, ,

Excursie la Poiana Narciselor – 1 zi – 18.05.2024

150,00 lei

Excursie o zi la POIANA NARCISELOR

Locul fermecat în care milioane de flori înfloresc în luna mai!

Cetatea Făgărașului & Rezervaţia Naturală – Poiana Narciselor – Dumbrava Vadului & Șinca Veche – Templul Dorințelor – 18.05.2024

Tarif 150 Lei/persoană


Festival tradiţional: în fiecare an, la Vad are loc Festivalul Narciselor, o sărbătoare ce nu trebuie ratată.

Rezervaţia Naturală Dumbrava Vadului, cunoscută mai ales sub denumirea de Poiana Narciselor este cea mai mare din Europa şi este arie protejată. Se întinde pe nu mai puţin de 400 de hectare şi doar aici puteţi vedea, începând cu luna mai, milioane de narcise înflorite.

Intalnire la ora 6:00 in Bucuresti – Statia de metrou Timpuri Noi – 𝐁𝐞𝐧𝐳𝐢𝐧𝐚𝐫𝐢𝐚 𝐌𝐨𝐥-𝐓𝐈𝐌𝐏𝐔𝐑𝐈 𝐍𝐎𝐈!

Plecare la ora 6:30 pe traseul: Bucuresti – Predeal – Paraul Rece – Rasnov – Sinca Veche – Dumbrava Vadului – Bucuresti.

Cetatea Făgărașului – este de o frumusețe aparte și, reprezintă cel mai important monument al Făgărașului, fiind în același timp unul dintre cele mai mari obiective turistice din România. Construcția cetății Făgărașului a început în anul 1310, pe locul unei vechi fortificații din lemn din secolul al – XII – lea. Aceasta a fost construită în scopuri strategice, și anume pentru apărarea sud-estului Transilvaniei de invadările tătarilor și a otomanilor. În anul 1526, Ștefan Mailat, care devenise voievod al Transilvaniei și stăpân al cetății și a domeniilor din jurul Făgărașului, a transformat mai apoi clădirea într-o adevărată fortăreață. O zonă minunată, cu priveliști de vis, cu aer curat și liniștitor de munte.

• Poiana Narciselor – este o adevărată minune a naturii. Cine ajunge la Vad în luna mai poate admira sute de hectare şi milioane de narcise înflorite. Oriunde vezi cu ochii, narcisele te îmbie să le miroşi. Se spune că mirosul florilor se simte de la sute de metri distanţă. Turiştii se pot relaxa astfel într-un adevărat paradis natural, înconjuraţi doar de flori, verdeaţă şi multă linişte. Pentru că este o arie protejată, culesul narciselor este interzis. La fel şi cositul ierbii. Localnicii spun că solul are ceva deosebit, de la natură, şi de aceea, an de an, florile răsar la fel de frumoase. Rezervaţia s-a păstrat pentru că nu a fost atinsă de pesticide şi de alte lucruri artificiale. Este o minune a naturii ce nu a fost alterată de mâna omului.

• Picnic la Poiana Narciselor– ne pregătim de acasă cu tot ce avem nevoie pentru un picnic de 2-3 ore: pătură/ prosop plajă, mâncare și băutură, ladă/ geantă frigorifică, cremă protecție solară, pălărie/ șapcă, ochelari de soare etc. Nu avem de unde cumpăra mâncare sau băuturi de la fața locului!

Șinca Veche – Templul Dacic al Ursitelor – locul unde dorinţele se împlinesc! Lăcașul de cult se bănuiește că are o vechime de aproximativ 7.000 de ani și că ar fi aparținut aceleiași civilizații care a întemeiat „Templul Alb” din Insula Șerpilor. Legendele și tradițiile locului spun că aici au avut loc fenomene paranormale, vise premonitorii și tot felul de viziuni. Localnicii și alte persoane care l-au vizitat susțin că în acest loc visele se îndeplinesc dacă ai inima curată și plină de dorință și musai trebuie să fii așezat în turnul de unde se vede cerul.

Sosire în București seara, în funcţie de trafic si conditiile meteo.

TARIFUL INCLUDE:

 • Transport autocar/ microbuz clasificat pentru cursele interne si internationale.
 • Ghid de turism atestat.

TARIFUL NU INCLUDE:
• Biletele de intrare pentru vizitarea obiectivelor turistice.
• Cheltuieli personale.

SUPLIMENTE si REDUCERI:

 • Locuri preferenţiale în autocar (primele 3 banchete): 20 lei/ loc.
 • Copiii sub 12 ani (neîmpliniți), reducere 20 lei.

NOTĂ:

 • Echipament necesar: încălțăminte drumeție, rucsac.
 • Locurile in autocar se distribuie incepand cu a IV bancheta in ordinea achitarii avansului.
 • Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului.
 • Tarifele la obiectivele turistice pot suferi modificari in functie de sezonul turistic, biletele pentru intrari se platesc la fata locului.
 • REZERVAREA se achită in 2/ 3 zile de la confirmarea locurilor, in functie de data rezervarii.
 • In cazul nerealizarii numarului minim de participanti mentionatin, agentia isi rezerva dreptul de a anula excursia, oferind posibilitatea inscrierii la un program similar.
 • In cazul in care nu mai puteti participa la excursie, din diferite motive, suma achitata NU SE RETURNEAZA, NU SE ATRIBUIE ALTOR EXCURSII, dar se accepta un inlocuitor (cu 2/ 3 zile calendaristice inainte de plecare).
 • Excursia se achita integral inainte de plecare.
 • Grup minim 40 turisti.
 • Acte necesare: Carte de identitate (CI) sau paşaport.