Transursoaia cel mai frumos drum din Transilvania – 3 zile/ 2 nopti – 9.08/ 11.08.2024

850,00 lei

Discount:
Departure:

Special offer

Transursoaia cel mai frumos drum din Transilvania

Sighisoara & Salina Turda & Cluj Napoca & Alba Iulia & Sibiu – 3 zile/ 2 nopti - 9.08/ 11.08.2024

Tarif standard 850 lei/ persoana

‼️ Tarif Early Booking 750 lei/ persoana – avans 30% pana la data de 29.02.2024

SE POATE ACHITA CU CARD DE VACANTA!

 

Ziua 1: București – Brașov – Sighisoara - Cluj-Napoca (460 km)

Intalnire la ora 5:30 in Bucuresti – Statia de metrou Timpuri Noi - 𝐁𝐞𝐧𝐳𝐢𝐧𝐚𝐫𝐢𝐚 𝐌𝐨𝐥-𝐓𝐈𝐌𝐏𝐔𝐑𝐈 𝐍𝐎𝐈.

Plecare la ora 6:00 pe traseul: Bucuresti – Brasov – Sighisoara - Cluj Napoca.

• SighisoaraTurnul cu Ceas (cladirea simbol a Sighisoarei, azi gazduind Muzeul de Istorie), Biserica Manastirii (monument istoric), Casa Vlad Dracul, Casa cu Cerb, Casa Venetiana, Strada Scolii-Scara Scolarilor (aceasta scara a fost construita in anul 1654 din iniţiativa primarului Johann Both, pentru a uşura accesul elevilor în timpul iernilor grele sau ploii, la şcoala situată lângă biserica din deal), Biserica Romano-Catolica, Biserica din Deal (biserica evanghelică care a fost construită în mai multe etape între 1345-1525, inchinată Sfântului Nicolae).

• Salina Turda, un adevărat muzeu de istorie al mineritului în sare, reamenajată într-o manieră foarte pitorească și reintrodusă în circuitul turistic în anul 2010. Cazare in Cluj Napoca – Hotel Alexis 3*/ similar.

Ziua 2: Cluj Napoca – Soseaua Transursoaia - Beliș-Fântânele - Albac - Alba Iulia (250 km)

Mic dejun. Tur pietonal in Cluj Napoca: Piața Unirii – denumită și colocvial “centru” – este considerată a fi punctul zero sau “inima” orașului Cluj-Napoca. Cel mai ciudat muzeu din România: Steampunk Transylvania - este un muzeu al fanteziei, al artei, ce îți va dezvălui o lume pe care nici în imaginație nu ți-o poți închipui. În acest muzeu din centrul orașului Cluj-Napoca vei găsi instalații steampunk, pădurea magică de fantezie, laborator de alchimie, camera de tortură, mașina timpului și multe altele care te vor purta într-o aventură de neuitat. Piața Muzeului din Cluj-Napoca este o zonă pietonală impresionantă, înconjurată de biserica franciscană și clădirea mănăstirii, Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, iar în centru este amplasat obeliscul Carolina. Turnul Croitorilor - Centru de cultură urbană - ridicat în secolul al XV-lea cu funcția de turn de apărare, a suferit de-a lungul timpului mai multe modificări. După restaurările recente acesta a primit o nouă funcție, devenind Centru de Cultură Urbană.

• Transursoaia - este unul dintre cele mai spactaculoase drumuri din România şi urcă la o altitudine de 1.300 de metri. Pornind din DN1, de la Huedin, județul Cluj, șoseaua urcă domol spre zona de deal din localitatea Călățele, până la Fântânele, unde devine mai abrupt, și apoi până în vârful Dealului Negru. De aici șoseaua coboară din nou, spre cunoscutul baraj de la Beliș și urmează cursul Văii Belișului, până în localitatea Poiana Horea. Pe traseul celor 80 de kilometri, şerpuieşte prin munţi, cu urcuşuri şi pante abrupte, purtându-i pe turişti prin locuri mirifice. Cazare in Alba Iulia – Hotel Mariss 3*/ similar.

Ziua 3: Alba Iulia - Sibiu – Rm. Valcea – Bucuresti (360 km)

Mic dejun.

• Alba Iulia - Cetatea Alba Carolina a fost, este și va rămâne emblema municipiul Alba Iulia. Astăzi, cea mai mare cetate construită în stil Vauban din România, Cetatea Alba Carolina, păstrează mărturiile istorice și culturale ale evenimentelor ce au condus la formarea poporului român.

• Sibiu - Piata Mare, Plina de monumente istorice, Piata Mare este centrul istoric al Sibiului si dovada statutului de Capitala Culturala Europeana. Muzeul Brukenthal este cel mai vechi muzeu al Romaniei. Multe lucrari de arta proveneau din colectia particulara a lui Brukenthal. In prezent, aici se afla cea mai bogata colectie de arta a Transilvaniei. Piata Mica Cea mai draguta strada a Orasului de Sus si una dintre cele mai vechi, strada Avram Iancu dateaza de la inceputul secolului XIV-lea si duce spre nord-est, din Piata Mare. Turnul Sfatului Datand de la inceputul secolului al XIII-lea, Turnul Sfatului de la numarul 1, leaga Piata Mica de Piata Mare. Initial servea ca poarta de intrare spre a doua centura de fortificatii. Podul Minciunilor Mergand din Piata Mica spre Piata Huet, printr-un pasaj care leaga Orasul de sus cu cel de Jos, dam de Podul Minciunilor, prima structura de fonta din Romania, fiind construit in anul 1859. Se spune ca podul se prabuseste sub cel care spune o minciuna cand se afla sub pod. Catedrala Evanghelica Masiva Catedrala Evanghelica domina piata cu aerul sau gotic. Construita in perioada dintre inceputul secolului al XIV-lea si anul 1520 pe locul unei bazilici, catedrala are o inaltime de 78 metri si se mandreste cu cea mai mare orga bisericeasca a Romaniei, construita in anul 1914. Ea are 6,002 tuburi, 85 de registre musicale principale si 75 de registre auxilliare. Plecare spre Bucuresti cu sosire seara în funcţie de conditiile meteo si trafic.

TARIFUL INCLUDE:

 • Transport autocar/ microbuz clasificat pentru cursele interne si internationale.
 • 2 nopti cazare cu mic dejun - Hotel 3*.
 • Ghid de turism însoţitor.

TARIFUL NU INCLUDE:

 • Biletele de intrare la obiective turistice:
 • Salina Turda – Adulti: 60 lei/ persoana; Pensionari – 30 lei/ persoana; Copii, elevi, studenți: 30 lei/ persoana.

*Pensionarii vor prezenta cupon de pensie și actul de identitate

**Elevii și studenții vor prezenta carnetul sau legitimația vizata la zi.

 • Steampunk Transylvania: Adulți: 45 lei/ persoana; Studenți: 40 lei/ persoana; Copii: 35 lei/ persoana.

SUPLIMENTE si REDUCERI:

 • Locuri preferențiale în autocar (primele 3 banchete): 40 lei/ loc
 • Supliment camera single 375 lei/ camera.

TARIFE COPII:

 • Copiii cu varste intre 6 ani – 12 ani, cazati cu doi adulti beneficiaza de mese, loc in autocar, pat suplimentar, achita 90% din tariful pachetului.
 • Copiii cu varsta peste 12 ani sau copii insotiti de un singur adult (indiferent de varsta) achita tarif intreg.

NOTA:

 • Locurile in autocar se distribuie incepand cu a IV bancheta in ordinea achitarii avansului.
 • Cazarea pentru persoanele care se inscriu singure se va face in camere duble/ triple.
 • Copiii in varsta de 6-11,99 ani, beneficiaza de reducere, numai pentru cazare in camera cu doi adulti.
 • Nominalizarea hotelurilor se va face in ultima saptamana inainte de data plecarii, in functie de marimea grupului. Mentiunea “sau similar” in dreptul denumirii hotelului, face referire doar la categoria de confort si regimul de masa al hotelului.
 • Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului.
 • Obiectivele mentionate in program pot fi inlocuite cu altele, acest lucru nefiind dependent de agentie sau de turisti, ci doar de starea drumurilor, conditii meteo, sau alte motive obiective.
 • In unele orase, autoritatile locale solicita o taxa de genul taxei de statiune care se va achita cash de catre turisti la receptia hotelurilor.
 • Tarifele la obiectivele turistice pot suferi modificari in functie de sezonul turistic, biletele pentru intrari se platesc la fata locului.
 • Pentru REZERVARE se achită un avans de 30% iar diferenţa cu cel puţin 3 săptămâni înaintea plecării.
 • Efectuarea partial sau integrala a oricarei sume prin intermediul bancar/ cash, reprezinta acceptarea pe deplin a termenilor si conditiilor prevazute in contractul de prestarii servicii turistice, afisat pe site-ul agentiei.
 • In cazul nerealizarii numarului minim de participanti mentionatin, agentia isi rezerva dreptul de a anula excursia, oferind posibilitatea inscrierii la un program similar.
 • In cazul in care nu mai puteti participa la excursie , din diferite motive, sumele platite NU SE RETURNEAZA, NU SE ATRIBUIE ALTOR EXCURSII, dar se accepta un inlocuitor (cu 2/ 3 zile calendaristice inainte de plecare).
 • Prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii turistice incheiat.
 • Excursia se achitata integral inainte de plecare.
 • Grup minim 40 turiști.
 • Acte necesare: Carte de identitate (CI) sau paşaport.

*Recomandam incheierea asigurarii Travel (storno + medicala) in aceeasi zi cu emiterea contractului de comercializare a pachetelor turistice/ achitarea avansului, pentru a va proteja atat inainte de plecare si in cazul unei situatii neprevazute!

*Prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii turistice afisat pe site-ul agentiei www.happy-trip.ro