat si in cazul unei