Mănăstirile din Moldova și Bucovina – 5 zile/ 4 nopti – 17.07/ 21.07.2024 – 1.350 lei/ persoana

1.350,00 lei

Discount:
Departure:

Special offer

Circuit în Moldova și Bucovina, 5 zile

Cetățile Neamțului și Sucevei, Castelul Ioan Cuza de la Ruginoasa,
Iași, Castelul Prințului Sturdza de la Miclăușeni - 17.07/ 21.07 .2024
Tarif standard 1.500 lei/persoană

‼️ Ultimele locuri 1.350 lei/ persoana

SE POATE ACHITA CU CARD DE VACANTA!

 

Ziua 1: București - Brașov - Miercurea Ciuc - Lacul Roșu - Piatra Neamț (460 km)
Intalnire la ora 5:30 in Bucuresti - Statia de metrou Timpuri Noi - 𝐁𝐞𝐧𝐳𝐢𝐧𝐚𝐫𝐢𝐚 𝐌𝐨𝐥-𝐓𝐈𝐌𝐏𝐔𝐑𝐈 𝐍𝐎𝐈!

Plecare la ora 6:00 pe traseul: Bucuresti - Brașov – Miercurea Ciuc – Lacu Roșu – Piatra Neamț. Vizitam Lacul Sfanta AnaLacul Rosu, apoi Cheile Bicazului, ajungem in Piatra Neamt unde vom face o plimbare cu Telegondola. Cazare in Piatra Neamt – Hotel 3*.

Ziua 2: Mănăstiri - Cetatea din Neamț - Bojdeuca lui Ion Creangă (190 km)
Mic dejun. Manastirile Agapia și Văratec, două dintre cele mai frumoase mănăstiri de maici din țara noastră și în același timp, cele mai mari, având fiecare câte o obște de până la 350-400 de maici. Urmează vizita la căsuța modestă în care s-a născut și a copilărit marele nostru povestitor Ion CreangăBojdeuca sa din Humulești vorbește despre toate pățaniile înșiruite de scriitor în ”Amintiri din Copilărie” și ne va readuce și pe noi în lumea fascinantă a copilăriei. Mânăstirea Sihăstrie o mânăstire de o rară frumusețe, așezată într-un cadru superb. În continuare vizităm Mânăstirea Neamț, având biserica mănăstirii ctitorită de Ștefan cel Mare și considerată a fi cea mai reprezentativă construcție din Moldova pentru stilul arhitectural conturat în timpul domnitorului Ștefan ce Mare. Cetatea Neamțului, situată pe spinarea unui deal, pe malul râului Neamț.  Cazare în Gura Humorului – Hotel Aldi 3*.

Ziua 3: Mănăstirile pictate din Bucovina (220 km)

Mic dejun. In aceasta zi vizităm cele mai frumoase mănăstiri din țară cu biserici pictate și multe alte locuri impresionante. Mănăstirea Voroneț - numită și „Capela Sixtină a Orientului”, este una dintre cele mai frumoase mânăstiri din Moldova. Centrul de ceramică de la Marginea, unde vom descoperi singurul atelier unde încă se mai fabrică ceramică neagră naturală după aceeași metodă pe care o foloseau și strămoșii noștri, dacii. Mănăstirea Moldovița și Sucevița - cunoscute pentru picturile exterioare și interioare deosebite și foarte bine păstrate și toate trei fiind incluse astăzi în patrimoniul mondial UNESCO pentru valoarea lor.
Mânăstirea Putna, aici, pe lângă frumusețea bisericii cu elemente gotice, vom găsi și mormântul marelui voievod al Moldovei – Ștefan cel Mare. Cazare în Gura Humorului la același hotel.

Ziua 4: Gura Humorului - Suceava - Ipotești - Iași (240 km)

Mic dejun. Mânăstirea Dragomirna, o frumoasă mânăstire de maici, impresionantă prin stilul cu totul diferit, fiind cea mai înaltă biserică din Moldova și având forma unei nave. Vizitam Orașul Suceava – Biserica Sf. DumitruMânăstirea Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava și Catedrala catolicăCetatea de scaun a Sucevei. In Ipotesti vizitam Casa Memorială Mihai Eminescu, locul în care poetul național și-a petrecut copilăria. In Iași vizitam Catedrala Mitropolitană (locul unde se află moaștele Sf. Parascheva), Mânăstirea Trei Ierarhi, Palatul Rosnovanu (actuala primărie), Teatrul, Biserica Sf Nicolae și Casa DosofteiPalatulu Culturii, Prima Universitate din țară – Universitatea Alexandru Ioan Cuza. Cazare in Iasi – Hotel 3*.

Ziua 5: Iași - Roman - Bacău - Buzău - București (440 km)

Mic dejun. Parcul Copou cu vestitul Monument cu Lei și Teiul lui Eminescu.  Vizităm Castelul lui Ioan Cuza de la Ruginoasa - este un palat construit în stil neogotic în anul 1804, care a aparținut inițial familiei Sturdza. Actualmente este muzeu memorial dedicat Domnului Unirii. Sosire în București seara, în funcție de trafic și condițiile meteo.

TARIFUL INCLUDE:
• Călătorie cu autocar climatizat
• 4 nopți cazare cu mic dejun (1 în Piatra Neamt, 2 în Gura Humorului și 1 în Iași) în hoteluri categoria 3 stele
• Ghid de turism atestat.

TARIFUL NU INCLUDE:
• Biletele de intrare pentru vizitarea obiectivelor turistice:
- Lacul Sf. Ana: 5 lei/persoană
- Telegondola Piatra Neamț: adulți - 20 lei (urcare și coborâre); copii 5-14 ani - 15 lei
- Cetatea Neamțului: adulți - 15 lei; preşcolari - 10 lei; copii - 3 lei
- Casa memoriala Ion Creangă - Humulești: adulți - 20 lei; studenți - 10 lei; preșcolari, elevi - 5 lei
- Cetatea de scaun a Sucevei: adulți - 16 lei; elevi, studenți (cu legitimații valabile) - 4 lei; pensionari - 8 lei
- Ipotești Casa Memorială Mihai Eminescu: adulţi, grup de adulţi - 8 lei; copii, grup de copii, elevi, studenţi, pensionari, persoane cu dizabilităţi - 4 lei
- Castelul lui Ioan Cuza de la Ruginoasa: 16 lei/ persoană
• Alte servicii nemenționate ca fiind incluse în preț.

SUPLIMENTE și REDUCERI:
• Locuri preferențiale în autocar (primele 3 banchete): 50 lei/ loc
• Supliment camera single 600 lei/ camera.

TARIFE COPII:

 • Copiii cu varste intre 5 ani – 12 ani, cazati cu doi adulti beneficiaza de mese, loc in autocar, pat suplimentar, achita 90% din tariful pachetului.
 • Copiii cu varsta peste 12 ani sau copii insotiti de un singur adult (indiferent de varsta) achita tarif intreg.

NOTA:

 • Locurile in autocar se distribuie incepand cu a IV bancheta in ordinea achitarii avansului.
 • Cazarea pentru persoanele care se inscriu singure se va face in camere duble/ triple.
 • Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.
 • Decizia de a renunta la partaj si a opta pentru camera single, se face in baza achitarii suplimentului de camera single de catre ambele persoanae, in functie de camerele disponibile la hotel.
 • Copiii beneficiaza de reducere doar pentru cazare in camera cu 2 adulti.
 • Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului.
 • Tarifele la obiectivele turistice pot suferi modificari in functie de sezonul turistic, biletele pentru intrari se platesc la fata locului.
 • Pentru REZERVARE se achită un avans de 30% iar diferenţa cu cel puţin 3 săptămâni înaintea plecării.
 • Nominalizarea hotelurilor se va face in ultima saptamana inainte de data plecarii, in functie de marimea grupului. Mentiunea “sau similar” in dreptul denumirii hotelului, face referire doar la categoria de confort si regimul de masa al hotelului.
 • Repartizarea camerelor se face de către recepţia unitatii de cazare. Eventuale nemultumiri legate de amplasarea sau aspectul camerei, se rezolva de catre turist direct la receptie, cu ajutorul ghidului.
 • In cazul in care nu mai puteti participa la excursie , din diferite motive, sumele platite NU SE RETURNEAZA, NU SE ATRIBUIE ALTOR EXCURSII, dar se accepta un inlocuitor (cu 2/ 3 zile calendaristice inainte de plecare).
 • Excursia se achita inainte de plecare.
 • Grup minim 40 turisti.
 • Acte necesare: Carte de identitate (CI) sau paşaport.

* Recomandăm încheierea asigurării Travel (storno + medicală ) în aceeași zi cu emiterea contractului de comercializare a pachetelor turistice pentru a vă proteja atât înainte de plecare, în cazul anulării călătoriei sau în cazul unei situații neprevăzute !