PELERINAJ GRECIA – Doctorii Fără De Arginți – Kefalonia – Sf. Maria cu serpi – Sf. Maria cu crini – 4.08/ 10.08.2024

445,00 

Discount:
Departure:

Special offer

PELERINAJ GRECIA - Doctorii Fără De Arginți – Kefalonia – Sf. Maria cu serpi – Sf. Maria cu crini

Perioada: 4.08/ 10.08.2024

Tarif 445 euro/ persoana

 

Ziua 1 – 4 august

Intalnire la ora 19:30 in Bucuresti – Metrou Timpuri Noi (Benzinaria MOL). Plecare la ora 20:00 indreptandu-ne spre punctul de frontiera GIURGIU – RUSE, strabatand Bulgaria pe traseul Plevna – Sofia – Blagoevgrad – Sandaski.

Ziua 2 – 5 august

Traversam in Grecia prin punctul de frontiera Kulata – Promachonas. Ajunsi pe teritoriul Elladei, calatorim catre cel de-al doilea oraș al Greciei, Salonic unde luam binecuvântare de la Sf. Dimitrie Izvorâtorul de Mir dar si de la Sf. Anisia. Capitala Macedoniei de Nord va fi lasata in urma pentru a continua catre Muntele Olimp pentru a aduce mulțumire atat Sf. Dionisie cât și Sf. Efrem Sirul. Cazare in zona Katerini.

Ziua 3 – 6 august

Dupa servirea micului dejun, ne îndreptam către Manastirea Kato Xenia pentru a ne ruga la Icoana Facatoare de minuni a Maicii Domnului Straina dar si la Braul Maicii Domnului. Plecand de aici ne îndreptăm catre Portul Glyfa pentru a traversa cu ferryboat-ul in Insula Evia a doua ca mărime din arhipelagul elen în satul Prokopi loc în care vom avea prilejul de a ne închina Moaștelor Sf. Ioan Rusul vindecător de cancer și grabnic ajutător. De aici ne îndreptam spre localitatea Nea Makri la poalele Dealului Neprihăniților unde întâlnim Mănăstirea Buna-Vestire ce adăpostește Moaștele Sf. Efrem cel Nou marele făcător de minuni. Lasam in urma noastra Manastirea SF. Efrem cel Nou si pornim catre capitala Greciei orașul Atena. Cazare zona Atena.

Ziua 4 – 7 august

Dupa servirea micului dejun, mergem catre Portul Pireu pentru a prelua ferryboat-ul catre Insula Eghina, unde vom merge sa aducem recunostinta si sa ne rugam la moastele Sf. Nectarie, Marele Facator de Minuni. Nu departe, vom gasi Biserica ce ne ofera ocazia sa ne inchinam la Icoana Facatoare de Minuni a Sf. Spiridon si la Moastele Sf. Ecaterina. Odata terminata rugaciunea, vom parasi insula, indreptandu-ne spre Atena. Ajunși pe partea continentală, pornim catre una dintre capodoperele de arta a Imparatului Nero, Canalul Corint cu o scurta oprire iar de acolo ne indreptam catre orasul Patras, orasul Sfantului Apostol Andrei. Cazare zona Patras.

Ziua 5 – 8 august

In aceasta zi micul dejun va fi sevit la pachet deoarece plecarea noastra va fi dis de dimineata pentru a porni catre Portul Kilini de unde preluam ferryboat-ul catre Insula Kefalonia pentru a merge si a ne inchina la Biserica Sf. Maria cu Serpi si Biserica Sf. Maria cu Crini. Cele doua biserici unde incepand cu data de 6 august al fiecarui an se infaptuiesc adevarate minuni. Tot in aceasta mirifica insula, mai descoperim nu departe de capitala acesteia, orasul Argostoli unde avem prilejul de a ne inchina la Moastele Sf. Gherasim, protectorul insulei si totodata al celor cu probleme si tulburari mintale. De aici vom pleca cu inimile pline de evlavie catre cazarea nostra însa nu înainte de a lua binecuvântare de Sf. Apostol Andrei. Cazare in Patras.

Ziua 6 – 9 august

Dupa servirea micului dejun, parcurgem un traseu spectaculos al Muntilor Pindului, indreptandu-ne spre autostrada Egnatia-Odos care ne va purta pe culmile inalte ale muntilor prin traversarea acestora ajungand in cele din urmain Portul Igoumenitsa iar de acolo calatorind timp de 1.30h cu ferrybout-ul pe apele Marii Ionice ajungem in frumoasa Insula Corfu pentru a merge sa ne inchinam moastelor Sf. Spiridon, protectorul insulei dar si unul dintre Marii Facatori de Minuni, in special al calatorilor.  In aceasta dupa-amiaza ne vom lua la revedere de la Insula Corfu, indreptandu-ne catre Kalambaka. Cazare Zona Kalambaka.

Ziua 7 – 10 august

Dupa servirea micului dejun, continuam către Meteora, unul dintre cele mai mari și cele mai importante complexe de mănăstiri ortodoxe din Grecia, al doilea după Muntele Athos, unde vom avea ocazia sa vizitam una dintre cele 6 manastiri, nu înainte de a descoperi Atelierul de Icoane Bizantine. De aici pornim către Valea Tempi, pentru a ne închina la Icoana facatoare de minuni a Sf. Paraschievi. Cu sufletele încărcate de binecuvântare si liniște ne continuam traseul spre casă, unde ajungem noaptea spre dimineata in funcție de trafic si formalitatile vamale.

TARIFUL INCLUDE:

 • Transport cu autocar clasificat pentru transport intern si international;
 • 5 nopti cazare cu mic dejun;
 • Ghid de turism atestat;
 • Preot însoțitor;

TARIFUL NU INCLUDE:

 • Intrările la Meteora – 3 €/ mănăstire;
 • Taxa de oraș pentru fiecare zi de 3 €/ persoană/ noapte;
 • Bilet Ferryboat 75 €/ persoană (Evia, Eghina, Kefalonia, Corfu, Pod Rion-Antirion, se achita in autocar);
 • Asigurare medicală si Storno;

SUPLIMENTE si REDUCERI:

 • Supliment single: 150euro/ persoana.
 • Copiii pana la 5 ani cazati cu doi adulti beneficiaza de gratuitate la cazare, fara pat suplimentar, nu beneficiaza de mese, achita 40% din pret pachet
 • Copiii cu varste 5 ani – 12 ani cazati cu doi adulti achita 70% din pret pachet beneficiaza de mese si loc in autocar, se asigura pat suplimentar.
 • Copiii cu varsta peste 12 ani sau copii insotiti de un singur adult achita pret intreg.

MODALITATI DE PLATA:

 • Avans minim 100 euro in termen de 7 zile din momentul efectuarii rezervarii.
 • Diferenta se achita cel tarziu cu 15 zile inaintea plecarii.

ACTE NECESARE:

 • Carte de identitate valabilă sau pasaport valabil.
 • Copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti, vor trebui sa prezinte la vama acordul parental al ambilor parinti sau al celui care nu insoteste minorul (dupa caz), obtinut la notariat, sau hotarare de divort definitiva in care i-a fost incredintat minorul.
 • in cazul in care copiii nu sunt insotiti de parinti, adultul care-i insoteste, va prezenta cazier juridic.
 • Copiii sub 14 ani au nevoie de PASAPORT si NU pot parasi Romania in baza Certificatului de Nastere.

OBSERVATII:

 • Prețul include cazare în cameră dublă/triplă.
 • Locurile in autocar se distribuie incepand cu a doua bancheta in ordinea achitarii avansului.
 • Tarifele de intrare la obiectivele turistice se achita in moneda locala si se pot modifica de catre autoritatile locale independent de agentie;
 • Camerele single se confirma doar de catre agentia de turism;
 • Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile vizitate, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale;
 • Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu;
 • Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup;
 • Ghidul/ conducatorul de grup poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului;
 • Conform reglementarilor internationale, serviciile de ghidaj in interiorul muzeelor pot fi asigurate doar de catre ghizii locali;
 • Agentia nu este raspunzatoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la organele competente;
 • Efectuarea partiala sau integrala a oricarei sume prin intermediul bancar reprezinta acceptarea pe deplin a termenilor si conditiilor prevazute in contractul de prestarii servicii turistice
 • Pentru grupuri mai mici de 30 persoane, transportul se va realiza cu minibus sau midiautocar;
 • Transbordarea se efectueaza pentru un minim de 8 persoane pentru fiecare localitate de transfer;
 • In cazul in care nu mai puteti participa la excursie, din diferite motive, suma achitata NU SE RETURNEAZA, NU SE ATRIBUIE ALTOR EXCURSII, dar se accepta un inlocuitor (cu 2/ 3 zile calendaristice inainte de plecare).
 • Prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii turistice incheiat.
 • Excursia se achitata integral inainte de plecare.
 • Excursia se organizează cu minim 40 turiști.

Conditii pentru ANULARI, PENALIZARI:

I) 30% din pretul pachetului de servicii daca renuntarea se face cu mai mult de 30 de zile calendaristice inainte de data plecarii.

II) 70% din pretul pachetului de servicii daca renuntarea se face in intervalul 30 zile – 16 zile inainte de plecare.

III) 100% din pretul pachetului de servicii daca renuntarea se face intr-un interval mai mic de 15 zile inainte de plecare.

IV) 100% din pretul pachetului de servicii pentru neprezentarea la program indiferent de motivul invocat.

V) 100% din pretul pachetului de servicii in cazul achizitionarii pachetelor cu orice tip de reducere acordata de către Agenția Eden Hollyday.

VI) 100% din pretul pachetului de servicii cand calatorul nu poate pleca in calatorie pentru ca documentele personale necesare efectuarii calatoriei nu sunt complete sau nu sunt conforme cu cerintele normelor legale in vigoare, cand calatorul este intors de la granitele Romaniei de catre politia de frontiera din motive ce nu tin de agentie sau calatorul nu este acceptat de catre organele de frontiera din tara de destinatie (valabil pentru calatoriile in afara Romaniei).

VII) 100% din pretul pachetului de servicii pentru cazul in care plata pentru serviciile turistice interne a fost facuta partial sau integral cu vouchere de vacanta.

VIII) 100% pentru biletele de avion.

Nota:

In situatia in care masurile luate de catre autoritati impun restrictii de calatorie care ingreuneaza sau fac imposibila executarea pachetului de servicii de calatorie, turistul va beneficia de un VOUCHER emis de Happy Trip (considerat anexa la contractul de comercializare a pachetelor de servicii de calatorie, pentru intreaga suma achitata).

Voucherul poate fi utilizat timp de 12 luni de la emitere, integral la efectuarea uneia sau mai multor rezervari pentru orice pachete Happy Trip in calitate de organizator. In cazul utilizarii VOUCHER-ului pentru mai multe pachete turistice, acestea trebuie comunicate simultan.

*Recomandam incheierea asigurarii Travel (storno + medicala) in aceeasi zi cu emiterea contractului de comercializare a pachetelor turistice/ achitarea avansului, pentru a va proteja atat inainte de plecare si in cazul unei situatii neprevazute!

*Prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii turistice afisat pe site-ul agentiei www.happy-trip.ro