Targul Mierii Campina - Castelul Iulia Hasdeu - Muzeul Memorial „Nicolae Grigorescu“ - Muzeul Naţional al Petrolului - Biserica de la Han – 1 zi - 15.02.2025
Tarif standard 120 lei/ persoana
Tarif Early Booking 99 lei – plata integrala pana la data de 30.01.2025
TÂRGUL MIERII CAMPINA – EDIŢIA XVll, organizat de Asociaţia Apicola Valea Prahovei din România, se va deschide vineri, 14 februarie 2025, la Casa Tineretului din orașul Câmpina.
Evenimentul mult așteptat se va desfasura in perioada 14 -16 februarie 2025 reprezentând deja un eveniment cunoscut fiind dedicat în principal consumatorilor de produse apicole, dar si reunirea apicultorilor din intreaga tara.
Expozanții prezenţi – apicultori şi firme specializate, îşi vor etala produsele într-o gamă extrem de diversificată: de la produse apicole obţinute direct din stupină până la siropuri 100% naturale cu miere cosmetice, lumanari si alte produse care au la baza mierea, ceara, propolisul, laptisorul de matca.
Targul Mierii din Campina se va organiza la Casa Tineretului.
Întâlnire ora 6:00/ 6:15: București, Stația de metrou Timpuri Noi – 𝐁𝐞𝐧𝐳𝐢𝐧ă𝐫𝐢𝐚 𝐌𝐨𝐥-𝐓𝐈𝐌𝐏𝐔𝐑𝐈 𝐍𝐎I
Plecare ora 6:30 plecare pe traseul: Bucuresti – Ploiesti – Campina – Bucuresti.
In aceasta zi vom vizita:
• Castelul Iulia Hasdeu - a fost construit intre anii 1893 și 1896, pentru comemorarea Iuliei Hasdeu, fiica lui Bogdan Petriceicu Hasdeu, care a murit la doar 19 ani de tuberculoză. Iulia Hasdeu, a fost primul român care a absolvit facultatea Sorbona din Paris. Vizitatorii care trec pragul muzeului pot admira portretele membrilor familiei Hasdeu, obiectele familiei, fotografii și documente originale, mobilierul vechi de peste un secol, manuscrise și colecții ale revistelor conduse de marele filolog ori la care acesta a colaborat, ediții princeps ale cărților savantului, precum și tablouri valoroase semnate de pictori renumiți precum Sava Henția, Nicolae Grigorescu, G.D. Mirea sau Diogene Maillart. În ansamblul expoziției un loc important îl ocupă preocupările spiritiste ale lui B.P.Hasdeu.
• Muzeul Memorial „Nicolae Grigorescu“din Câmpina este o secţie a Muzeului Judeţean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus“. Pictorul Nicolae Grigorescu şi-a trăit în această casă ultimii ani de viaţă, 1904-1907, aici găsindu-se şi ultimul său atelier. El s-a retras la Câmpina împreună cu toată familia: soţia sa, Maria Danciu, şi fiul său, Gheorghe Grigorescu.
A ales acest oraş pentru aerul său patriarhal şi, mai ales, pentru împrejurimile de o inegalabilă frumuseţe: malurile Prahovei, înconjurate de dealuri acoperite de o vegetaţie specifică, albastrul fără sfârşit al cerului, elemente pe care le întâlnim adesea în operele sale din această perioadă.
• Muzeul Naţional al Petrolului - inaugurat la 8 octombrie 1961 ca urmare a sărbătoririi centenarului industriei petroliere româneşti în 1957, este singurul muzeu de acest gen din România şi este găzduit de un frumos edificiu care a permis amenajarea unor săli şi cu o curte care a fost transformată într-o expoziţie în aer liber. Muzeul găzduieşte peste 8000 de exponate de mare interes istoric şi documentar.
• Biserica de la Han - cu Hramul Adormirea Maicii Domnului și este cel mai vechi lăcaș de cult ortodox din municipiul Câmpina. Este cunoscută ca Biserica de la Han sau Biserica de la Brazi și este înscrisă în lista județeană a monumentelor istorice. Din pisania săpată în piatră pe faţada exterioară reiese că biserica a fost construită în anul 1833, de Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica.
• Timp liber la Targul Mierii din Campina unde gasim o zona amenajata pentru grătar cu produse traditionale (carne, branza, fructe, dulciuri).
Sosire în cursul serii în funcţie de vreme și condiţiile de trafic și.
TARIFUL INCLUDE:
• Transport autocar licentiat pentru cursele interne și internationale.
• Ghid de turism atestat.
TARIFUL NU INCLUDE:
- Intrarile la obiectivele turistice.
- Cheltuieli personale.
- Tarifele la obiectivele turistice pot suferi modificari in functie de sezonul turistic, biletele pentru intrari se platesc la fata locului.
SUPLIMENTE SI REDUCERI:
- Copiii sub 12 ani (neîmpliniți), reducere 20 lei.
- Locuri preferenţiale în autocar (primele 3 banchete): 20 lei/ loc.
NOTĂ:
- Locurile în autocar se distribuie începând cu a IV-a banchetă în ordinea achitării avansului.
- Acestea sunt obiectivele propuse spre vizitare. În funcție de durata fiecărei vizite și de întârzierile turiștilor peste timpul alocat de către însoțitorul de grup pentru fiecare obiectiv în parte, aceste obiective pot fi atinse sau nu.
- Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului.
- Obiectivele menționate în program pot fi înlocuite cu altele, acest lucru nefiind dependent de agenție sau de turiști, ci doar de starea drumurilor, condițiile meteo, sau alte motive obiective.
- REZERVAREA se achită in 2/ 3 zile de la confirmarea locurilor, in functie de data rezervarii.
- Efectuarea parțiala sau integrală a oricarei sume prin intermediul bancar reprezintă acceptarea pe deplin a termenilor și condițiilor prevăzute în contractul de prestării servicii turistice (disponibil pe site).
- In cazul in care nu mai puteti participa la excursie, din diferite motive, suma achitata NU SE RETURNEAZA, NU SE ATRIBUIE ALTOR EXCURSII, dar se accepta un inlocuitor (cu 2/ 3 zile calendaristice inainte de plecare).
- În cazul nerealizării numărului minim de participanți menționat în program agenția îsi rezervă dreptul de a anula excursia, oferind posibilitatea înscrierii la un program similar.
- Excursia se achita integral inainte de plecare.
• Grup minim 40 turisti. - Acte necesare: Carte de identitate (CI) sau paşaport.
*Prezentul program este parte integrantă a contractului de prestări servicii turistice afișat pe site-ul agenției www.happy-trip.ro