Istanbul – Ankara – Cappadocia – Avion – 7 nopti/ 8 zile – de la 449 euro/ persoană

449,00 

Discount:
Departure:

Special offer

Istanbul - Ankara - Cappadocia - Avion - 7 nopti/ 8 zile

Tarife de la 449 euro/ persoană

Date de plecare - Tarif/ persoana
20.09 si 27.09 - 579 euro/ persoana
4.10; 11.10; 18.10 si 25.10 - 529 euro/ persoana
1.11; 8.11; 15.11 si 22.11 - 449 euro/ persoana

 

Ziua 1: Sosire in Istanbul
Zbor din Bucuresti catre Istanbul. La iesirea din aeroportul din Istanbul va asteapta ghidul. Transfer la hotelul din Istanbul pentru cazare in urmatoarele 2 nopti.

Ziua 2: Istanbul Hipodrom, Moscheea Albastra, Palatul Topkapi. Croaziera pe Bosfor (optional, se achita la fata locului) 
Mic-dejun. Veti face un tur al orasului Istanbul. Prima vizita va fi fostul Hipodrom, candva loc de adunare al poporului. Vizita la Moscheea Albastra, cel mai important sanctuar al Islamului. Apoi, continuati spre Palatul Topkapi, situat in varful Seraglio Point, unul dintre cele sapte dealuri ale Istanbulului. Timp de secole a fost resedinta oficiala a sultanilor si contine cele mai impresionante bogatii ale dinastiei otomane. Dupa-amiaza, optional, puteti face o fascinanta croaziera pe Bosfor. Calatoria dintre cele doua maluri, ce separa Europa de Asia este dominata de o uniune armonioasa intre trecut si prezent. Apoi vizitati Bazarul Egiptean, numit si Bazarul Condimentelor.

Ziua 3: Ankara: Muzeul Anatoliei, Mausoleul Mustafa Kemal Ataturk
Mic-dejun. Plecare spre Ankara, capitala Turciei. Dupa Razboiul de Independenta, Ankara s-a dovedit a fi simbolul tinerei Republici si Simbolul Turciei Moderne. Vizita la Muzeul Culturilor si Civilizatiilor Anatoliei, un edificiu important cu o coroana formata din zece domuri. Apoi veti merge la Mausoleul fondatorului Turciei Moderne, Mustafa Kemal Ataturk. Cazare în Ankara.

Ziua 4: Cappadocia: Pasabagi (Valea Calugarilor) si Zelve
Mic-dejun. Va indreptati spre Pasabagi, cunoscuta sub denumirea de Valea Calugarilor. Veti fi intampinati de privelistea fascinanta a conurilor falnice, formatiuni unice, modelate de fortele vantului si ale apei, ce se ridica precum niste creaturi mistice de la suprafata pamantului. In continuare veti merge catre satul istoric Zelve, un muzeu in aer liber, ce prezinta o redare extraordinara in trecut, impodobita cu locuinte rupestre, biserici si manastiri ce au fost cioplite in roca vulcanica. Dupa-amiaza vom vizita un atelier local de tesut covoare, unde veti cunoaste intregul proces incepand cu producerea materialelor pana la teserea produsului finit. Cu modelele complexe si culorile sale vibrante, fiecare covor este o marturie a istoriei si a maiestriei producatorilor sai. Prin vizitarea acestui loc veti avea o intelegere mai profunda asupra culturii turcesti si prin achizitionarea unui covor veti putea contribui la pastrarea acestei traditii nepretuite. Cazare in Cappadocia pentru urmatoarele 2 nopti.

Ziua 5: Cappadocia
Mic-dejun. Regiunea Cappadocia seamana cu o scena fantastica lunara, accentuata de conurile bizare de tuf calcaros in interiorul carora sunt incastrate locuinte si biserici. Creatorul acestui peisaj este un vulcan care a imprastiat in zona cantitati imense de cenusa de tuf calcaros de-a lungul perioadei sale de activitate. Prin intermediul influentelor climatice straturile au fost despicate si prin eroziune s-au format canioane adanci. Cappadocia se mandreste cu vai magnifice, pe care nu trebuie sa le ratati. Una dintre acestea este Valea Dervent, cunoscuta sub numele de Valea Imaginatiei. Plimbarea prin aceasta vale este ca si cum ati pasi intr-o lume de vis in care imaginatia prinde viata. O alta vale remarcabila este Valea Guzzeler (Trei frumuseti), denumita dupa cele trei formatiuni stancoase izbitoare care domina peisajul. Sa nu uitam de Valea Porumbeilor, a carei denumire provine de la miile de porumbei sculptati in stanca. Aceste gauri erau folosite pentru a gazdui porumbeii.  In a doua parte a zilei puteti participa la o excursie optionala propusa de ghid la fata locului.

Ziua 6: Sultanhani. Antalya
Mic-dejun. Vom pleca din Cappadocia si vom merge in Sultanhani pentru a vizita faimosul caravanserai Sultan Han din timpul imperiului Selgiuc. Apoi, prin muntii Taurus, vom merge inapoi in Antalya, unde vom petrece ultimele 2 nopti.

Ziua 7: Antalya
Mic-dejun. Vizitarea unuia dintre cele mai frumoase orase de pe Riviera turceasca. Protejat de peisajul montan magnific al muntilor Taurus, aici prospera o vegetatie bogata. Printre altele, veti vedea simbolul orasului, Yivli Minaret. Pe Kalekapisi poarta cetatii, se afla turnul vechi cu ceas al fortificatiei. In timpul plimbarii in jurul orasului, aveti ocazia de a face cumparaturi, in special bijuterii si articole din piele. Sfarsitul excursiei este incununat de vizita noastra la cascada Karpuzkaldiran.

Ziua 8: Zbor de intoarcere spre Bucuresti
 
Mic-dejun. Transfer catre aeroport pentru zborul de intoarcere spre Bucuresti.

Servicii incluse:

 • Zbor dus Bucuresti-Istanbul si retur Antalya-Bucuresti cu bagaj de cala si de mana
 • Taxe de aeroport si combustibil la pret curent 110 euro/persoana
 • Transfer aeroport-hotel-aeroport
 • Ghid vorbitor de limba romana
 • Cazare 7 nopti la hoteluri de 4* si 5*:
  - 2 nopti in Istanbul
  - 1 noapte in regiunea Ankara
  - 2 nopti in regiunea Cappadocia
  - 2 nopti in regiunea Antalya
 • Mic dejun la hotel
 • Transportul la obiectivele turistice mentionate in program.

Servicii neincluse:

 • Pachet cina pentru 7 seri+bilete intrare obiective turistice mentionate in program: 169 euro/persoana (optional)
 • Supliment camera single: 150 euro/persoana
 • Asigurare medicala si storno pandemie 1-69 ani: 33 euro/persoana
 • Asigurare  medicala si storno pandemie 70-99 ani: 54 euro/persoana
 • Bacsisurile pentru ghizi locali si soferi.

Conditii de plata:

-La înscriere se achită un avans minim de 30% din valoarea totală a pachetului, nerambursabil în caz de anulare
-Diferența  se achită cu cel putin 45 de zile înainte de data începerii excursiei.


Conditii de anulare:
a) 25 % din pretul pachetului de servicii, dacă renuntarea se face cu mai mult de 40 zile calendaristice inainte de data plecării;
b) 35 % din pretul pachetului de servicii, dacă renuntarea se face in intervalul 39 - 27 de zile calendaristice inainte de data plecării;
c) 75 % din pretul pachetului de servicii, dacă renuntarea se face in intervalul 26 - 15 zile calendaristice inainte de data plecării;
e) 100 % din pretul pachetului de servicii, dacă renuntarea se face intr-un interval mai mic de 14 zile calendaristice înainte de plecare sau prin neprezentarea la program.

DOCUMENTE NECESARE: Pasaport/ CI valabil 6 luni de la data intoarcerii.